MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 2 ore 18 sec

Grecia oferă 9 miliarde de euro băncilor pentru a reduce creditele neperformante

18 Septembrie, 2019 - 18:06
Grecia intenţionează să furnizeze garanţii de stat de până la 9 miliarde de euro pentru a ajuta băncile să îşi reducă numeroasele credite neperformante, potrivit Bloomberg.
Categorii: MediaFax.ro

Preşedintele Transelectrica nu şi-a terminat studiile la UPB, aşa cum apare în CV / Compania cere toate actele în original şi ameninţă cu măsuri

18 Septembrie, 2019 - 17:48
Preşedintelui directoratului Transelectrica, Marius-Dănuţ Caraşol, i-au fost cerute toate documentele de atestare a studiilor în original, anunţă compania, după ce Universitatea Politehnica Bucureşti a informat că acesta nu a finalizat studiile, aşa cum apare în CV.
Categorii: MediaFax.ro

Nissan intenţionează să vândă divizia de distribuţie a pieselor de schimb cu 1 miliard de dolari

18 Septembrie, 2019 - 17:20
Nissan Motor plănuieşte să-şi vândă departamentul de distribuţie a materialelor şi componentelor pentru automobile, într-o tranzacţie care poate fi evaluată la aproximativ 1 miliard de dolari, informează Bloomberg şi Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Facebook va înfiinţa un consiliu de supraveghere ce poate schimba deciziile lui Zuckerberg

18 Septembrie, 2019 - 16:50
Facebook anunţă formarea unui “consiliu independent de supraveghere” ce va putea modifica deciziile luate de Mark Zuckerberg în ceea ce priveşte conţinutul permis sau interzis pe platforma online.
Categorii: MediaFax.ro

Proiectul care schimbă radical programul „Prima casă” a trecut de Senat

18 Septembrie, 2019 - 13:24
Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului "Prima Casă". Propunerea ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.
Categorii: MediaFax.ro

O familie de basarabeni face peste 1 milion de lei dintr-o afacere cu produse moldoveneşti deschisă în Capitală

18 Septembrie, 2019 - 12:12
După ce au lucrat timp de un deceniu şi jumătate în sectorul bancar, soţii Angela şi Lilian Cupcea, originari din Republica Moldova, au ales să renunţe la statutul de angajat şi să pornească în Bucureşti un business cu produse basarabene. Aşa au apărut cele două unităţi Basarabia pe care antreprenorii le deţin în Capitală, magazinele înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei şi un profit de 137.000 de lei.
Categorii: MediaFax.ro

Dronele dărâmă încrederea investitorilor, dar nu şi a saudiţilor: Arabii merg înainte cu cea mai mare listare din lume, chiar dacă piaţa şi-a pierdut încrederea

18 Septembrie, 2019 - 11:05
Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, merge înainte cu planurile de a se lista la bursă, deşi unii investitori şi analişti şi-au pierdut deja încrederea că procedura de listare la bursă se va finaliza conform planului, în contextul în care atacurile cu drone au zdruncinat operaţiunile companiei, potrivit Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Reactorul 1 al Centralei de la Cernavodă a fost oprit controlat. Anunţul Nuclearelectrica

18 Septembrie, 2019 - 10:23
Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 de la CNE Cernavodă a fost oprită controlat pentru efectuarea unor lucrări de remediere la un parametru de proces.
Categorii: MediaFax.ro

Temerile de recesiune au crescut la managerii de fonduri la cel mai înat nivel din ultimii 10 ani

17 Septembrie, 2019 - 18:09
Teama de recesiune este prezentă printre investitori la cele mai înalte cote din august 2009, potrivit unui sondaj realizat de Bank of America în luna septembrie, transmite CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

O nouă criză, de heliu: preţul gazului creşte accelerat, afectând mai multe industrii

17 Septembrie, 2019 - 17:20
Preţul heliului a crescut de mai multe ori în acest an, situaţie care afectează nu doar petrecerile cu baloane, ci şi industria medicală, electronică sau organizatorii de scufundări, potrivit BBC.
Categorii: MediaFax.ro

O cooperativă din Sîngeorz-Băi, prima care obţine certificarea “produs montan” pentru lactate

17 Septembrie, 2019 - 17:02
Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sîngeorz-Băi, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este prima cooperativă din zona montană care a obţinut dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative "produs montan" pentru şase produse lactate, a anunţat, marţi, MADR.
Categorii: MediaFax.ro

O cooperativă din Sîngeroz-Băi, prima care obţine certificarea “produs montan” pentru lactate

17 Septembrie, 2019 - 17:02
Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sîngeorz-Băi, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este prima cooperativă din zona montană care a obţinut dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative "produs montan" pentru şase produse lactate, a anunţat, marţi, MADR.
Categorii: MediaFax.ro

Drumul cu trenul va dura mai puţin. CFR anunţă că timpul de circulaţie dintre Bucureşti şi Suceava va fi redus

17 Septembrie, 2019 - 12:58
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu noul mers al trenurilor, timpul de circulaţie dintre Bucureşti şi Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore şi 30 de minute, de la cel puţin 7 ore cât durează în prezent.
Categorii: MediaFax.ro

Românii caută mereu ceva mai bun: Peste jumătate dintre angajaţi vor să ceară o mărire de salariu/ Pentru ce sumă şi-ar da demisia pe loc

17 Septembrie, 2019 - 12:36
Peste jumătate dintre angajaţi au în plan să ceară o mărire salarială sau să îşi caute un nou loc de muncă până la finele acestui an, nivelul insuficient al veniturilor fiind principala nemulţumire a acestora, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.
Categorii: MediaFax.ro

"Lista albă" a celor "mai buni" contribuabili, la un pas de a deveni realitate. Ce beneficii vor avea contribuabilii

17 Septembrie, 2019 - 09:49
ANAF a publicat pe site-ul insituţiei un plan de măsuri ce prevede eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat care este care prevede o "lista alba" a celor "mai buni" contribuabili şi care este foarte aproape de implementare conform declaraţiilor recente ale şefei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, în cadrul unei emisiuni tv.
Categorii: MediaFax.ro

Preţul aurului creşte cu peste 1%, argintul avansează şi mai mult

16 Septembrie, 2019 - 18:09
Preţurile aurului şi argintului au crescut cu peste 1% luni, investitorii refugiindu-se în active sigure după ce atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită a iscat îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu energie la nivel modial, transmite CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

Zeci de mii de angajaţi ai General Motors au intrat în GREVĂ/ Ce îi nemulţumeşte pe aceştia

16 Septembrie, 2019 - 18:03
Sindicatul american United Auto Workers (UAW) a declanşat prima grevă din grupul General Motors de după 2007, la care participă aproximativ 48.000 de angajaţi, din cauza intrării în impas a negocierilor pentru contractul de muncă, relatează CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

Piaţa auto din România, în creştere cu 9% faţă de perioada similară anului trecut

16 Septembrie, 2019 - 16:55
După primele opt luni din 2019, piaţa auto înregistrează o creştere generală de 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018 şi cu 4,5% faţă de luna anterioară, potrivit unui comunicat al APIA, remis MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Producţia industrială din China, la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani

16 Septembrie, 2019 - 16:26
Producţia industrială a Chinei a înregistrat în august cel mai slab nivel din ultimii 17 ani şi jumătate, pe fondul războiului comercial cu Statele Unite şi din cauza diminuării cererii interne, transmite Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini