MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 24 de minute 37 de sec

Google îi taxează pe poliţişti: Cât trebuie să plătească pentru a pune mână pe cele mai bine păstrate secrete ale infractorilor

27 Ianuarie, 2020 - 22:25
Google a început să perceapă o taxă poliţiei din SUA pentru a furniza date despre persoane suspectate de infracţiuni, atunci când autorităţile vor să emită mandate şi citaţii, informează The New York Times.
Categorii: MediaFax.ro

Daniel Burlan, noul preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia

27 Ianuarie, 2020 - 22:13
Daniel Burlan îl înlocuieşte pe Sorin Boza în funcţia de preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, confom deciziei Consiliului de Supraveghere al companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie.
Categorii: MediaFax.ro

Cîţu, după ce şefa FMI a anunţat când va adopta Bulgaria moneda euro: Care este „varianta ambiţioasă” pentru România

27 Ianuarie, 2020 - 21:58
Anul 2024 este varianta ambiţioasă pentru începerea procesului de adoptare de către România a monedei euro, a declarat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, la Digi 24, ca reacţie la ştirea că Bulgaria poate adopta moneda euro în 2023.
Categorii: MediaFax.ro

Cîţu: După informatizare, colectarea ANAF trebuie să crească la 32% din PIB, de la 27% în prezent

27 Ianuarie, 2020 - 21:14
Soluţia pentru creşterea veniturilor bugetare este informatizarea ANAF, iar ţinta pe termen mediu este creşterea colectării de la 26 - 27% din PIB în prezent la 32%, a declarat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, la Digi 24. Ministrul a adugat că va verifica cum s-au cheltuit 44 milioane de euro.
Categorii: MediaFax.ro

Răspândirea coronavirusului trimite bursele internaţionale în roşu. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 500 de puncte

27 Ianuarie, 2020 - 17:48
Bursele internaţionale au resimţit temerile investiorilor legate de răspândirea rapidă a coronavirusului chinez, înregistrând scăderi, luni.
Categorii: MediaFax.ro

A doua cea mai puternică industrie de armament din lume, după SUA. Ce arată cele mai recente date

27 Ianuarie, 2020 - 17:15
China este cel de-al doilea cel mai mare producător de armament din lume, după Statele Unite şi în faţa Rusiei, arată cele mai recente date ale Stockholm International Peace Research Institute, citate de Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

ELCEN anunţă nu mai are bani de salarii după ce Primăria Capitalei nu şi-a achitat plăţile

27 Ianuarie, 2020 - 15:50
Din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăţilor pentru agentul termic destinat Municipiului Bucureşti, ELCEN se apropie de situaţia în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz şi nici salariile propriilor angajaţi, potrivit unui comunicat de presă.
Categorii: MediaFax.ro

Elon Musk încearcă să aplaneze conflictul legat de construirea noii fabrici Tesla, lângă Berlin

27 Ianuarie, 2020 - 14:07
Directorul general Tesla, Elon Musk, a încercat să tempereze îngrijorările privind impactul asupra mediului pe care l-ar putea cauza planificata fabrică a constructorului american de lângă Berlin, Musk afirmând că uzina va folosi mai puţină apă decât se estima iniţial, transmite Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Aurul a atins la al patrulea maxim istoric din luna ianuarie. Cursul euro, în creştere

27 Ianuarie, 2020 - 13:29
Gramul de aur a atins luni al patrulea maxim istoric din ianuarie, fiind cotat de BNR la 220,9342 lei, de la valaorea de 218,2474 lei gramul atinsă pe 8 ianuarie.
Categorii: MediaFax.ro

Raport 2019: Comanda medie de carte în online a crescut cu 10% pentru cititorii români

27 Ianuarie, 2020 - 13:25
Comanda medie de carte în online a crescut în medie cu 10% pentru cititorii români faţă de 2018, arată un raport al platformei Libris.ro, remis MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Orange a cumpărat aplicaţia Bucharest City App

27 Ianuarie, 2020 - 13:19
Antreprenorul Alexandru Filip şi Dragoş Asaftei, fotograful oficial al preşedintelui României, fondatorii proiectului Bucharest City App – un ghid pentru turişti, dar şi pentru locuitorii din Capitală –, au vândut aplicaţia operatorului de telefonie mobilă Orange, anunţă Ziarul Fianciar.
Categorii: MediaFax.ro

Clădirile istorice emblemă ale Bucureştiului devin o ţintă pentru investitorii imobiliari

27 Ianuarie, 2020 - 12:49
Clădirile impunătoare din centrul istoric al Bucureştiului, construite în secolul al XIX-lea şi prima parte a secolului al XX-lea, încep pe rând să fie cumpărate de investitori, consolidate şi transformate în clădiri de birouri sau de locuinţe de lux, scrie, luni, Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

BNR: În raport cu decembrie 2018, creditul guvernamental s-a majorat cu 10,1 la sută

27 Ianuarie, 2020 - 12:27
Creditul guvernamental s-a majorat în luna decembrie 2019 cu 3,3 la sută faţă de luna noiembrie 2019, până la 116,212 miliarde lei. În raport cu decembrie 2018, creditul guvernamental s-a majorat cu 10,1 la sută (5,9 la sută în termeni reali), informează BNR
Categorii: MediaFax.ro

Un sfert dintre angajatori îngheaţă salariile în 2020, iar o treime oferă o majorare de cel mult 5%

27 Ianuarie, 2020 - 11:33
Unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială în 2020, iar 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%, arată datele unui sondaj efectuat de BestJobs transmise luni MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Ce vor să înveţe hotelierii din Republica Moldova de la români

27 Ianuarie, 2020 - 11:25
Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente precum vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul, potrivit unui comunicat al FPTR.
Categorii: MediaFax.ro

Bulgaria, din nou cu un pas înaintea României. Şefa FMI anunţă anul în care ţara va adopta moneda euro

26 Ianuarie, 2020 - 16:11
Bulgaria poate adopta moneda euro în 2023, după ce va intra în acest an în „sala de aşteptare” a zonei euro, a declarat duminică Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, citată de Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Analiză: SUA deschid noi fronturi ale conflictului comercial, în Europa şi Marea Britanie

26 Ianuarie, 2020 - 12:59
Odată cu semnarea „fazei unu” din acordul comercial dintre China şi Statele Unite, dar şi după finalizarea înţelegerii SUA-Mexic-Canada, echipa comercială a lui Donald Trump îşi îndreaptă atenţia asupra unui acord cu Marea Britanie post-Brexit, precum şi asupra disputelor cu UE şi cele privind OMC.
Categorii: MediaFax.ro

Coşmar pentru China. Virusul din Wuhan este ultimul lucru de care economia ţării are nevoie

26 Ianuarie, 2020 - 11:17
O epidemie cu un virus nou şi mortal este ultimul lucru de care are nevoie China, în condiţiile încetinirii economiei şi conflictului comercial cu Statele Unite.
Categorii: MediaFax.ro

UE plănuieşte reguli mai stricte pentru a proteja afacerile europene pe pieţele globale

26 Ianuarie, 2020 - 09:22
UE intenţionează să adopte reguli mai stricte şi să încurajeze companiile să facă publice date, ca parte a unei revizuiri a politicii industriale menite să ofere companiilor europene un avantaj mai clar pe pieţele globale, arată un document de strategie consultat de Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Cîţu va solicita CSAT să declare informatizarea ANAF proiect de importanţă naţională: Să mergem pe încredinţare directă / Despre Codul Fiscal: Voi cere FMI o opinie

25 Ianuarie, 2020 - 15:06
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu va solicita CSAT să declare informatizarea ANAF şi a Ministerului Finanţelor proiecte de importanţă naţională, pentru a putea fi realizate prin încredinţare directă, cît mai repede.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini