Agregator de ştiri

ЦБ РФ установил курс евро на сегодня в размере 75,2168 руб.

Finmarket.ru - 0 sec în urmă
13 декабря. FINMARKET.RU - Официальный курс евро, установленный Центральным банком с 13 декабря, составляет 75,2168 руб. По сравнению с предыдущим значением курс снизился на 40,29 коп.
Categorii: Finmarket.ru

ЦБ РФ установил курс доллара на сегодня в размере 66,4225 руб.

Finmarket.ru - 0 sec în urmă
13 декабря. FINMARKET.RU - Официальный курс доллара США, установленный Центральным банком с 13 декабря, составляет 66,4225 руб. По сравнению с предыдущим значением курс снизился на 7,97 коп.
Categorii: Finmarket.ru

Teodorovici anunţă o creştere a PIB de 5,5% în 2019, dar economiştii spun că este prea optimist

ZF.ro - 6 ore 5 minute în urmă
Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat pentru prima dată ţinta de creştere economică din 2019: 5,5%, cu un punct peste cea estimată pentru 2018.
Categorii: ZF.ro

Ţara de origine: România. Ceaiurile Fares, produse la Orăştie, ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Cu afaceri de 65 de milioane de lei şi o cotă de 28%, Fares este liderul pieţei locale de ceaiuri, un domeniu estimat la circa 90 de milioane de lei în 2017, cu potenţial de a avansa până la 95 de milioane de lei anul acesta.
Categorii: ZF.ro

Economiştii: Nu contestăm procentul de creştere economică de 5,5% în 2019, dar nu vedem de unde ar putea veni

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Economiştii spun că prognozele rămân prognoze, subiective în bună parte, dar proiectul legii bugetului ar trebui să indice sursele acestei creşteri enunţate de ministrul finanţelor, de 5,5%.
Categorii: ZF.ro

Antreprenorii din Cluj: România poate menţine ritmul de creştere economică din ultimii ani doar prin investiţii

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Continuarea creşterii economice a României va fi asigurată doar prin investiţii, creşterea salariilor şi majorarea consumului fiind factori care nu vor mai susţine galopul economic al ţării în următorii ani. Aceasta este una dintre cele mai importante concluzii ale conferinţei „România 100 de ani de business.
Categorii: ZF.ro

Compania Regina Maria anunţă de la Cluj o schimbare majoră de strategie: Vrem să angajăm medici care să fie alături de noi complet

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Regina Maria, al doilea jucător din piaţa serviciilor medicale private, a finalizat o investiţie de 18 milioane de euro într-un spital cu 148 de paturi la Cluj.
Categorii: ZF.ro

Teofil Mureşan, Electrogrup: Va fi greu de păstrat ritmul de creştere economică fără noi investiţii

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Teofil Mureşan, acţionar şi CEO al Electrogrup, grup constructor şi deţinător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, crede că forţa antreprenorilor de pe plan local este dată de creşterea economică din ultimii ani, însă evoluţia economică din ultimii ani nu va putea fi menţinută fără investiţii.
Categorii: ZF.ro

Câtă energie mai are cea mai performantă acţiune de la bursă şi cât timp va mai cere statul dividende în plus

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Nuclearelectrica se tranzacţionează la cel mai ridicat preţ din 2014 încoace, în contextul unor rezultate financiare peste estimările pieţei şi al solicitării de dividende suplimentare din partea acţionarului majoritar.
Categorii: ZF.ro

Se întâmplă ceva. Şefii giganţilor Orange şi Deutsche Telekom dau un semnal puternic: Vom lucra din ce în ce mai strâns împreună

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Grupurile Orange şi Deutsche Telekom, cu afaceri cumu­late de 117 mld. euro în 2017, care domină şi piaţa de comunicaţii din România, vor lucra „din ce în ce mai strâns împreună“ pentru a dezvolta diferite produse şi servicii şi îşi vor alinia acţiunile şi pentru a determina adoptarea unui cadru de reglementare care să favorizeze investiţiile în reţelele 5G, dar şi în servicii, la nivelul Uniunii Europene.
Categorii: ZF.ro

Olandezii de la Damen vor să dubleze numărul de angajaţi ai şantierului din Mangalia. Grupul a recrutat deja 150 de oameni. „Nu avem în plan să aducem oameni din afara ţării.“

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Şantierul naval din Mangalia, cel mai mare constructor de nave, preluat la jumătatea anului de olandezii de la Damen şi rebranduit sub numele de Damen Shipyards Mangalia, a ajuns la 1.800 de angajaţi, după ce a recrutat aproape 150 de oameni.
Categorii: ZF.ro

Piaţa de modă merge după modelul din comerţul alimentar: trei retaileri străini atacă segmentul preţurilor mici

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Piaţa locală de modă, evaluată la circa 15 mld. lei anual, a devenit tot mai atrăgătoare pentru jucătorii cu preţuri mici precum Pepco (Polonia), Kik (Germania) şi Miniso (Japonia). Cei doi din urmă au intrat în România în 2018, după ce Pepco deja ajunsese la peste 200 de magazine în toată ţara.
Categorii: ZF.ro

Retailerul olandezo-belgian vrea să cucerească şi Moldova. Mega Image atacă piaţa din Iaşi, instalând un magazin lângă Palatul Culturii şi al doilea în Copou

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Lanţul de magazine Mega Image va deschide în Iaşi două magazine, unul lângă Palatul Culturii şi al doilea în zona Copou, ceea ce marchează de fapt intrarea companiei în regiunea Moldovei, deşi retailerul olandezo-belgian este singurul care nu a optat de la început pe o acoperire naţională.
Categorii: ZF.ro

Multe semne de întrebare. Băncile din România sunt printre cele mai profitabile din Europa cu o rentabilitate de 16%, dublu faţă de media UE, dar sectorul bancar românesc are cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE

ZF.ro - 6 ore 6 minute în urmă
Eficienţa personalului bancar românesc este încă redusă, în condiţiile unui grad de intermediere financiară scăzut, un angajat al băncilor din România gestionând în medie 1,85 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie 2018, faţă de 15,7 mil. euro la nivelul Uniunii Europene (UE), reiese din cel mai recent raport asupra stabilităţii financiare realizat de BNR.
Categorii: ZF.ro

Axa Trans Construct, o firmă cu afaceri de 8 mil. euro în 2018, construieşte Colosseum Mall din Bucureşti

ZF.ro - 6 ore 7 minute în urmă
Printre proiectele companiei se află şi reconstrucţia Magazinului Universal Bucureşti, situat la intersecţia dintre strada Lipscani şi bulevardul I.C. Brătianu.
Categorii: ZF.ro

Aleksey Kovalenko, noul şef de la Petrotel Lukoil, anunţă investiţii de 101 mil. dolari în rafinărie până în 2021

ZF.ro - 6 ore 8 minute în urmă
Bugetul de investiţii în rafinăria Petrotel-Lukoil, a treia cea mai mare unitate de procesare a petrolului din România, se ridică la 101 milioane de dolari până în anul 2021, potrivit noului director general al unităţii Aleksey Kovalenko.
Categorii: ZF.ro

Investitorii mari îşi optimizează portofoliile: 2,3% din SIF Oltenia schimbă miercuri acţionarii. Tranzacţii mari şi la Nuclearelectrica şi SIF Moldova

ZF.ro - 6 ore 8 minute în urmă
SIF Oltenia (SIF5), societatea care în toamna acestui an a vândut participaţia la cea mai mare bancă din România, a înregistrat miercuri o tranzacţie specială la bursa de la Bucureşti, de 28 milioane de lei, adică un pachet de 13,2 milioane de acţiuni, potrivit datelor BVB.
Categorii: ZF.ro

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Unu din patru români este plecat să muncească în străinătate. Trebuie să ne gândim cum să educăm mai bine, dar şi cum să nu pierdem acest capital preţios

ZF.ro - 6 ore 8 minute în urmă
Provocările demografice, migraţia, deficitul de forţă de muncă, ne obligă să găsim modalităţi de a face tot mai mult, cu resurse umane care trebuie să fie educate, astfel că trebuie să ne gândim cum să educăm mai bine, dar şi cum să nu pierdem acest capital preţios în condiţiile în care unu din patru români apţi de muncă este plecat să muncească în străinătate, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.
Categorii: ZF.ro

Mircea Draja, un executiv care a lucrat 20 de ani pentru Coca-Cola, pariază pe un retailer de produse locale şi bio

ZF.ro - 6 ore 8 minute în urmă
Mircea Draja, un executiv care şi-a construit cariera în sistemul Coca-Cola, anunţa în 2015 că a decis împreună cu familia să se întoarcă în ţară după 19 ani petrecuţi peste hotare. Tot el spunea că vrea să îşi încerce norocul în antreprenoriat, iar un an mai târziu, în 2016, lansa platforma online pentru Real Foods.
Categorii: ZF.ro

SelfPay a investit într-o aplicaţie mobilă pentru realizarea plăţilor recurente. În 3 luni, aplicaţia a ajuns la 20.000 de instalări

ZF.ro - 6 ore 8 minute în urmă
Compania SelfPay (fosta ZebraPay), specializată în furnizarea de soluţii de plată de tip self-service, a investit în dezvoltarea unei aplicaţii mobile pentru realizarea plăţilor recurente, precum plăţile de facturi, aceasta având deja 20.000 de instalări la trei luni de la lansarea în magazinele Google Play şi App Store.
Categorii: ZF.ro

Pagini

Subscribe to Capital Market agregator