MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 15 minute 9 sec

ZF: Turcia lui Erdogan, o ţară în stare de urgenţă, cu o economie în creştere explozivă dar hrănită cu datorie, cu o inflaţie puternică şi în luptă cu agenţiile de rating

1 oră 48 de minute în urmă
Cel mai mare rival politic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit în faţa unei adunări masive de susţinători în ultimele ore ale campaniei electorale. Nimeni n-ar fi ştiut de demonstraţie dacă s-ar fi uitat la ştirile televiziunii de stat.
Categorii: MediaFax.ro

Opoziţie de amploare în zona euro pentru reformele franco-germane

1 oră 51 de minute în urmă
12 guverne din zona euro, printre care Olanda, Austria şi Finlanda, pun sub semnul îndoielii nevoia unei „capacităţi fiscale“ comune pentru uniunea monetară, ridicând astfel o provocare pentru planurile preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea un buget al zonei euro, scrie Financial Times.
Categorii: MediaFax.ro

Ce spun investitorii în titlurile Centenar - „statul ne cam fură” - şi ce îi sfătuiesc funcţionarii

4 ore 41 de minute în urmă
Investitorii în titlurile de stat pentru populaţie „Centenar” sunt mulţumiţi de oferta de dobândă de 5%, dar consideră că aceste plasamente nu sunt sigure, unii spunând chiar că statul îi fură. De cealaltă parte, funcţionarii care se ocupă cu vânzarea acestor titluri cer atenţie mare la proceduri.
Categorii: MediaFax.ro

BestJobs a lansat serviciul de staffing, un “Uber” pentru cei care vor să se angajeze între cinci ore şi cinci zile

6 ore 57 de minute în urmă
Portalul de recrutare online Bestjobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte, prin intermediul căruia utilizatorii au posibilitatea să experimenteze mai multe joburi şi să nu mai depindă de un program fix de lucru.
Categorii: MediaFax.ro

Banca Mondială: Creşterea economică a României nu s-a tradus în reducerea sărăciei

10 ore 55 de minute în urmă
România are a doua cea mai rapidă creştere economică din Europa, dar aceasta nu s-a tradus în reducerea sărăciei, iar problema incluziunii este predominant o constantă rurală, 70% dintre cei săraci trăind în aceste zone, arată un raport al Băncii Mondiale.
Categorii: MediaFax.ro

Cafeaua s-ar putea ieftini. Ultimele previziuni arată o creştere semnificativă a producţiei

12 ore 30 de sec în urmă
Producţia globală de cafea din intervalul 2018-2019 este estimată să crească până la cifra record de 171,2 milioane de saci, cu 11,4 milioane de saci mai mult decât în 2017-2018, arată datele Departamentului pentru Agricultură american. Astfel că, în viitorul apropiat, cafeaua s-ar putea ieftini.
Categorii: MediaFax.ro

ANAT: Turiştii afectaţi de intrarea în insolvenţă a agenţiei Terra Turism pot primi despăgubiri de până la 50.000 de euro

12 ore 33 de minute în urmă
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă că a luat la cunoştinţă de pe pagina de internet a agenţiei Terra Turism, prin anunţul publicat vineri, că agenţia - membră ANAT - va declanşa procedura de insolvenţă, iar turiştii afectaţi pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro.
Categorii: MediaFax.ro

Producţia de petrol va creşte cu un milion de barili pe zi, de la 1 iulie

12 ore 36 de minute în urmă
Producţia zilnică de petrol ar putea fi suplimentată cu un milion de barili începând cu 1 iulie, este anunţul Federaţiei Ruse în urma întâlnirii de la Viena cu statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), relatează CNBC.
Categorii: MediaFax.ro

Ţara care a importat gunoi de zeci de miliarde de dolari. Cum a devenit plasticul folosit un bun de valoare

13 ore 27 de minute în urmă
Deşi poate părea neverosibil, plasticul folosit poate fi un bun cu valoare în comerţul global. Din 1992 şi până acum, China a importat 106 milioane de tone de pungi vechi, sticle, ambalaje şi alte produse din plastic în valoare de 57,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.
Categorii: MediaFax.ro

Centrul Londrei trece pe energie regenerabilă 100%, până la finalul anului. Marile corporaţii îşi instalează panouri solare

14 ore 24 de minute în urmă
Centrul Londrei va funcţiona 100% pe energie regenerabilă până la sfârşitul anului. Marile corporaţii îşi instalează panouri solare.
Categorii: MediaFax.ro

Juraţii ghidului „Cartea Vinurilor Româneşti” au alcătuit top 10 vinuri româneşti

23 Iunie, 2018 - 13:38
Echipa de juraţi care evaluează vinurile volumului trei al ghidului „The Wine Book of Romania/ Cartea Vinurilor Româneşti” a alcătuit un top 10 al vinurilor de 4,5 şi 5 stele care să reprezinte România şi Moldova oriunde în lume, informează un comunicat.
Categorii: MediaFax.ro

TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | UPDATE: Sistemul global de control, REPUS în funcţiune după 4 ore de BLOCAJ/ Întârzieri, în continuare, pe Aeroportul Otopeni

23 Iunie, 2018 - 13:29
SITA a repus în funcţiune sistemul internaţional de control al boardingului DCS (Departure Control System) după 4 ore de nefuncţionare, iar pe Aeroportul Otopeni sunt consemnate 16 curse cu întârzieri (8 la decolare şi 8 la aterizare), majoritatea aparţinând Tarom. Compania TAROM a anunţat întârzieri, sâmbătă, pentru toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) a fost indisponibil la nivel mondial. Şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, curse aeriene externe au avut întârzieri cuprinse între o oră şi două ore.
Categorii: MediaFax.ro

TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | Sistemul global de control este BLOCAT: Tarom are întârzieri la toate cursele/ Programul zborurilor pe Aeroportul Otopeni, în timp real

23 Iunie, 2018 - 13:29
Sistemul global de control SITA a fost şi este funcţional pe aeroporturile din Bucureşti (Otopeni şi Băneasa), iar activitatea nu a fost afectată, a transmis sâmbătă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Compania TAROM anunţă însă întârzieri, sâmbătă, pentru toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial. Şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, curse aeriene externe au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore, în urma perturbării sistemului de control, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

TRAFICUL AERIAN, dat peste cap la nivel mondial: Sistemul global de control SITA este BLOCAT/ Tarom are întârzieri la toate cursele de pe aeroportul Otopeni

23 Iunie, 2018 - 13:29
Compania TAROM anunţă întârzieri, sâmbătă, pe toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial.
Categorii: MediaFax.ro

Primarul şi sătenii dintr-o comună bistriţeană au ”reinventat” CAP-ul: “Promovăm produse tradiţionale, deschidem noi afaceri, nu am mers numai pe agricultură” | GALERIE FOTO

23 Iunie, 2018 - 08:27
Un primar din Bistriţa-Năsăud împreună cu o parte dintre săteni au ”reinventat” cooperativa agricolă de producţie (CAP) în comună, asocierea funcţionând cum nu se poate mai bine. Deocamdată, oamenii fac cea mai bună pâine din zonă, din produse naturale cumpărate de la producătorii locali.
Categorii: MediaFax.ro

Primarul şi sătenii dintr-o comună bistriţeană au ”reinventat” CAP-ul: “Pomovăm produse tradiţionale, deschidem noi afaceri, nu am mers numai pe agricultură” | GALERIE FOTO

23 Iunie, 2018 - 08:27
Un primar din Bistriţa-Năsăud împreună cu o parte dintre săteni au ”reinventat” cooperativa agricolă de producţie (CAP) în comună, asocierea funcţionând cum nu se poate mai bine. Deocamdată, oamenii fac cea mai bună pâine din zonă, din produse naturale cumpărate de la producătorii locali.
Categorii: MediaFax.ro

Combinatul Sidex Galaţi ar putea fi preluat de JSW Steel de la ArcelorMittal - presă

22 Iunie, 2018 - 18:34
Cel mai mare producător de oţel din India, JSW Steel, este aşteptat să lanseze o ofertă pentru combinatul ArcelorMittal Galaţi, din România, au declarat vineri mai multe surse apropiate negocierilor, citate de Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Banca Mondială va concentra parteneriatul cu România 2018-2023 pe consolidarea şi depolitizarea administraţiei

22 Iunie, 2018 - 18:16
Biroul de la Bucureşti al Băncii Mondiale (BM) a prezentat vineri noul Cadru de Parteneriat de Ţară cu România pentru perioada 2018-2023, document din care reiese că priorităţile urmărite vor fi consolidarea instituţiilor, depolitizarea administraţiei şi managementul investiţiilor publice.
Categorii: MediaFax.ro

Trump somează UE să anuleze măsurile de retorsiune, ameninţând cu taxe asupra tuturor vehiculelor importate din ţările europene

22 Iunie, 2018 - 18:10
Preşedintele SUA, Donald Trump, a somat vineri Uniunea Europeană să elimine taxele vamale impuse ca reacţie la tarifele impuse de Statele Unite, avertizând că, în caz contrar, va introduce măsuri vizând toate vehiculele importate din ţările europene.
Categorii: MediaFax.ro

Uniunea Europeană va extinde sancţiunile impuse Rusiei în urma anexării Crimeii

22 Iunie, 2018 - 14:38
Liderii statelor membre UE vor extinde, săptămâna viitoare, sancţiunile impuse Rusiei în urma intervenţiei în Ucraina, acestea urmând să rămână în vigoare până la sfârşitul lunii ianuarie, au anunţat mai mulţi diplomaţi şi oficiali, informează site-ul agenţiei Reuters.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini