Agregator de ştiri

„Made in Romania“, prin care Bursa de Valori Bucureşti aduce în prim-plan companii şi viitori emitenţi, ajunge la a şasea ediţie. AdrianTănase, director general al BVB: Avem 20 de finanţări de 230 mil. euro prin acest program. Lucrurile se mişcă

ZF.ro - 1 oră 44 de minute în urmă
Într-un eveniment organizat miercuri, 29 martie 2023, la Camera de Comerţi şi Industrie Bucureşti, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a dat startul ediţiei cu numărul şase a programului Made in Romania, prin care operatorul pieţei de capital aduce în prim-plan companii şi viitori emitenţi pentru ca aceştia să fie mai vizibili în atragerea de finanţare.
Categorii: ZF.ro

Cum s-a îmbogăţit Elizaveta, fiica lui Peskov, în anului războiului

MediaFax.ro - 2 ore 11 minute în urmă
În timp ce prosperă din afacerile cu statul, fiica lui Peskov se antrenează trăgând cu pistolul şi să aruncând cuţite.
Categorii: MediaFax.ro

Tendinţe în creştere pe fondul inflaţiei: compararea preţurilor şi cumpărăturile la vecini

MediaFax.ro - 7 ore 44 de minute în urmă
Ungurii compară ori de câte ori au ocazia preţurile de pe plan local cu cele din afară, căutând neîncetat răspunsuri la întrebarea de ce viaţa lor este mai scumpă decât cea din alte ţări, mai bogate.
Categorii: MediaFax.ro

Majoritatea băncilor mari din top 10 au tras frâna în 2022. Doar CEC Bank şi EximBank, bănci cu capital românesc, au majorat activele peste inflaţie

ZF.ro - 8 ore 36 de minute în urmă
Topul celor mai mari 10 bănci din România în 2022 eviden­ţiază o ascensiune puternică a activelor băncilor româneşti, inclusiv pe fondul intensificării creditării, CEC Bank (locul 6) şi EximBank (care a urcat pe locul 8, de pe 10 în 2021) înregistrând cele mai mari creşteri anuale ale activelor, de 22%, respectiv 56%.
Categorii: ZF.ro

#IntraprenoriiRoMâine. Andreea Laţu, director divizie de vânzări laborator, MedLife: Îi vedem pe tineri tot mai interesaţi de zona de prevenţie. Vrem să dezvoltăm partea de teste interne şi să creştem acoperirea naţională

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
La nivel naţional, MedLife are o reţea de peste 200 de puncte de recoltare susţinute de o in­frastructură formată din 34 de laboratoare, cel mai mare fiind Griviţa (Bucureşti).
Categorii: ZF.ro

ZF/Scandia Food. Cum creştem industria alimentară românească. Peste 300 de unităţi de procesare a cărnii care pot exporta se află pe harta României. „Consumul intern este un dezastru, dar producătorii nu pot exporta din cauza pestei porcine“

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
Aproximativ 300 de unităţi de procesare a cărnii, fie fabrici de mezeluri, carmangerii sau fabrici de conserve, au autorizaţie pentru a exporta, judeţele Suceava, Prahova şi Ilfov fiind campioanele în ceea ce priveşte numărul de astfel de afaceri, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Categorii: ZF.ro

Gen Z. Gen Z şi noua economie a creatorilor: Când te transformi din creator de conţinut în influencer, cam cât trebuie să postezi pentru a face o meserie din asta şi cât poţi câştiga?

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
În România, primul salt major în recunoaşterea meseriei de creator de conţinut a fost făcut abia la finalul anului trecut prin includerea ocupaţiei de creator de conţinut online în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR).
Categorii: ZF.ro

Discounterii vor ajunge să mănânce mai bine de un sfert din comerţul alimentar până în 2027. România este ţara cu cel mai alert rimt de creştere al vânzărilor de discount din Europa

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
Reţelele de magazine cu profil de discount vor ajunge la o cotă de piaţă de 27% din totalul comerţului alimentar până în 2027. Spre comparaţie, în 2022 în România discounterii aveau o cotă de piaţă de doar 18,8%, a doua cea mai mică după Franţa, conform companiei de cercetare de piaţă IGD.
Categorii: ZF.ro

În trei luni, o sumă de peste 1,8 mld. lei a fost încasată de persoanele care au trimis colete cu plată ramburs fără să îşi declare veniturile. ANAF a identificat, de la o singură companie de curierat, 22.000 de persoane care au trimis colete cu plată...

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
În doar trei luni de raportare a datelor privind coletele cu plata ramburs de către companiile de curierat la ANAF, peste 1,8 miliarde lei au încasat în total persoanele care au trimis colete ramburs şi nu şi-au declarat veniturile.
Categorii: ZF.ro

ZF eCommerce Summit 2023. Ce poate susţine creşterea pieţei de eCommerce? Diversificarea gamelor de produse şi dezvoltarea unor magazine online specializate. Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup: Oamenii vor căuta în online o gamă mai largă de produse şi...

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
Piaţa de eCommerce din România are nevoie de diversificarea gamelor de produse şi magazine online specializate pentru a-şi continua dezvoltarea, au spus o parte din speakerii prezenţi în cadrul primei ediţii a conferinţei ZF eCommerce Summit 2023, organizată de Ziarul Financiar împreună cu eMAG, Visa, Mastercard, Tbi Bank, ING, ContentSpeed şi Teleferic.
Categorii: ZF.ro

Avem 300 de unităţi de procesare a cărnii care pot exporta, dar pesta porcină pune piedici

ZF.ro - 8 ore 37 de minute în urmă
Aproximativ 300 de unităţi de procesare a cărnii, fie fabrici de mezeluri, de preparate din carne sau de con­serve care pot exporta, sunt active în România, iar jude­ţele Suceava, Prahova şi Ilfov sunt campioanele în ceea ce priveşte numărul de astfel de afaceri, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)
Categorii: ZF.ro

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Matius Ichim, cofondator al Matius Studio: Comerţul stradal este încă tributar parterului blocului, iar cea mai mare problemă sunt locurile de parcare

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Matius Ichim, fondator al Matius Studios: Viitorul arată foarte tehnologizat. Mixul acesta între e-commerce şi zona offline a început cu mult timp în urmă. Pe viitor vom vedea mai multe case self-service şi mai multă tehnologie.
Categorii: ZF.ro

ZF Logistica Businessului, un proiect ZF & Element Industrial. Julia Leferman, Berarii României: SGR va avea o infrastructură formată din 6 centre regionale de numărare a ambalajelor şi 11 centre mai mici. Acum identificăm spaţiile

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), proiectul care va revoluţiona modul în care cumpărăm băuturi şi care îşi propune să accelereze pro­cesele de reciclare, are nevoie de o in­fra­structură logistică la care RetuRO, compania desemnată să ad­minis­treze SGR, lucrează în această perioadă.
Categorii: ZF.ro

Corina Popescu a primit 680.000 de euro pentru că a fost revocată fără motiv de Electrica din funcţia de CEO

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Corina Popescu, director general al Electrica (EL) din februarie 2019 şi până în primăvara lui 2022 când a fost revocată de Consiliul de Administraţie chiar dacă mai avea un an până la încheierea mandatului de CEO, a avut în 2022 o remuneraţie totală brută de 3,8 milioane de lei.
Categorii: ZF.ro

Urmează ZF/Liberty - GALAŢI GREEN VALLEY - noul pol de investiţii pentru viitor. Marţi, 4 aprilie, Galaţi. Lara Tassan Zanin, director, BEI pentru România, vine la Galaţi pe 4 aprilie şi va vorbi despre finanţarea transformării Galaţiului într-un ...

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Lara Tassan Zanin (foto), şefa biroului Băncii Europene de Investiţii (BEI) pentru România, vine la conferinţa ZF/Liberty - GALAŢI GREEN VALLEY - noul pol de investiţii pentru viitor, care va avea loc pe 4 aprilie, la Galaţi.
Categorii: ZF.ro

Adrian Vasilescu, BNR: O privire aruncată pe Eurostat nu strică niciodată

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Deseori, în dezbateri publice, politicieni ori formatori de opinie susţin că noi, în România, am suporta cea mai apăsătoare inflaţie din Uniunea Europeană.
Categorii: ZF.ro

Ediţie specială ZF Live. Ce au spus speakerii de la evenimentul Microsoft Envision România: Cetăţenii vor ca statul să se digitalizeze, au alte aşteptări faţă de acum 5 ani, iar PNRR este o oportunitate enormă

ZF.ro - 8 ore 38 de minute în urmă
Cetăţenii au văzut ce poate face tehnologia pentru ei în ultimii ani şi se aşteaptă ca guvernele să se digitalizeze pentru a le oferi servicii mai bune şi acces la date fără birocraţie, astfel că fondurile disponibile prin programele de redresare şi rezilienţă din Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate unică pentru sectorul public să se digitalizeze, au spus invitaţii din cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de Ziarul Financiar de la evenimentul Microsoft Envision România.
Categorii: ZF.ro

Peisajul energetic nuclear din regiune se remodelează

ZF.ro - 8 ore 39 de minute în urmă
Bulgaria a anunţat recent că va semna acorduri cu SUA şi Franţa pentru construirea a patru reactoare nucleare la centralele nucleare de la Kozlodui şi Belene, notează bnr.bg.
Categorii: ZF.ro

ZF Agropower. Leonard Cornoiu, Banca Transilvania: Finanţăm agricultura de multă vreme, inclusiv tranzacţiile verzi. Anul trecut am acordat peste 400 de credite verzi cu o valoare de aproape 800 mil. lei

ZF.ro - 8 ore 39 de minute în urmă
Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, a acordat în 2022 credite în valoare de 800 de milioane de euro pentru proiecte de investiţii considerate verzi, cum sunt cele în panouri fotovoltaice pentru producţia de energie necesară fermei, de exemplu, potrivit lui Leonard Cornoiu, director programe şi credite sustenabile în cadrul băncii.
Categorii: ZF.ro

Pagini

Subscribe to Capital Market agregator