Agregator de ştiri

Afaceri de la zero. Ştefan Deiu, cu experienţă în vânzări, cultivă căpşuni pe 10.000 mp în localitatea Fierbinţii de Jos şi aşteaptă venituri de peste 200.000 de lei

ZF.ro - 2 ore 8 minute în urmă
Ştefan Deiu, cu experienţă în domeniul vânzărilor, a investit în urmă cu doi ani 80.000 de lei într-o cultură de căpşuni pe o suprafaţă de 1.000 mp în spaţiu protejat, în Fierbinţii de Jos, pe care a crescut-o de zece ori până în prezent.
Categorii: ZF.ro

Tot mai multe şcoli din România trec în scenariul roşu, cel în care toate cursurile se ţin online, însă sistemul de învăţământ nu este pregătit pentru şcoala online, deşi au avut mai mult de şase luni la dispoziţie să se adapteze la noua realitate din...

ZF.ro - 2 ore 8 minute în urmă
Aproape 3 milioane de elevi au început săptămâna tre­cu­tă cursurile anului şcolar 2020 – 2021, unul care de­bu­tea­ză în condiţii speciale im­pu­se de perioada de pandemie în care ne aflăm.
Categorii: ZF.ro

Statele mari europene au pornit în cursa construirii unei industrii a hidrogenului curat, combustibilul viitorului. Germania vrea să fie lider, iar Franţa îi calcă pe urme. Polonia concurează şi ea

ZF.ro - 2 ore 8 minute în urmă
Este nepoluant şi abundent, dar deocamdată scump de obţinut. Nemţii investesc masiv în el, francezii au planuri pentru a-l produce, şi chiar şi polonezii se pregătesc pentru atunci când va deveni un combustibil mainstream.
Categorii: ZF.ro

În sfârşit, Bursa de la Bucureşti îşi vede visul cu ochii: după ani de aşteptare promovează la statutul de piaţă emergentă. Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi surprinzător TeraPlast vor intra în structura indicilor FTSE Global Equity Index

ZF.ro - 2 ore 8 minute în urmă
De astăzi, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România va promova oficial cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell, care a luat în calcul criteriile de lichiditate, şi care se va reflecta şi în economia reală.
Categorii: ZF.ro

Investiţi în România! Bibiana Stanciulov, director general, Sonimpex Topoloveni: Accesăm acum 1 mil. euro din fonduri europene pentru promovarea Magiunului de Topoloveni alături de şofran ecologic din Grecia

ZF.ro - 2 ore 9 minute în urmă
Compania Sonimpex Topolo­veni accesează fonduri europene în valoare de 1 mil. de euro pentru promovarea Magiunului de Topoloveni alături de şofranul ecologic din Grecia, atât în România, cât şi în teritoriul elen, a declarat Bibiana Stanciulov, director general şi fondator al Sonimpex Topoloveni, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.
Categorii: ZF.ro

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: Cum supravieţuiesc afacerile mici în pandemie?

ZF.ro - 2 ore 9 minute în urmă
Energia, determinarea şi pasiunea nu mai erau de ajuns pentru micii antreprenori în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi nu le mai dădeau nicio şansă, erau primii care urma să fie măturaţi de puternicul val al crizei.
Categorii: ZF.ro

Adevărul crud al României, pe care niciun responsabil politic nu-l vede de amar de ani: Lipsa educaţiei este direct proporţională cu nivelul sărăciei. Moldova are salarii aprope la jumătate faţă de Bucureşti, dar şi de patru ori mai puţini absolvenţi...

ZF.ro - 2 ore 9 minute în urmă
Este o corelaţie dureroasă între nivelul educaţiei şi nivelul bunăstare, spun economiştii. România a avut un trecut aspru şi de aici decalajul de dezvoltare dintre ţară şi media Uniunii – sub 70% la nivelul anului trecut. Dar trecutul nu trebuie să izbăvească de vină prezentul.
Categorii: ZF.ro

Peter Bosek, şeful Erste Bank Austria, renunţă la funcţie după 13 ani în cadrul grupului bancar şi va prelua conducerea Luminor Bank din ţările baltice

ZF.ro - 2 ore 11 minute în urmă
Şeful Erste Bank Austria Peter Bosek a anunţat intenţia de a demisiona din funcţie după 13 ani în cadrul grupului bancar, urmând să preia conducerea Luminor Bank din ţările baltice.
Categorii: ZF.ro

Viena sare în ajutorul companiilor locale afectate de pandemie, contra acţiuni

ZF.ro - 2 ore 11 minute în urmă
Capitala austriacă încurajează companiile relevante pentru oraş să investească în viitorul lor prin intermediul unui nou program de investiţii, Stolz auf Wien.
Categorii: ZF.ro

Şi-a respectat Trump promisiunile economice? Economiştii arată că orice efect de creştere a cheltuielilor consumatorilor şi investiţiilor companiilor a fost unul temporar şi că puţini americani cu venituri scăzute au avut de câştigat.

ZF.ro - 2 ore 11 minute în urmă
Donald Trump a promis să rupă acorduri comerciale şi să readucă pe plan local locurile de muncă pierdute din cauza globalizării. Fără a lua în calcul pandemia, economia americană duduie din 2016, dar cât de mult din această creştere explozivă poate fi pus pe seama politicilor preşedintelui?, se întreabă Deutsche Welle.
Categorii: ZF.ro

Top 5 cele mai vizitate site-uri, 17 septembrie

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Categorii: ZF.ro

Banca Transilvania, tranzacţii de 250 milioane de lei de la Bursa de la Bucureşti cu doar 10 minute înainte de închiderea şedinţei de vineri. Posibil ca fondurile pieţelor emergente să fi ajuns în sfârşit la Bucureşti

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Cu doar 10 minute înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, 18 septembrie 2020, lichiditatea pe Banca Transilvania s-a majorat cu 250 mil. lei, la circa 287 mil. lei, în urma unor schimburi de acţiuni pe care un analist le cataloghează ca fiind „neobişnuit” de mari pentru închiderea şedinţei, dat fiind şi preţul în scădere cu 1,6%.
Categorii: ZF.ro

BT Capital Partners: Odată cu promovarea bursei româneşti, trei acţiuni for fi adăugate în seria indici FTSE Equity Index, respectiv Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi Teraplast Bistriţa

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
BT Capital Partners, societate de intermediere bursieră parte a grupului financiar Banca Transilvania, care include şi cea mai mare instituţie de credit din România, scrie în raportul din 18 septembrie 2020 că odată cu promovarea bursei româneşti de la piaţă de frontieră la emergentă secundară, trei acţiuni vor intra în structura indicelui FTSE Equity Index.
Categorii: ZF.ro

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Costul finanţării statului s-a redus săptămâna trecută pe fondul semnalelor de intrare în ciclul postpandemie şi al climatului din pieţele financiare externe. În 2020, dobânda la titlurile pe 10 ani a scăzut cu 22,4%

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Costul finanţării statului s-a redus săptămâna trecută, randamentele titlurilor de stat diminuându-se în medie cu şapte puncte, pe fondul semnalelor de intrare în ciclul postpandemie coroborate cu ameliorarea percepţiei de risc pe plan intern şi cu climatul din pieţele financiare externe, a comentat Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania.
Categorii: ZF.ro

Compania de asigurări Asito Kapital şi-a majorat capitalul cu 5,7 mil. lei, până la 26,4 mil. lei

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Asito Kapital, companie de asigurări de mici dimensiuni controlată de Moldasig, societate de asigurări din Republica Moldova, şi-a majorat capitalul social cu 5,7 mil. lei, ajungând la suma totală de 26,4 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Categorii: ZF.ro

FT: Acordul dintre CaixaBank şi Bankia va duce la crearea celui mai mare creditor din Spania

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
CaixaBank urmează să devină cel mai mare creditor din Spania după ce a acceptat să plătească o primă de 20% pentru a-l prelua banca rivală Bankia, conform Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Industria europeană de travel îşi intensifică presiunile împotriva restricţiilor

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Liderii industriilor de travel şi turism din Europa, lovite puternic de pandemie, fac apel la Comisia Europeană să pună presiune pe guverne în sensul eliminării cerinţelor de carantină şi îmbrăţişării în schimb a unor restricţii şi testări coordonate, scrie Reuters.
Categorii: ZF.ro

Constructorii auto sunt nemulţumiţi de planul UE privind climatul, în care sunt luaţi în vizor

ZF.ro - 2 ore 16 minute în urmă
Constructorii auto critică planul UE de a stabili limite mai stricte de emisii pentru următorul deceniu, spunând că le lipseşte susţinerea guvernamentală necesară pentru atingerea ţintelor, relatează Bloomberg.
Categorii: ZF.ro

Pagini

Subscribe to Capital Market agregator