ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 1 oră 57 de minute

Cine a ieşit pe plus? Platformele de livrare la domiciliu au funcţionat cu motoarele turate la maximum în ultimele luni în care pandemia a redus industria de restaurante doar la a găti mâncare pentru acasă

2 ore 57 de minute în urmă
În cele două luni de stare de urgenţă traficul a scăzut drastic, astfel că pe străzi puteau fi reperaţi uşor angajaţii platformelor de livrări care mergeau pe două sau patru roţi să preia comenzile de la restaurante (şi nu numai) şi apoi să le livreze clienţilor care au fost izolaţi la domiciliu.
Categorii: ZF.ro

#trebuiesarepornimbusinessul. Scenariu: dacă mallurile mai rămân închise două luni, pierderile din retail vor trece de 4 miliarde de euro

8 ore 57 de minute în urmă
„Într-un scenariu în care centrele comerciale rămân închise pe o perioada de încă 2 luni, cum este foarte probabil în acest moment, dacă nu chiar mai mult, estimăm în baza datelor publicate de INS şi Eurostat că pierderea din această perioadă ar putea fi de 4 - 4.5 miliarde euro în cifre absolute, adică aproximativ 10% din venitul total din retail în 2019, incluzând food şi non food, online şi offline“, a spus Simina Nicu­liţă, Partener & Head of Retail Agency la Colliers Inter­na­tio­nal Ro­mâ­nia.
Categorii: ZF.ro

Programul IMMInvest la zi: 582 de companii au primit finanţare în valoare totală de 500 mil. lei. Dumitru Nancu, Fondul de Garantare pentru IMM-uri: „Circa 59.000 de companii au depus cereri până acum în cadrul programului. S-a subscris în evaluare şi...

9 ore 49 de minute în urmă
Dintre cele 59.000 de com­panii care au de­pus ce­reri de finanţare prin progra­mul IMM Invest, 582 au primit deja finan­ţare în valoare totală de 500 mil. lei, spune Dumitru Nancu, director general al Fon­dului Naţional de Garantare a Cre­di­telor pentru IMM-uri (FNGCIMM).
Categorii: ZF.ro

Marii consumatori industriali din România vor primi un ajutor de stat în valoare de 200 de mil. euro. După IMM-uri, marile companii vor primi, la rândul lor, ajutor de stat

9 ore 50 de minute în urmă
Marii consumatori indus­tri­ali de energie vor primi un ajutor de stat în valoare de 200 mil. euro. Aceşti bani reprezintă subvenţionarea unor costuri cu energia electrică.
Categorii: ZF.ro

Discuţii între circa 20 de lideri din bănci şi ministrul finanţelor despre programele derulate în parteneriat. Cîţu, ministrul finanţelor: Sistemul bancar are expertiza şi canalele de a transfera banii spre sectoarele performante. Oprescu, şeful ARB:...

9 ore 51 de minute în urmă
Amânarea ratelor la credite, programul IMM Invest şi relansarea economiei au fost discutate vineri la guvern de un număr de aproximativ 20 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de bănci cu ministrul finanţelor Florin Cîţu şi cu premierul Ludovic Orban, aceasta fiind prima astfel de întâlnire, la acest nivel, din ultimii 20 de ani.
Categorii: ZF.ro

Şefa FMI: Opriţi plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni în sectorul bancar acum

9 ore 52 de minute în urmă
Acţionarii care se sacrifică acum vor prospera când creşterea se va relua, scrie Kristalina Georgieva, managing director al Fondului Monetar Internaţional, într-o opinie publicată de Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Redresarea Europei este ameninţată de teama băncilor de a da credite

9 ore 52 de minute în urmă
SusţInerea businessurilor cu credite se află în centrul strategiei Europei de combatere a efectelor pandemiei. Banca Centrală Europeană oferă băncilor mii de miliarde de euro sub formă de fonduri ieftine, iar guvernele îşi asumă cea mai mare parte a creditelor care înregistrează probleme.
Categorii: ZF.ro

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: Cum vor arăta birourile noastre după pandemie, agricultura verticală de apartament

9 ore 52 de minute în urmă
Twitter a anunţat recent că angajaţii com­pa­niei pot să lucreze de acasă pentru tot­dea­una, în timp ce angajaţii Google şi Facebook vor adopta regimul de telemuncă până în 2021.
Categorii: ZF.ro

Unde se găsesc cele mai bătrâne păduri din România: Dâmboviţa, cu o medie de 270 de ani, Caraş-Severin - 235 de ani, Arad - 230 de ani. 120.000 de hectare de păduri seculare ies din circuitul economic şi intră sub protecţie

9 ore 52 de minute în urmă
Ministrul mediului, Costel Alexe, a anunţat că a cerut Romsilvei ca până în septembrie 2020 pădurile seculare să fie puse sub protecţie pentru a fi conservate. În România au fost identificate peste 8.300 de păduri seculare, cele mai multe de fag şi molid.
Categorii: ZF.ro

Guvernul pregăteşte fonduri pentru companiile afectate de criză: 1 mld. de euro vor fi împărţiţi între companiile din cele mai lovite domenii. Circa 350 mil. euro vor merge spre companiile din HoReCa şi transporturi, vouchere în valoare de 100 mil....

9 ore 52 de minute în urmă
Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, afirmă că guvernul va acorda finanţare în valoare de 1 miliard de euro companiilor din domeniile afectate de criza creată de pandemia de COVID-19.
Categorii: ZF.ro

PwC: Directorii financiari pot oferi siguranţă la locul de muncă, dar doar 50% cred că pot gestiona moralul angajaţilor. Jumătate din CFO la nivel global văd telemunca ca pe o opţiune permanentă

9 ore 53 de minute în urmă
Peste două treimi dintre directorii financiari la nivel global sunt foarte încrezători că pot îndeplini aşteptările angajaţilor şi ale clienţilor privind măsurile de siguranţă şi protecţie, dar doar jumătate dintre aceştia cred că au capacitatea de a gestiona starea de bine şi moralul angajaţilor, arată cea mai recentă ediţie a sondajului global PwC COVID-19 CFO Pulse.
Categorii: ZF.ro

După ce a testat piaţa mai multe zile cu un avans majorat la 35% la creditele ipotecare standard, ING a redus avansul la 25%. Înainte de criza coronavirusului banca cerea un avans de 15%

9 ore 54 de minute în urmă
ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a revenit asupra deciziei de a majora avansul minim solicitat clienţilor pentru creditele ipotecare standard până la 35%, diminuând avansul la 25%.
Categorii: ZF.ro

Grawe România a înregistrat subscrieri de 132,3 mil. lei la finalul anului 2019. Pierderile au ajuns la 15,3 mil. lei

9 ore 55 de minute în urmă
Grawe România, sucursala locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a înregistrat la finalul anului 2019 un volum al primelor brute subscrise de 132,3 mil. lei, în creştere cu 67% faţă de anul anterior, în timp ce pierderile au ajuns la 15,3 mil. lei, aproape triplul valorii înregistrate in 2018, potrivit informaţiilor publicate în raportul companiei.
Categorii: ZF.ro

Marea Britanie încearcă să scape de dependenţa de importurile chineze

9 ore 57 de minute în urmă
Premierul britanic Boris Johnson a cerut elaborarea unui plan pentru a pune capăt dependenţei Marii Britanii de China în ceea ce priveşte produsele medicale.
Categorii: ZF.ro

Lufthansa primeşte un ajutor de stat de 9 miliarde de euro de la guvernul german, în schimbul a 20% din acţiunile companiei

9 ore 57 de minute în urmă
Compania aeriană germană Lufthansa va primi ajutor de stat de 9 miliarde de euro, s-a decis în urma unor negocieri de durată încheiate în interiorul marii coaliţii din Germania, scrie Euractiv.
Categorii: ZF.ro

MOL renunţă la planul desfiinţării a aproape 28 de benzinării din Ungaria

9 ore 57 de minute în urmă
MOL a renunţat la planul anterior de închidere a aproape 28 de benzinării din Ungaria, 6% din reţeaua sa, în urma scăderii cererii pe fondul pandemiei, notează Budapest Business Journal.
Categorii: ZF.ro

Guvernul ungar lansează o nouă schemă de subvenţii pentru maşini şi trotinete electrice

9 ore 57 de minute în urmă
Guvernul Ungariei şi-a revizuit schema de subvenţii pentru maşini electrice, făcând disponibilă finanţare de 5 miliarde de forinţi (141 milioane de euro) pentru maşini şi trotinete electrice, potrivit Intellinews.
Categorii: ZF.ro

Preţul minereului de fier creşte la aproape 100 $ pe tonă după ce China relaxează controalele vamale

9 ore 57 de minute în urmă
Preţul minereului de fier, principalul ingredient folosit în fabricarea oţelului, a urcat la aproape 100 de dolari pe tonă după ce China şi-a anunţat intenţia de a simplifica controalele vamale, relatează Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Pagini