MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 2 ore 40 de minute

Băsescu îi dă replica lui Dăncilă: Despre stocurile de cărbune premierul trebuia să se informeze în septembrie-octombrie 2018

2 ore 50 de minute în urmă
Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat, joi, că premierul Viorica Dăncilă trebuia să se informeze asupra stocurilor de cărbune încă din lunile septembrie şi octombrie ale anului trecut de la Complexul Energetic Oltenia.
Categorii: MediaFax.ro

Leul se prăbuşeşte în raport cu euro. Cursul de schimb leu/euro a atins un nou maxim istoric

3 ore 28 de minute în urmă
Cursul de schimb leu/euro a atins joi un nou maxim istoric, de 4,6890 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de miercuri, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR). Aceasta este a treia zi de creştere consecutivă, continuând tendinţa de săptămâna trecută.
Categorii: MediaFax.ro

Oltchim Râmnicu Vâlcea a rămas cu 177 de angajaţi după vânzarea activelor către Chimcomplex

3 ore 37 de minute în urmă
Oltchim Râmnicu Vâlcea a rămas cu 177 de angajaţi după vânzarea a mare parte dintre activele combinatului către Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group, informează un comunicat al companiei remis bursei.
Categorii: MediaFax.ro

STUDIU: Companiile din construcţii vor avea creşteri de costuri de 5 – 28% în urma aplicării OUG 114

5 ore 30 de minute în urmă
Companiile din construcţii vor avea creşteri de costuri de 5 – 28%, în timp ce angajaţii vor beneficia de avantaje fiscale în urma aplicării ordonanţei 114/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, arată o analiză a companiei de consultanţă Cromwell Evan Global.
Categorii: MediaFax.ro

Marius Budăi: Nu a spus nimeni că desfiinţăm Pilonul II de pensii

15 ore 47 de minute în urmă
Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a susţinut, miercuri seara, că o dovadă a faptului că nu se doreşte desfiinţarea Pilonului II de pensii este faptul că li se permite administratorilor de pensii private să investească în parteneriate public-private.
Categorii: MediaFax.ro

Marius Budăi: Clar vom aproba bugetul pentru 2019 în luna februarie

16 Ianuarie, 2019 - 23:55
Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a declarat, miercuri seara, că bugetul pentru 2019 va fi sigur aprobat în februarie.
Categorii: MediaFax.ro

Valoarea coşumului minim: 2.100 lei/lună pentru cei de la sat / Suma calculată pentru cei din mediul urban

16 Ianuarie, 2019 - 22:53
Pentru un trai rezonabil, valoarea coşumului minim lunar al unei familii a fost stabilită la 2.100 de lei, dacă locuieşte în mediul rural, şi la 2.600 de lei, dacă locuieşte la oraş, stabileşte o decizie a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central (CINC).
Categorii: MediaFax.ro

ANCOM a stabilit noile condiţii în care Netcity permite accesul la infrastructura de comunicaţii

16 Ianuarie, 2019 - 19:59
Netcity are obligaţia, începând de marţi, să asigure accesul la infrastructură în condiţii echivalente tuturor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), printr-un comunicat de presă.
Categorii: MediaFax.ro

Programul „Investeşte în tine”: Ministerul Finanţelor a stabilit plafonul pentru 2019

16 Ianuarie, 2019 - 19:34
Ministerul Finanţelor a stabilit, conform unui proiect de act normativ, plafonul pentru 2019 al programului „Investeşte în tine”, în valoare de 1 miliard de lei.
Categorii: MediaFax.ro

Camera de Comerţ: Oamenii de afaceri, îngrijoraţi de riscul transformării unor instituţii în anexe ale partidelor

16 Ianuarie, 2019 - 19:27
Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a condamnat, miercuri, decizia Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de a sancţiona postul Realitatea TV cu închiderea emisiei şi a exprimat îngrijările comunităţii de afaceri din România faţă de schimbările din unele instituţii publice.
Categorii: MediaFax.ro

AFIR primeşte proiecte de finanţare pentru infrastructura şi patrimoniul Deltei Dunării

16 Ianuarie, 2019 - 19:01
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării pentru dezvoltarea infrastructurii de bază şi pentru protejarea patrimoniului cultural, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Categorii: MediaFax.ro

Bursa a terminat sedinţa de miercuri cu un plus uşor

16 Ianuarie, 2019 - 18:28
Bursa a terminat sedinţa de miercuri cu un plus uşor, indicele BET urcând cu 0,24%, la 7.077 puncte, cu o valoare a tanzacţiilor de 33,49 milioane lei (7,15 milioane euro), la jumătate faţă de media anului.
Categorii: MediaFax.ro

UNTRR are patru scenarii posibile pentru viitorul industriei de transport rutier

16 Ianuarie, 2019 - 18:05
UNTRR atenţionează asupra faptului că votul din Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European (TRAN) lasă în continuare Pachetul Mobilitate 1 într-o situaţie extrem de periculoasă pentru transportatorii rutieri, după mai bine de un an şi jumătate de dezbateri şi negocieri dificile.
Categorii: MediaFax.ro

CCR a respins sesizarea PNL privind modificarea Codului fiscal

16 Ianuarie, 2019 - 18:03
Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea PNL în legătură cu Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Categorii: MediaFax.ro

UE ia măsuri pentru reducerea emisiilor de CO2 ale autoturismelor şi camionetelor

16 Ianuarie, 2019 - 17:26
Din 2030, autoturismele noi vor trebui să emită, în medie, cu 37,5 % mai puţin CO2, iar camionetele noi, în medie, cu 31 % mai puţin CO2 comparativ cu nivelurile din 2021, conform unui acord care a fost aprobat miercuri de statele membre.
Categorii: MediaFax.ro

Ministrul Sănătăţii anunţă când se vor deschide Centrele de Mari Arşi din Timişoara şi Iaşi. Dotarea, finanţată de Banca Mondială

16 Ianuarie, 2019 - 16:44
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că cel mai probabil în luna mai se vor deschide Centrele de Mari Arşi din Timişoara şi Iaşi, după ce se va finaliza cea ce-a doua licitaţie privind achiziţionarea echipamentelor medicale necesare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia: Patronatul, apel de încetare a protestelor. Paguba poate depăşi zilnic 15 milioane lei

16 Ianuarie, 2019 - 15:56
Conducerea Complexului Energetic Oltenia face apel către salariaţii protestatari, spunând că preţul pe care compania trebuie să îl plătească pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel foarte ridicat, iar paguba poate depăşi 15 milioane de lei pe zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Preţ mediu record înregistrat pe piaţa de energie electrică

16 Ianuarie, 2019 - 14:58
Pe piaţa angro de energie, electricitatea se tranzacţiona miercuri la preţuri cuprinse între 271 de lei/MWh şi 650 de lei/MWh, preţuri de peste 600 de lei/MWh fiind consemnate pentru tot intervalul 7:00 - 20:00, de unde un preţ mediu record de peste 507 lei/MWh.
Categorii: MediaFax.ro

Ministru: Scăderea dramatică a vânzărilor se numără printre motivele pentru care Nestle a decis să închidă fabrica din Timiş

16 Ianuarie, 2019 - 13:28
Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, crede că printre motivele pentru care Nestlé a anunţat că închide fabrica din România sunt orientarea spre profit a companiei, scăderea dramatică a vânzărilor şi a cotei de piaţă.
Categorii: MediaFax.ro

Cădere a leului în raport cu euro. Moneda naţională, la un nou minim istoric

16 Ianuarie, 2019 - 13:11
Cursul de schimb leu/euro a atins miercuri un nou minim istoric, de 4,6830 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,02% faţă de marţi, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).
Categorii: MediaFax.ro

Pagini