Сборщик RSS-лент

Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%.Investiţiile nu au fost făcute

MediaFax.ro - 4 часа 46 минут назад
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi seară, că nimeni nu se aştepta la încheierea anului 2019 cu un deficit bugetar de 4,6%. El a adăugat că printre cauzele care au dus la un deficit mare se numără investiţiile care nu au fost făcute.
Категории: MediaFax.ro

Afaceri de la zero. Ovidiu Mărginean a dus businessul Tarta Ta la vânzări de 60.000 de euro în 2019 şi vizează extinderea în Capitală sau în Cluj

ZF.ro - 4 часа 52 минуты назад
Antreprenorul Ovidiu Mărgi­nean, care a lucrat în tele­vi­ziune şi film, a lăsat domeniul ar­tistic pentru propriul busi­ness – Tarta Ta, o patiserie deschisă în a doua jumătate a anului 2018 în Bucureşti, unde clienţii pot găsi circa 20 de sortimente diferite de tartă inspirate din mai multe zone din lume. Investiţia iniţială în afacere a fost de 100.000 de euro, dintre care 30.000 de euro au venit prin programul Start-Up Nation.
Категории: ZF.ro

Deficitul bugetar din 2019 a fost de 48 mld. lei, adică 4,6% din PIB, dublu faţă de cel din 2018 şi cel mai mare din ultimul deceniu. Cheltuielile au înregistrat o creştere cu 1,7 puncte procentuale, de la 33,8% din PIB 2018 la 35,5% din PIB în 2019

ZF.ro - 4 часа 52 минуты назад
Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat în 2019 cu un deficit de peste 4,6% din PIB, cel mai mare deficit din ultimii zece ani, potrivit declaraţiilor de ieri ale ministrului finanţelor Florin Cîţu.
Категории: ZF.ro

Atunci versus acum. Cum s-a schimbat clasamentul comerţului alimentar în ultimul deceniu. Vin puternic din urmă lanţurile de discount şi supermarketuri, pe când jucătorii cash&carry pierd teren. Kaufland şi Carrefour sunt singurele constante în top cinci

ZF.ro - 4 часа 53 минуты назад
Clasamentul celor mai mari jucători din comerţul alimentar s-a schimbat radical în ultimul deceniu, cu trei nume noi între primii cinci jucători. Mai exact, la vârf îşi fac loc lanţurile de supermarketuri Profi şi Mega Image şi discounterul german Lidl, conform estimărilor ZF pe baza datelor financiare din 2019.
Категории: ZF.ro

Lipsa zăpezii, bariera agriculturii în 2020: Luna februarie este critică pentru cereale

ZF.ro - 4 часа 53 минуты назад
Lipsa zăpezii din iarnă şi temperaturile ridicate pentru acest anotimp au avut un impact negativ asupra culturilor de cereale şi oleaginoase însămânţate în toamna anului 2019, astfel că în unele zone ale ţării grâul tinde să se usuce. Rapiţa are, de asemenea, nevoie de apă şi fermierii spun că numai zăpada mai poate resuscita culturile.
Категории: ZF.ro

Fondul ROCA discută vânzarea treptată a operaţiunilor S-Karp către producătorul de încălţăminte Clujana

ZF.ro - 4 часа 55 минут назад
Platforma de investiţii ROCA, lansată de CITR Group şi de mai mulţi investitori locali, negociază vânzarea companiei S-Karp, care are şi retail, şi producţie proprie, către Clujana, un brand românesc cu o istorie de peste 100 de ani. Clujana a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2018, CITR fiind numită administrator judiciar la cererea creditorilor.
Категории: ZF.ro

Colorex Paints, producător de vopsele din Iaşi, investeşte 100.000 de euro în utilaje pentru dezvoltarea fabricii. Cifra de afaceri a trecut de 3,2 milioane de lei (675.000 de euro) în 2019

ZF.ro - 4 часа 55 минут назад
Colorex Paints, un business din Iaşi în producţia de vopsele şi tencuieli pentru construcţii, investeşte 100.000 de euro în noi utilaje în 2020, pentru a putea susţine cererile în creştere de tencuială decorativă.
Категории: ZF.ro

Adrian Vasilescu, BNR: Lungul drum al Leului spre Europa

ZF.ro - 4 часа 55 минут назад
După Unirea de la 1859 - care desenase o ţară pe harta Europei în locul unor mici principate - a mai trecut ceva timp până când au fost stabilite legăturile între bani, muncă şi bunăstare.
Категории: ZF.ro

IMM-urile cu afaceri sub 50.000 euro reuşesc să aibă cea mai bună rată de profitabilitate în rândul microîntreprinderilor. IT&C se menţine pe locul 3, în uşoară creştere

ZF.ro - 4 часа 55 минут назад
Companiile cu cifra de afaceri sub 50.000 euro au înregistrat cea mai bună profitabilitate în rândul microîntre­prinderilor în 2018, cu o marjă brută de 32% şi una netă de 30,4%, arată un studiu realizat de Instant Factoring.
Категории: ZF.ro

Ocuparea completă a forţei de muncă, un termen cu încărcătură politică în SUA: chiar şi Fed-ul are probleme în a-l înţelege

ZF.ro - 4 часа 55 минут назад
În urma şedinţei de politică monetară din decembrie a Fed, Powell a admis că datele nu coincid cu semnele unei economii cu o rată completă a ocupării forţei de muncă.
Категории: ZF.ro

Fondul mutual al zilei: Erste Equity Romania

ZF.ro - 4 часа 57 минут назад
ZF va prezenta periodic cititorilor săi câte un fond mutual, atât prin prisma numărului de investititori şi randamente, comisioane percepute de administrator, dar şi structura investiţională a activelor.
Категории: ZF.ro

ASF a transmis invitaţiile către noul board al Bursei pentru a începe interviurile aferente instalării în noile funcţii

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital din România, a transmis noilor administratori ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) invitaţiile de participare la procesul de intervievare, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea ZF.
Категории: ZF.ro

Bondurile de 2 mil. euro ale OMRO, un IFN românesc pentru IMM-uri controlat indirect de bancherul lui Zoltan Teszari, au fost vândute către 8 investitori

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
OMRO, una din primele instituţii de microcreditare din România, cunoscută anterior ca Opportunity Microcredit România şi controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, a încheiat cu succes o emisiune de obligaţiuni de 2 milioane de euro, iar bondurile au fost vândute către opt investitori profesionali.
Категории: ZF.ro

Centrul comercial Mercur Craiova vrea să distribuie investitorilor dividende de 900.000 lei: randament de 0,7%

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Mercur (MRDO), companie care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Craiova, convoacă acţionarii pe 28 februarie pentru a aproba distribuirea de dividende în cuantum de 900.272 lei din profitul de 1,2 mil. lei pe 2019, potrivit unor rapoarte la bursă.
Категории: ZF.ro

Ministrul finanţelor: Este inadmisibil ca CEC să nu facă demersurile pentru a fi dealer primar pe piaţa titlurilor de stat

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că este inadmisibil ca CEC Bank să nu facă demersurile să fie dealer primar după ce statul a capitalizat CEC-ul cu 950 de milioane de lei.
Категории: ZF.ro

Asigurarea de sănătate Optimist de la Aegon oferă până la 30.000 de lei în cazul unui diagnostic oncologic

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Aegon România, compania de asigurări de viaţă parte a grupului financiar internaţional cu acelaşi nume, a extins pachetele oferite prin asigurarea de sănătate Optimist, prin care clienţii vor putea beneficia de o despăgubire mai mare, de până la 30.000 de lei, în cazul unui diagnostic oncologic, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Aegon.
Категории: ZF.ro

Veşti rele pentru polonezii fără copii

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Категории: ZF.ro

Gigantul tech indian Tata deschide un nou birou în Budapesta

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Категории: ZF.ro

Polonia îşi diminuează importurile directe de gaze din Rusia

ZF.ro - 5 часов 34 секунды назад
Категории: ZF.ro

Страницы

Subscribe to Capital Market сбор новостей