MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 51 de minute 14 sec

Cine beneficiază în urma crizei energetice. Ţările din Orientul Mijlociu, venituri suplimentare din petrol de 1,3 trilioane dolari până în 2026

19 August, 2022 - 23:04
Statele bogate în energie din Orientul Mijlociu urmează să obţină venituri suplimentare din petrol de până la 1,3 trilioane de dolari în următorii patru ani, potrivit FMI, deoarece se bucură de o excepţie care va spori puterea de foc a fondurilor suverane ale regiunii, relatează Financial Times.
Categorii: MediaFax.ro

BNR, sigură că inflaţia va începe să scadă din T4. Incertitudini după eliminarea plafonării preţurilor

19 August, 2022 - 18:31
BNR este sigură că inflaţia se plafonează în T3 şi va începe să scadă din T4 ca urmare a trecerii efectului de bază, informează Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

PSD atacă USR pe tema PNRR: Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei

19 August, 2022 - 16:56
„Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei! Şi înjură! Atât poate un userist!” - se arată într-o postare pe Facebook a PSD. Social-democraţii susţin acţiunea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care a înjumătăţit banii de consultanţă din PNRR, „spre disperarea USR”.
Categorii: MediaFax.ro

Tranzacţie majoră în România. Acţionarii BT Leasing Transilvania IFN au aprobat fuziunea cu Ţiriac Leasing IFN

19 August, 2022 - 16:51
Acţionarii BT Leasing Transilvania IFN au aprobat fuziunea de principiu cu Ţiriac Leasing IFN SA, ca urmare a achiziţiei firmei de leasing de către Banca Transilvania în luna iunie, informează Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Eşti freelancer? Iată ce formă să alegi ca să rămâi în 2023 cu 10.000 de lei pe lună „în mână“

19 August, 2022 - 13:56
PFA-ul va fi cea mai avantajoasă formă de organizare pentru freelancerii care vor câştiguri nete în valoare de 10.000 de lei pe lună în 2023, iar din 2024 microîntreprinderea cu un angajat devine mai avantajoasă.
Categorii: MediaFax.ro

Saltul record al preţurilor de producţie amplifică perspectivele sumbre în Germania

19 August, 2022 - 12:51
Perspective economice sumbre sunt anunţate în Germania din cauza creşterii preţurilor la energie şi a întreruperilor din lanţul de aprovizionare. Declaraţia aparţine ministrului de Finanţe şi evidenţiază un salt record al preţurilor de producţie.
Categorii: MediaFax.ro

Locuri de muncă. Aplicările din Bucureşti şi Ilfov sunt aproape egale cu suma următoarelor 4 judeţe

19 August, 2022 - 11:33
Candidaţii profită de perioada concediilor să exploreze noi oportunităţile profesionale. Aplicările din Bucureşti şi Ilfov sunt aproape egale cu suma următoarelor 4 judeţe din clasamentul celor mai dinamice judeţe.
Categorii: MediaFax.ro

(P) Amenajează-ţi şi interiorul, şi viitorul, cu mobila aleasă responsabil

19 August, 2022 - 10:12
Vremea mobilierului greoi, care sufocă încăperea, a trecut. Nu mai avem telefon cu rotiţă şi cabluri încâlcite, prin urmare nu mai este nevoie de încă un corp masiv de mobilier pe hol. Nu se mai poartă bibelourile, aşa că mobila de sufragerie a putut fi eficientizată, prin biblioteci, vitrine şi ansambluri de rafturi mai suple, mai discrete, reflectând preferinţa pentru minimalism, una prin definiţie sustenabilă.
Categorii: MediaFax.ro

Oficial BCE: Ritmul creşterii economice în UE scade, nu este exclusă recesiunea tehnică

18 August, 2022 - 20:38
Ritmul creşterii economice în Uniunea Europeană este în scădere şi nu este exclus riscul ajungerii la recesiune tehnică, afirmă Isabel Schnabel, membră a Consiliului Executiv al Băncii Centrale Europene (BCE).
Categorii: MediaFax.ro

Noul director OPEC dă vina pe politicieni pentru creşterea preţului petrolului şi gazelor naturale

18 August, 2022 - 19:31
Politicienii, parlamentarii şi investiţiile insuficiente în sectorul petrolului şi gazelor naturale sunt de vină pentru preţurile ridicate ale energiei, nu OPEC, a declarat joi noul secretar general al grupului, Haitham Al Ghais.
Categorii: MediaFax.ro

Premierul Nicolae Ciucă: Am aprobat rectificarea bugetară pozitivă. Unde merg banii

18 August, 2022 - 17:31
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a aprobat, în şedinţa de guvern, rectificarea bugetară pozitivă, bazată pe majorarea PIB-ului şi pe creşterea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat.
Categorii: MediaFax.ro

Germania reduce semnificativ TVA-ul la gazul natural, în contextul inflaţiei şi crizei energetice

18 August, 2022 - 16:11
Guvernul Olaf Scholz a anunţat, joi, reducerea cotei Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) de la 19% la 7%, pentru gazele naturale, în cadrul acţiunilor de a ajuta populaţia să îşi asigure încălzirea în perioada iernii la preţuri mici, în contextul crizei cu Rusia.
Categorii: MediaFax.ro

Chimcomplex închide temporar producţia la platforma Borzeşti din cauza preţurilor la energie

18 August, 2022 - 15:41
Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, a anunţat închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei Borzeşti pe o perioadă de 14 zile, începând de joi, din cauza preţurilor în creştere la energie electrică şi gaze, potrivit unui raport publicat la bursă.
Categorii: MediaFax.ro

Erdogan reinventează economia. Turcia a micşorat dobânda de referinţă, în ciuda unei inflaţii de aproape 80%

18 August, 2022 - 15:00
Banca centrală a Turciei a şocat pieţele joi cu o reducere a ratei dobânzii de politică monetară de referinţă, în ciuda faptului că inflaţia din ţară se situează aproape de 80%.
Categorii: MediaFax.ro

Inflaţia în zona euro a atins 8,9% / La nivelul UE, inflaţia este de 9,8%, iar în România de 13%

18 August, 2022 - 14:58
Inflaţia în zona euro a continuat să crească, atingând în iulie cota de 8,9%, în timp ce, la nivelul tuturor statelor din cadrul Uniunii Europene, rata inflaţiei este de 9,8%, conform datelor anunţate joi de Oficiul european pentru Statistici (Eurostat).
Categorii: MediaFax.ro

Leul continuă să se aprecieze în faţa euro. BNR afişează în şedinţa de joi un curs de 4,87 lei/euro

18 August, 2022 - 14:48
BNR a anunţat joi o cotaţie de referinţă de 4,8793 pentru lei în raport cu euro, în scădere de la 4,8849 miercuri, potrivit Ziarului Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Vremea maşinilor diesel apune şi în România. Vânzările de maşini noi electrice şi hybrid au depăşit, în 7 luni, vânzările de maşini diesel

18 August, 2022 - 14:27
Vânzările de maşini electrice şi hybrid a depăşit anul acesta, pentru prima dată, vânzările maşinilor cu motoare diesel, a anunţat joi Ministerul Mediului, care susţine că această creştere se datorează stimulentelor acordate prin Programul Rabla PLUS.
Categorii: MediaFax.ro

Consiliul Fiscal: Deficitul bugetar plauzibil de a fi atins este de 7% din PIB, nu 5,84%

18 August, 2022 - 14:05
Consiliul Fiscal consideră că, raportat la ţintele de venituri asumate de Guvern în proiectul de rectificare bugetară, va fi înregistrat un gol de circa 9 mld. lei, reprezentând circa 0,66% din PIB, se arată în opinia publicată joi, informează Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini