MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 41 de minute 30 de sec

Curăţenia de vară: Ministrul Economiei a eliberat din funcţie administratorii speciali de la trei companii de stat

13 ore 19 minute în urmă
Ministrul Economiei Claudiu Năsui anunţă eliberarea de funcţie a administratorilor speciali de la trei companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună, spune Năsui.
Categorii: MediaFax.ro

O nouă criză a transportului maritim ameninţă cumpărăturile de Black Friday. „Ne putem aştepta să vedem creşterea preţurilor pentru tot felul de bunuri”

14 ore 19 minute în urmă
Sezonul de cumpărături din 2021 ar putea fi afectat de epuizarea stocurilor şi de întârzierile din transporturi, în condiţiile în care inundaţiile recente din Europa şi China au lovit puternic lanţurile de aprovizionare globale deja aflate sub tensiune, scrie CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

"Creşterea economică în pericol". Riscurile se înmulţesc, iar varianta Delta devine inamicul principal

15 ore 30 de minute în urmă
Când guvernul olandez a revenit asupra deciziei de a permite evenimente cu public de amploare în această vară, răspunsul industriei de divertisment a fost prompt şi fără compromisuri, scrie Financial Times.
Categorii: MediaFax.ro

Polonia: geopolitica devine un factor determinant al investiţiilor în prima centrală nucleară

15 ore 56 de minute în urmă
Miliardarul polonez Zygmunt Solorz-Zak ar putea investi într-un proiect de energie nucleară rusesc în Kaliningrad, scrie Deutsche Welle.
Categorii: MediaFax.ro

Preţul gazelor naturale a atins maximul istoric din ultima sută de ani

2 August, 2021 - 15:10
Ultimele tranzacţii efectuate pe BRM plasează preţul actual al gazelor naturale la nivelul maximului istoric de la începutul comercializării gazelor în România, arată Asociaţia Energia Inteligentă într-un studiu realizat recent.
Categorii: MediaFax.ro

Rezervele internaţionale ale României au crescut la 44,1 mld. euro

2 August, 2021 - 14:49
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2021 au fost de 44,130 miliarde euro, în creştere faţă de 41,757 miliarde euro la 30 iunie 2021.
Categorii: MediaFax.ro

Analiză. Ce aduce nou consultarea Comitetului de la Basel în domeniul criptoactivelor

2 August, 2021 - 14:35
În data de 10 iunie 2021, Comitetul de la Basel a publicat un document consultativ ce reprezintă o propunere preliminară de tratament prudenţial pentru expunerile de criptoactive ale băncilor, arată un nou articol publicat pe blogul Opinii BNR de Cristian Bichi, consilier al Guvernatorului BNR.
Categorii: MediaFax.ro

Salarii doar pe hârtie. Puterea de cumpărare a românilor, printre cele mai scăzute din Europa, după un an de pandemie

2 August, 2021 - 13:21
Puterea de cumpărare a românilor este printre cele mai scăzute din Europa, după un an de pandemie. Românii rămân printre cei mai pesimişti europeni. Pe de altă parte, românii sunt printre cei mai deschişi europeni pentru a adopta modul de lucru hibrid.
Categorii: MediaFax.ro

Financial Times: Pandemia a antrenat cea mai mare creştere a preţurilor locuinţelor din ultimele două decenii

2 August, 2021 - 12:16
Preţurile locuinţelor sunt în plină expansiune în aproape toate economiile majore ca urmare a pandemiei, înregistrând cea mai mare creştere din ultimele două decenii şi generând îngrijorări cu privire la potenţialele ameninţări la adresa stabilităţii financiare, scrie Financial Times.
Categorii: MediaFax.ro

Românii sunt din ce în ce mai interesaţi de bursă. Numărul investitorilor a atins maximul ultimilor cinci ani

2 August, 2021 - 07:02
Circa 71.000 de investitori tranzacţionează la bursa de la Bucureşti la iunie 2021, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi lună din 2020, evoluţie susţinută în principal de numărul ridicat de companii listate, dar şi de randamentele substanţiale în contextul revenirii burselor, relatează ZF.
Categorii: MediaFax.ro

Restricţiile de circulaţie afectează accesul consumatorilor la băuturi. Ce categorii sunt exceptate

31 Iulie, 2021 - 03:35
Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare şi Asociaţia Berarii României solicită ajustarea restricţiilor de circulaţie impuse în această perioadă de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a permite aprovizionarea cu răcoritoare sau bere.
Categorii: MediaFax.ro

Reţeaua Cora recheamă mai multe sortimente de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de etilenă

31 Iulie, 2021 - 01:40
Reţeaua Cora recheamă nouă sortimente de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de etilenă, conform unei informări transmisă ANSVSA.
Categorii: MediaFax.ro

Tarom a început restructurarea: Vor rămâne 1.316 angajaţi, aproape jumătate faţă de 2017

30 Iulie, 2021 - 23:25
Compania Naţională Tarom a demarat astăzi programul de restructurare prin care va ajunge la un total de 1.316 salariaţi, potrivit unor surse apropiate companiei citate de Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini