MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 1 oră 45 de minute

Grupul italian ENI va deschide cont în ruble, dar insistă că va efectua plăţile în Rusia tot în euro

17 Mai, 2022 - 20:24
Grupul energetic italian ENI a anunţat, marţi după-amiază, că se va conforma cerinţelor Rusiei de a avea inclusiv un cont în ruble pentru achitarea gazelor importate, precizând însă că plăţile vor continua să fie efectuate în euro, conversia fiind realizată de Banca Gazprom.
Categorii: MediaFax.ro

Putin, despre sancţiuni: Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume / Preşedintele rus spune că este imposibil ca Europa să renunţe rapid la petrolul rusesc

17 Mai, 2022 - 16:44
Vladimir Putin a declarat că, prin renunţarea la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume.
Categorii: MediaFax.ro

Black Sea Oil&Gas, pregătită să scoată gaze din Marea Neagră începând cu luna iunie

17 Mai, 2022 - 14:45
Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas, cu care a discutat despre începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră.
Categorii: MediaFax.ro

Preţul petrolului creşte pe fondul efortului UE de interzicere a petrolului rusesc

17 Mai, 2022 - 14:44
Petrolul a atins marţi cel mai ridicat nivel din ultimele şapte săptămâni, susţinut de eforturile continue ale UE pentru interzicerea importurilor de petrol rusesc, care ar restrânge oferta, dar şi pe fondul atenuării blocajelor Covid din China, scrie Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Elon Musk spune că afacerea Twitter "nu poate avansa" până la clarificarea conturilor false

17 Mai, 2022 - 12:46
Antreprenorul Elon Musk a declarat că achiziţia Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, nu va avansa până când nu îi va fi mai clar câte conturi sunt false, scrie CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

Managerii cred că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni

17 Mai, 2022 - 11:21
Peste 90% dintre managerii români sunt de părere că România va avea parte de o inflaţie accelerată, acesta fiind cel mai mare risc pentru perioada următoare. În rândul riscurilor pe care le percep executivii, se mai numără criza materiilor prime şi criza energetică.
Categorii: MediaFax.ro

Conferinţă Sierra Quadrant: Cum poate România să evite scăderea demografică şi să ajungă o ţară cu 15 milioane de locuitori în 2050

17 Mai, 2022 - 11:18
România va ajunge la o populaţie de doar 15 milioane de locuitori până în 2050, într-un scenariu optimist, cu 4 milioane de persoane mai scăzută decât în prezent, arată concluziile unei conferinţe organizate de Sierra Quadrant, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa insolvenţei din România, potrivit ZF.
Categorii: MediaFax.ro

Cât îi costă pe ruşi, în fiecare zi, finanţarea războiului din Ucraina

17 Mai, 2022 - 10:31
În războiul din Ucraina, Rusia cheltuieşte 900 de milioane de dolari pe zi.
Categorii: MediaFax.ro

Alro Slatina înregistrează pierderi de 18 milioane lei în primul trimestru

17 Mai, 2022 - 08:14
Alro Slatina, producător de aluminiu şi cel mai mare consumator de energie electrică din România, a declarat pierderi de 18 milioane de lei în T1/2022, de la un declin de aproximativ 62 de milioane de lei în perioada similară de anul trecut, conform datelor din raportul financiar publicat la Bursă.
Categorii: MediaFax.ro

De două zile, Shell nu mai vinde carburanţi la benzinăriile din Rusia

17 Mai, 2022 - 07:55
Vânzările de carburanţi au fost suspendate la sute de benzinării din Rusia care aparţin gigantului petrolier Shell, anunţă BBC.
Categorii: MediaFax.ro

Europa se pregăteşte de furtună, cu o multitudine de şocuri la orizont de pe urma războiului

17 Mai, 2022 - 07:20
Nori negri se strâng la orizont pentru UE, blocul având în faţă o combinaţie unică de ameninţări de pe urma războiului din Ucraina pentru a doua parte a anului, de la noi creşteri ale preţurilor energiei şi scumpiri ale alimentelor şi penurii, la pericole sociale şi economice, notează Bloomberg.
Categorii: MediaFax.ro

Primăria Capitalei cere 6 milioane de euro din PNRR pentru semaforizarea inteligentă în Capitală

16 Mai, 2022 - 21:09
Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a depus o cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro fără TVA.
Categorii: MediaFax.ro

Cîmpeanu: Toate salariile angajaţilor din educaţie au fost plătite

16 Mai, 2022 - 19:21
Au fost plătite toate drepturile salariale angajaţilor din sistemul de educaţie, a anunţat, luni seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce Ministerul de Finanţe a anunţat sâmbătă întârzieri parţiale la plată.
Categorii: MediaFax.ro

Comisia Europeană reduce prognoza de creştere economică pentru România, la 2,6% în acest an

16 Mai, 2022 - 14:49
După o creştere în 2021, economia României va încetini până la 2,6% în 2022, de la 4,2% la precedenta estimare, ca urmare a inflaţiei care erodează veniturile, in timp ce războiul din Ucraina afectează încrederea, lanţurile de aprovizionare şi investiţiile, arată Comisia Europeană.
Categorii: MediaFax.ro

McDonald's părăseşte Rusia. Compania americană a început procesul de vânzare a acţiunilor

16 Mai, 2022 - 13:32
McDonald's îşi suspendaseră activităţile la puţin timp după începere invaziei ruse de pe 24 februarie.
Categorii: MediaFax.ro

Cîţu se pune contra măsurilor economice luate de Guvern: Nu voi susţine o astfel de soluţie

16 Mai, 2022 - 13:25
Fostul premier Florin Cîţu anunţă că nu este de acord cu o eventuală „reaşezare” a sistemului de taxe şi impozite. De asemenea, el critică Executivul că se împrumută la dobânzi mari, dar nu face reforme pentru a beneficia de banii din PNRR.
Categorii: MediaFax.ro

Indicele ROBOR la trei luni creşte la 5,52%

16 Mai, 2022 - 11:30
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat luni la 5,52%, de la 5,50% vineri.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini