MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 1 oră 35 de minute

Franţa ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare. Sunt trei scenarii, luate în calcul

1 oră 41 de minute în urmă
Franţa ar putea opri până la şase reactoare nucleare până în anul 2028, ca parte a politicii sale privind energia nucleară pe termen mediu, a relatat miercuri presa franceză, citată de site-ul agenţiei Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Efectele războiului comercial: Munţi de cereale putrezesc pe câmp în Statele Unite din lipsa cumpărătorilor chinezi

1 oră 56 de minute în urmă
Fermierii din SUA se confruntă cu o mare problemă: unde să depoziteze munţii de cereale recoltaţi pe care nu îi pot vinde chinezilor, informează Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Trezorierul PSD: AEP nu a descins cu forţa la sediul PSD, au fost primiţi „cu braţele deschise”

1 oră 59 de minute în urmă
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a scris miercuri, pe Facebook, că inspectorii AEP nu au intrat „cu forţa” în sediul central al partidului, ci au fost primiţi „cu braţele deschise” fiind vorba despre o verificare anuală cu privire la activitatea formaţiunii politice din anul 2017.
Categorii: MediaFax.ro

Schimbări privind vânzarea benzinei la pompă, de la 1 ianuarie 2019. Ce sunt obligaţi prin lege să facă furnizorii de carburanţi

2 ore 51 de minute în urmă
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia furnizorii de carburanţi vor comercializa de la 1 ianuarie 2019 benzina cu un conţinut de biocarburant de minimum 8% în totalul volumului comercializat către consumatorii finali într-un an calendaristic.
Categorii: MediaFax.ro

Nissan nu scapă: Procurorii japonezi vor să pună sub acuzare şi compania auto după arestarea lui Carlos Ghosn

3 ore 15 minute în urmă
Procurorii japonezi vor să pună sub acuzare şi compania auto Nissan Motor, după ce preşedintele Carlos Ghosn a fost arestat pentru că ar fi încălcat legislaţia financiară din Japonia, potrivit CNBC, care citează cotidianul nipon Asahi Shimbun.
Categorii: MediaFax.ro

Reţelele 5G ar putea crea peste 250.000 de locuri de muncă în România. Efectele noii tehnologii, semnificative

3 ore 24 de minute în urmă
Instalarea şi utilizarea reţelelor 5G în România duce la crearea a 252.000 de locuri de muncă şi va avea un efect de multiplicare de 4,7 miliarde euro, arată Strategia 5G pentru România, document pus în discuţie publică, miercuri, de Ministerul Comunicaţiilor şi de ANCOM.
Categorii: MediaFax.ro

Decizia Renault, după arestarea celui mai puternic om din companie. O nouă numire la conducere, dar Carlos Ghosn îşi menţine poziţia

4 ore 37 de minute în urmă
Boardul Renault l-a numit temporar pe Thierry Bollore, director de operaţiuni, la conducerea companiei, în locul lui Carlos Ghosn, aflat în „incapacitate temporară” de a-şi exercita funcţiile de CEO şi preşedinte, informează BBC.
Categorii: MediaFax.ro

România se situează pe locul 49 în clasamentul global Paying Taxes 2019

14 ore 28 de minute în urmă
România ocupă locul 49 în clasamentul global „PwC Paying Taxes 2019”, care este întocmit de PwC şi care face parte din raportul „Doing Business” al Băncii Mondiale (BM).
Categorii: MediaFax.ro

Bancă: Riscul unei RECESIUNI tehnice în România este foarte mare. Când ar putea avea loc/ Economist: Nu va fi în niciun caz o scădere de 7%, ca în 2009

20 Noiembrie, 2018 - 19:58
Economistul şef pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucşa, a susţinut, marţi, că, în actualele condiţii macroeconomice, România se poate confrunta cu o recesiune tehnică în 2019 sau 2020, an când, de asemenea, creşterea economică va fi aproape de un minim.
Categorii: MediaFax.ro

REFERENDUM inedit într-o ţară europeană: Vite cu sau fără coarne?

20 Noiembrie, 2018 - 17:05
Elveţienii vor vota în această duminică o problemă de importanţă naţională care a divizat ţara – dacă fermierii care lasă coarnele vitelor şi caprelor lor să crească vor primi subvenţii, relatează Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault, spune ministrul francez de Finanţe

20 Noiembrie, 2018 - 16:59
Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault după arestarea sa în Japonia, în urma acuzaţiilor de conduită necorespunzătoare, a declarat ministerul francez de Finanţe Bruno Le Maire.
Categorii: MediaFax.ro

Preşedintele Curţii de Conturi Europene: E esenţial să le arătăm oamenilor ce primesc pentru taxe

20 Noiembrie, 2018 - 16:52
Preşedintele Curţii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Curţii de Conturi a României, că plătitorii de taxe şi impozite trebuie să cunoască rezultatul cheltuirii fondurilor.
Categorii: MediaFax.ro

Mureşan: Preşedinţia română a UE, blocată dacă nu adoptăm bugetul Uniunii până la finalul anului

20 Noiembrie, 2018 - 14:52
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a atras, marţi, atenţia că Preşedinţia română a Consiliului UE riscă să fie blocată "de facto", iar Guvernul va trebui să gestioneze o situaţie de criză dacă Bugetul Uniunii Europene pentru 2919 nu va fi aprobat până la finalul acestui an.
Categorii: MediaFax.ro

Wizz Air introduce noi zboruri din Cluj. De la ce valoare pornesc preţurile biletelor

20 Noiembrie, 2018 - 12:30
Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat, marţi, o nouă rută din Cluj-Napoca, spre Lyon, care va fi operată de două ori pe săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Greva de la METROU. Tribunalul Bucureşti, protestul anunţat să înceapă miercuri pe termen nedeterminat, NELEGAL

20 Noiembrie, 2018 - 11:48
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au declarat, marţi, nelegală greva generală a angajaţilor de la metrou, anunţată să înceapă miercuri pe termen nedeterminat. Decizia vine după ce şi greva de avertisment din 15 noiembrie a fost declarată nelegală de aceeaşi instanţă.
Categorii: MediaFax.ro

Greva de la METROU. Tribunalul Bucureşti, aşteptat să se pronunţe asupra legalităţii grevei pe termen nedeterminat

20 Noiembrie, 2018 - 11:48
Magistraţii Tribunalului Bucureşti urmează să pronunţe, marţi, o decizie privind legalitatea grevei generale de la Metrou, anunţată să înceapă miercuri, între orele 4:00 şi 16:00. Tribunalul Bucureşti a declarat deja greva de avertisment din 15 noiembrie ca fiind nelegală.
Categorii: MediaFax.ro

BNR: Profitul net cumulat al băncilor din România a fost de 5,88 miliarde de lei, la nouă luni

20 Noiembrie, 2018 - 07:06
Cele 35 de bănci din România au obţinut un profit net cumulat de aproape 5,88 miliarde de lei, în primele nouă luni ale acestui an, valoare necompensată cu pierderile, o creştere cu 42%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).
Categorii: MediaFax.ro

Miliardarul Michael Bloomberg donează 1,8 miliarde dolari către universitatea unde a studiat

19 Noiembrie, 2018 - 22:01
Miliardarul Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului din perioada 2002-2013, donează 1,8 miliarde dolari către Johns Hopkins University, universitatea unde a studiat, informează, luni, presa americană.
Categorii: MediaFax.ro

Prim-ministrul, după ce Firea a cerut trecerea Metrorex la Primăria Capitalei: Nu pot să fac lucruri pe care legea nu mi le permite

19 Noiembrie, 2018 - 20:50
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la Parlament, legat de solicitările primarului Capitalei, Gabriela Firea, că a sprijinit-o pe aceasta în „multe proiecte” dar nu poate să facă ceea ce legea nu îi permite.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini