ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 53 de minute 11 sec

Cea mai mare bătălie pe ambulatoriu. Marile reţele private de sănătate înghit zeci de clinici din ţară pentru portofoliul de medici specialişti care nu mai sunt de găsit la stat şi pe care statul pune acum taxă

7 ore 45 de minute în urmă
Marii jucători de pe piaţa serviciilor medicale private au bifat anul acesta achiziţii de zeci de milioane de euro, focusul fiind pe clinicile mici şi mijlocii din diferite oraşe ale ţării. Aceste tranzacţii întăresc poziţia marilor reţele în ţară în special pe partea de ambulatoriu, unde cei mai mulţi pacienţi accesează serviciile medicale contra cost.
Categorii: ZF.ro

Cum arată piaţa imobiliară în noiembrie 2022: În Bucureşti şi Ilfov tranzacţiile cu locuinţe au crescut cu 30% în noiembrie şi 11% în primele 11 luni

7 ore 46 de minute în urmă
Cererea pentru locuinţe continuă să fie una la nivel ridicat în Capitală în ciuda creşterii dobânzilor, inflaţiei, scumpirilor materiilor prime, a energiei şi războiului din Ucraina.
Categorii: ZF.ro

Smithfield a negociat de-a lungul anilor cu CrisTim şi Caroli, dar a cumpărat Elit, Maier şi Goodies

7 ore 46 de minute în urmă
Grupul Smithfield, principalul jucător de pe piaţa cărnii de porc din România, dar şi unul dintre cei mai importanţi jucători din acest sector pe plan mondial, a marcat dezvol­tarea pe plan local, prin mai multe achiziţii, dezvoltând de la zero un grup cu afaceri de circa 2 miliarde de lei, conform unei analize a ZF.
Categorii: ZF.ro

Finanţe personale. NN Pensii a ajuns să deţină 6% din BRD şi Petrom, 9% din Banca Transilvania şi 13% din MedLife

7 ore 46 de minute în urmă
Pe fondul unor contribuţii lunare de circa 320 mil. lei de la salariaţii români, cel mai mare fond de pensii private Pilon II a ajuns şi cel mai mare investitor în companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, cu deţineri semnificative pre­cum 5% din Romgaz, 6% din BRD şi Petrom, la 7% din Electrica şi Transagaz, până la pachete de 9% din Banca Transilvania, 12% din TeraPlast, 13% din MedLife.
Categorii: ZF.ro

HR Conference 2022. Cum văd marii angajatori provocările anului 2023? Anul 2023 va fi încă un an de rezilienţă pentru angajaţi. Companiile trebuie să comunice, să fie transparente pentru a reuşi să-şi ţină angajaţii aproape

7 ore 46 de minute în urmă
Anul 2023 va fi încă un an dificil pentru angajaţi şi angajatori, unul în care cu toţii trebuie să dea dovadă încă o dată de rezilienţă.
Categorii: ZF.ro

Pagina verde. România are 16 OIREP-uri, care preiau responsabilitatea colectării ambalajelor. Cât e business şi cât e responsabilitate pentru mediu?

7 ore 46 de minute în urmă
OIREP, o denumire sub umbrela căreia stau 16 entităţi prezente pe piaţa locală, este conceptul care pune umărul la imple­mentarea normelor de reciclare a deşeurilor de ambalaje în procesul de tranziţie la o economie verde.
Categorii: ZF.ro

HR Conference 2022. Cum văd marii angajatori provocările anului 2023? Anul 2023 va fi încă un an de rezilienţă pentru angajaţi. Companiile trebuie să comunice, să fie transparente pentru a reuşi să-şi ţină angajaţii aproape.„Oamenii sunt sătui de ce se...

7 ore 46 de minute în urmă
Anul 2023 va fi încă un an dificil pentru angajaţi şi angajatori, unul în care cu toţii trebuie să dea dovadă încă o dată de rezilienţă. În perioada care urmează, companiile trebuie să comunice, să fie transparente pentru a reuşi să-şi ţină angajaţii aproape, au fost câteva dintre concluziile HR Conference 2022. Cum văd marii angajatori provocările anului 2023?.
Categorii: ZF.ro

Adrian Vasilescu, BNR: De ce rezerva de valute a scăzut cu 700 mil. Euro

7 ore 47 de minute în urmă
După ce, la sfârşitul lui octombrie, BNR semnalase public creşterea substanţială a stocului de valute, de peste două miliarde şi jumătate de euro, în noiembrie a raportat o scădere de şapte sute de milioane de euro, de la 46,3 miliarde la 45,6 miliarde de euro.
Categorii: ZF.ro

Pagina verde. Antreprenori locali. Daw Benţa, care a inaugurat recent o fabrică nouă în Mureş: În următoarea etapă, vom împânzi incinta cu celule fotovoltaice, pentru a ne produce o mare parte din energia necesară

7 ore 47 de minute în urmă
Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa din Mureş, care a inaugurat recent o fabrică nouă de cărămizi aparente, va instala centrale fotovoltaice pentru a produce propria energie, în condiţiile în care unitatea de producţie este un consumator mare de electricitate şi de gaz.
Categorii: ZF.ro

Inflaţia încetineşte în mai multe ţări europene, dar va deveni aceasta o tendinţă generală când preţurile de producţie sunt încă în creştere?

7 ore 47 de minute în urmă
CreŞterea preţurilor a încetinit în 14 din cele 19 ţări membre ale zonei euro în noiembrie, rata inflaţiei la nivelul zonei euro scăzând pentru prima dată în 17 luni.
Categorii: ZF.ro

ZF Agropower. Babka şi panettone, produse cu specific evreiesc şi italienesc, atrag 250-300 de clienţi zilnic în brutăria artizanală Grain Trip din Capitală

7 ore 47 de minute în urmă
În pragul sărbătorilor de iarnă, mulţi români sunt cu gândul la cozonacii aburinzi, proaspăt scoşi din cuptor de bunici, dar la fel de dornici sunt să pună pe masa de Crăciun şi produse precum babka şi panettone, cu specific evreiesc şi italinesc, a spus Cristian Negoiţă, co-fondatorul brutăriei artizanale Grain Trip.
Categorii: ZF.ro

Afaceri de la Zero. Trei prieteni au creat The Beautiful Club, un concept de saloane de înfrumuseţare pe care vor să-l extindă la nivel naţional în câţiva ani

7 ore 47 de minute în urmă
Elena Bratie împreună cu doi prieteni au creat The Beautiful Club, un salon de înfrumuseţare aflat în din sectorul 2 al Capitalei, unde oferă atât servicii specifice de tip cosmetică, tratamente sau coafură, cât şi o zonă unde vor să încurajeze interacţiunea între clienţi şi chiar discuţii de business.
Categorii: ZF.ro

ZF Investiţi în România! Valentin Badea, Young Steaua Academy: Avem în proiect o investiţie de cel puţin 1,5 mil. euro într-o bază sportivă în Alexandria

7 ore 48 de minute în urmă
Valentin Badea, fostul jucător de fotbal de la Steaua Bucureşti, vrea să demareze în 2023 construcţia unei baze sportive în Alexandria cu ajutorul fondurilor europene.
Categorii: ZF.ro

Vodafone pune în centrul campaniei de vânzări de final de an gadgeturi în rate pe o perioadă de până la 3 ani, prin platforma EasyTech

7 ore 48 de minute în urmă
Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, a decis să iasă la atac în sezonul cheie de vânzări de la final de an punând în prim plan noua sa platformă comercială EasyTech, unde sunt disponibile de la smartphone-uri până la electronice, electrocasnice mici, gadgeturi şi soluţii IoT.
Categorii: ZF.ro

ZF Deschiderea de astăzi. Mihai Purcărea, BRD AM: Anii următori vor fi tot mai dificili pentru investitorii care vor să investească într-un singur indice şi să uite de el

7 ore 48 de minute în urmă
Pe termen lung, „atenţia“ ar trebui să rămână cuvânt de ordine în rândurile investitorilor, spune Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, el considerând că perioada în care participanţii la piaţă înregistrau profituri uitând între timp de investiţii a ajuns în cele din urmă la final.
Categorii: ZF.ro

Un salariu pe zi. Un specialist în sesizări câştigă între 700 şi 1.200 de euro net pe lună

7 ore 49 de minute în urmă
Un angajat pe poziţia de specialist în sesizări are un salariu care variază, în medie, între 700 şi 1.200 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.
Categorii: ZF.ro

Ascendia listează la BVB o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 4,3 milioane de lei

7 ore 49 de minute în urmă
Compania Ascendia (simbol bursier ASC), specializată în domeniul e-­learning, listată pe piaţa AeRO din 2016, a listat ieri o nouă emisiune de bonduri pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.
Categorii: ZF.ro

Indicele ROBOR la trei luni a rămas ieri la 7,75% după mai multe şedinţe de scăderi

7 ore 50 de minute în urmă
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele populaţiei în lei contractate înainte de luna mai 2019, precum şi pentru creditele companiilor în lei, a staţionat ieri la 7,75%, după ce începuse luna decembrie pe o tendinţă de scădere.
Categorii: ZF.ro

Pagina verde. EcoNews ZF

7 ore 53 de minute în urmă
Categorii: ZF.ro

Pagini