MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 1 oră 38 de minute

CE: România, printre statele care trebuie să grăbească recunoaşterea calificărilor profesionale

2 ore 16 minute în urmă
Comisia Europeană a semnalat, joi, că toate statele Uniunii Europene, cu excepţia Lituaniei, au întârzieri în alinierea legislaţiilor naţionale la normele comunitare privind recunoaşterea calificărilor profesionale.
Categorii: MediaFax.ro

Teodorovici anunţă că Fondul Suveran de Investiţii va fi înfiinţat printr-o Hotărâre de Guvern

2 ore 19 minute în urmă
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi înfiinţat printr-o Hotărâre de Guvern, după ce Curtea Constituţională a precizat că decizia de înfiinţare a Fondului trebuie luată printr-un act al administraţiei centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament, a declarat, joi, ministrul Finanţelor.
Categorii: MediaFax.ro

Contre între Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa pe tema banilor care trebuie recuperaţi pe casa din Sibiu

2 ore 19 minute în urmă
Ministrul Finanţelor a declarat, joi, că a cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu care a aparţinut preşedintelui să intre în administrarea statului. Şeful ANAF spune că nu a primit de la minister un titlu în baza căruia să facă executarea.
Categorii: MediaFax.ro

Guvernul a amânat discuţiile asupra hotărârii care prevede plafonarea preţului la gaze / Orban, despre măsură: O prostie. Un populism ieftin al PSD

3 ore 3 minute în urmă
Executivul a amânat, în şedinţa de joi, discuţiilor pe marginea proiectul de hotărâre propus de Ministerul Finanţelor care prevede reducerea preţului gazului până la maxim 55 lei/MWh de la producători, urmată de plafonarea lui până la 30 iunie 2021. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că măsura este „un populism ieftin care se va întoarce împotriva cetăţenilor şi împotriva economiei”.
Categorii: MediaFax.ro

Arbitrul pieţei telecom a anunţat când va avea loc licitaţia pentru frecvenţele 5G

3 ore 5 minute în urmă
Licitaţia pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G va fi organizată în 2019, în baza calendarului dezbătut de ANCOM joi, împreună cu industria, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Consultativ, licitaţia urmând să se încheie în decembrie 2019, informează un comunicat ANCOM.
Categorii: MediaFax.ro

O mare bancă a numit un DJ în funcţia de director executiv

3 ore 18 minute în urmă
Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a confirmat numirea în funcţia de director executiv a lui David Solomon, un director de bancă cunoscut şi în lumea muzicii drept DJ D-Sol, relatează BBC.
Categorii: MediaFax.ro

Eugen Teodorovici: Companiile în insolvenţă şi cei care au datorii la chirii nu intră în amnistia fiscală

3 ore 34 de minute în urmă
Companiile în insolvenţă sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă din punct de vedere legal obiectul unei amistii, a declarat joi, într-o conferinţă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Categorii: MediaFax.ro

Comisia Europeană dă România în judecată pentru neaplicarea legislaţiei privind combaterea spălării banilor. Ce penalităţi riscă statul român

4 ore 19 minute în urmă
Comisia Europeană a anunţat joi că trimite România, Grecia şi Irlanda în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor, se arată într-un comunicat pe site-ul instituţiei.
Categorii: MediaFax.ro

ANRE anunţă creşterea preţului la gaze pentru consumatorii casnici

4 ore 22 de minute în urmă
Preţul gazelor naturale creşte pentru consumatorii casnici cu 5,83%, din 1 august, a decis în şedinţa de joi Comitetul de reglementare al ANRE, în baza solicitărilor furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei costurilor reflectate în preţul final, informează instituţia.
Categorii: MediaFax.ro

Reabilitarea stadionului Dinamo: A fost semnat contractul privind studiile de fezabilitate şi prefezabilitate.

4 ore 23 de minute în urmă
Compania Naţională de Investiţii a semnat, miercuri, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru noul stadion Dinamo, valoarea totală a serviciilor de proiectare prestate fiind de peste 300.000 lei.
Categorii: MediaFax.ro

Amazon a vândut de peste 4 miliarde de dolari în Prime Day, perioada cu cele mai mari reduceri din an, în ciuda erorilor tehnice şi a grevelor din Europa

5 ore 47 de minute în urmă
Clienţii au cheltuit peste 4,2 miliarde de dolari în cadrul programului Prime Day derulat de Amazon.com, în creştere cu 33% faţă de anul trecut, potrivit estimărilor citate de Bloomberg.
Categorii: MediaFax.ro

Sondaj: 4 din 10 angajaţi români spun că obişnuiesc să lucreze şi atunci când sunt în concediu; doar 9% nu verifică e-mailul în zilele libere

5 ore 57 de minute în urmă
Puţin peste jumătate dintre angajaţii români (57%) au avut în ultimul an cel mult 10 zile de concediu, iar 20% nu au avut nicio zi liberă, în condiţiile în care 4 din 10 români spun că lucrează şi atunci când sunt în vacanţă, arată datele celui mai recent studiu derulat de platforma de recrutare eJobs.
Categorii: MediaFax.ro

ROBOR la 3 luni scade, pentru prima dată de la începutul anului, la 6, 9 şi 12 luni creşte uşor

7 ore 5 minute în urmă
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut joi la valoarea de 3,36, de la 3,37%, cât înregistrase miercuri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).
Categorii: MediaFax.ro

Bitcoin revine la o cotaţie de peste 7.000 de dolari

7 ore 5 minute în urmă
Valoarea unui Bitcoin a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.317 de dolari, cu 438 de dolari mai mult decât miercuri, când era 6.879 de dolari. Este, de asemenea, şi cu 4.916 de dolari mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Categorii: MediaFax.ro

INVESTIŢII majore în Parcul Industrial Ciorani din Prahova, unde vor funcţiona şapte firme. Vor fi create zeci de locuri de muncă

7 ore 53 de minute în urmă
17 milioane de euro vor fi investiţi în Parcul Industrial Ciorani din judeţul Prahova, după ce şapte firme au semnat contractul de cesiune cu Consiliul Judeţean Prahova pentru o suprafaţă de aproximativ 20 hectare de teren, urmând a fi angajate zeci de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Războiul comercial dintre China şi SUA, în avantajul Europei: Investiţii de zeci de miliarde de dolari

9 ore 31 de minute în urmă
Conflictul de ordin comercial dintre SUA şi China are deja efecte la nivel global, iar experţii constată că peisajul comerţului mondial a început să se schimbe, Beijingul investind de nouă ori mai mult în Europa decât în America de Nord, informează CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

Final de eră la Telekom: Anunţul retragerii directorului, care cunoaşte toate culisele gru­pului cu afaceri de un miliard de euro pe an, zguduie piaţa

10 ore 13 minute în urmă
Grecul Anastasios Tzoulas, director financiar al grupului Telekom Ro­mânia, care a lucrat în cei 17 ani petrecuţi la Bucureşti cu toţi cei nouă directori generali pe care i-au avut companiile din grup şi care cunoaşte toate culisele afacerilor gru­pului cu afaceri de un miliard de euro pe an, se ve retrage din grup la finalul lunii iulie.
Categorii: MediaFax.ro

Ministerul Finanţelor propune plafonarea preţului gazelor din producţia internă

18 Iulie, 2018 - 22:24
Ministerul Finanţelor propune, într-un proiect de hotărâre privind stabilirea preţului maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă, ca preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021 să fie de 55 lei/Mwh.
Categorii: MediaFax.ro

Acordul comercial UE-Japonia | Ministerul pentru Mediul de Afaceri: Exportatorii români au o şansă imensă

18 Iulie, 2018 - 18:11
Semnarea unui acord de liber schimb între Uniunea Europeană şi Japonia este o şansă imensă pentru exportatorii români, iar aceştia trebuie să fie conştienţi de oportunităţile care se deschid, arată un comunicat transmis miercuri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini