Companiile din industria alimentară şi agricultură reacţionează la decizia guvernului de a anula facilităţile fiscale şi spun că măsura se va reflecta în creşterea preţurilor de la raft. „Nu putem da oameni afară“.
ZF Power Summit, cel mai important eveniment conceput de Ziarul Financiar şi dedicat în exclusivitate pieţei de energie, ajunge anul acesta la cea de-a 14-a ediţie, într-o perioadă în care tensiunile acumulate în sector par a atinge noi culmi.
Mădălina Hagima Hristescu, founding & managing partner în cadrul casei de avocatură Hristescu & Partners, spune că o casă de avocatură boutique aşa cum este cea pe care o reprezintă reuşeşte să crească pe o piaţă dominată de case internaţionale bazându-se pe avocaţi seniori.
Jucătorii din industria alimentară, dar şi din agricultură contestă decizia guvernului, care prin „ordonanţa trenuleţ“ anulează facilităţile fiscale din sector, şi spun că pe de o parte vom vedea scăderi salariale, iar pe de altă parte majorări de preţuri la alimente pentru că producătorii nu au sufientă marjă de profit cât să suporte „din buzunar“ modificările legislative.
Actiunile Sinteza Oradea (simbol bursier STZ) au înregistrat un avans de 367% în noiembrie şi decembrie pe fondul anunţului de investiţii surpriză al americanilor de la Lockheed Martin la Oradea şi al accesării de fonduri neramburasbile, ceea ce i-a bucurat pe investitori, puţini la număr, ce-i drept, din cauza lichidităţii scăzute.
Abdul Qadir Mumin, liderul somalez cu barbă portocalie vopsită cu henna şi ochelari impresionanţi, a devenit una dintre cele mai influente persoane din organizaţia teroristă Statul Islamic (SI), deşi nu deţine oficial această poziţie, potrivit experţilor citaţi de AFP.
Taxa pe construcţii speciale, scoasă de la naftalină de guvernul Ciolacu după ce a fost introdusă prima oară de Ponta în 2014 şi eliminată de Dragnea în 2017, ar urma să aibă un impact de circa 665 mil. lei în 2025 pentru marile companii listate prin prisma impozitării cu 1% a construcţiilor speciale, potrivit estimărilor Swiss Capital.
România a intrat în 2025 cu o reîntoarcere la incertitudine, după retragerea neaşteptată a candidatului coaliţiei de guvernare Crin Antonescu din cursa prezidenţială şi care a generat alte turbulenţe pe scena politică.
Eliminarea integrală a facilităţilor fiscale pentru industria de IT a fost criticată dur de directori de companii de tehnologie şi de asociaţia patronală a industriei, care susţin că impactul negativ va fi unul mai puternic decât câştigul adus la buget prin această măsură.
Taxa pe construcţii speciale, scoasă de la naftalină de guvernul Ciolacu după ce aceasta a fost introdusă prima oară de Ponta în 2014 şi eliminată de Dragnea în 2017, ar urma să aibă un impact de circa 665 mil. lei în 2025 pentru marile companii listate prin prisma impozitării cu 1% a construcţiilor speciale, potrivit estimărilor Swiss Capital.
Jucătorii din industria alimentară, dar şi din agricultură contestă decizia guvernului, care prin „Ordonanţa Trenuleţ“ anulează facilităţile fiscale din sector, şi spun că pe deoparte vom vedea scăderi salariale, iar pe de altă parte majorări de preţuri la alimente pentru că producătorii nu au suficientă marjă de profit cât să suporte „din buzunar“ modificările legislative.
Anul 2025 marchează 20 de ani de la denominare, respectiv de la lansarea leului nou. Leul, moneda naţională a României, a fost denominat la 1 iulie 2005, astfel încât 1 leu nou echivala cu 10.000 de lei vechi.
Începând cu ora 0:00, pe 1 ianuarie 2025 au fost eliminate barierele de la frontiera internă a României, respectiv la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Pentru prima dată astfel se poate trece direct în Ungaria sau Bulgaria, fără a se mai forma cozi interminabile.
Cererea pentru produse ecologice, mai ales la export, înseamnă că mulţi fermieri să se îndrepte către acest tip de agricultură, însă mulţi fermieri aleg să se certifice doar pentru a primi punctaje mai mari la unele proiecte cu finanţare europeană având în vedere că pentru a avea astfel de culturi trebuie o pregătire temeinică în prealabil – aceasta este una dintre cele mai importante concluzii ale emisiunii ZF Agropower de săptămâna trecută.
Cererea de mobilitate continuă să fie ridicată, mai ales din partea persoanelor juridice, care investesc în continuare în mobilitate. Mai mult, firmele sunt interesate tot mai mult şi de utilitarele produse în România, mai ales că acestea pot fi livrate într-un termen mai scurt, explică în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank, Adrian Mărăşescu, directorul dealerului Plus Auto, care comercializează marca Ford în Craiova.
Afaceri de la Zero. Cum au crescut. Andreea şi Daniel Turcan au pornit cu o cafenea Arbusto Coffee în Râmnicu Vâlcea în 2020, iar acum au şase unităţi şi planuri de extindere. „Cafeaua de specialitate a devenit tot mai populară, dar cred că acum oamenii caută mai mult decât o simplă cafea, îşi doresc o experienţă completă.”
Страницы