ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 30 de minute 48 de sec

În economie intră în acest an 7,2 mld. lei din dividendele de la Bursă: statul ia 30%, Pilonul II ia 9%, iar SIF-urile iau 5%

2 ore 22 de minute în urmă
Companiile listate la bursa românească îşi vor recompensa anul acesta investitorii cu dividende de 7,1 miliarde de lei (1,5 mld. euro) din profiturile pe anul trecut, în scădere cu 5,7% faţă de 2018, declinul fiind determinat în principal de scăderea rezultatelor în cazul unor companii de stat, potrivit calculelor realizate de ZF.
Categorii: ZF.ro

Alexandru Cîndea şi Bogdan-Mihail Doltu au investit 200.000 euro în Moşia Corbeanca, de lângă Bucureşti

2 ore 23 de minute în urmă
Moşia Corbeanca este folosită pentru evenimente diverse, precum nunţi în aer liber, evenimente private pentru companii şi persoane fizice, ca spaţiu de lucru în afara biroului, pentru teambuildinguri, cine tematice sau ateliere.
Categorii: ZF.ro

Legea achiziţiilor publice, o afacere de 25 mld. euro anual, se modifică încă o dată

2 ore 23 de minute în urmă
Nu a trecut un an de când legea achi­ziţiilor publice, care reglementează achiziţii de zeci de miliarde de euro, a fost modificată cu justifi­carea simplificării procedurilor.
Categorii: ZF.ro

România are o datorie publică mică, dar plăteşte cele mai mari dobânzi din UE ca procent din această datorie

2 ore 23 de minute în urmă
România a plătit anul trecut cele mai mari dobânzi din UE ca procent din totalul datoria ei publică: 3,8% faţă de o media în UE de 2,3%.
Categorii: ZF.ro

Decathlon realizează în România peste 60% din producţia a 20 de modele de bocanci

2 ore 23 de minute în urmă
Gigantul francez Decathlon, care are peste 1.500 de maga­zine în circa 50 de ţări, produce în România peste 60% din producţia a 20 de modele de bocanci. Aceste produse sunt vândute apoi în toată reţeaua gigantului.
Categorii: ZF.ro

Kaufland a deschis 4 magazine de la începutul anului, aproape jumătate din câte are bugetate

2 ore 24 de minute în urmă
Lanţul german de hipermarketuri cu preţuri mici, liderul comerţului local, ajunge astfel la 124 de magazine pe piaţa din România după deschideri la Constanţa şi Focşani.
Categorii: ZF.ro

Elis Pavaje din Alba, care produce pavele şi borduri, vede o creştere de 10% a vânzărilor în 2019, apropiindu-se de 200 milioane lei

2 ore 25 de minute în urmă
„Creşterea vine pe fondul investiţiilor pe care le facem în fabrici, showroomuri şi utilaje.“
Categorii: ZF.ro

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care CRH a cumpărat divizia de betoane a firmei Pomponio din Alba

2 ore 25 de minute în urmă
Grupul irlandez a preluat activele Pomponio din Alba Iulia, dar şi din Sibiu, Deva şi Turda, unde compania are şase staţii de betoane.
Categorii: ZF.ro

Ce se mai întâmplă la Bursă: Gabriel Login, fostul şef al Transilvania Broker, intră în afacerea Life Is Hard cumpărând 5% din firmă cu 630.000 lei

2 ore 25 de minute în urmă
Gabriel Login a cumpărat 105.000 de acţiuni la un preţ mai mic cu 11% decât cel de piaţă de la Erik Barna, directorul general şi al doilea cel mai mare acţionar al companiei din IT.
Categorii: ZF.ro

Un început de 2019 dificil pentru VIG în România. Creşterea vânzărilor Casco nu a reuşit să compenseze scăderea de peste 50% pe RCA şi de 45% pe property

2 ore 25 de minute în urmă
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează o cincime din piaţa locală de asigurări prin intermediul a trei companii - Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă - a înregistrat în primele trei luni din 2019 o scădere de 21% a primelor brute subscrise la nivel local, până la 116 milioane de euro. Spre comparaţie, la nivel de piaţă subscrierile s-au majorat cu 7% în aceeaşi perioadă.
Categorii: ZF.ro

Numai investitor să nu fii: acţiunile Huawei, companie cu operaţiuni şi în România, au scăzut de trei ori în ultimii patru ani. De la începutul anului 2019, acţiunile au un minus de încă 6%

2 ore 25 de minute în urmă
Acţiunile gigantului chinezesc Huawei, al doilea jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri, se tranzacţionează în scădere de trei ori în ultimii patru ani, respectiv minus 67,4%, cel mai abrupt declin înregistrându-se în ultimul an şi jumătate, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China şi în contextul în care preşedintele Donald Trump a impus anumite restricţii cu impact semnificativ în privinţa colaborărilor companiei cu parteneri americani.
Categorii: ZF.ro

Ce crede presa germană. Sumele exorbitante plătite de companii directorilor la pensionare trebuie eliminate

2 ore 25 de minute în urmă
„Dacă toate companiile ar plăti mai puţin şi ar acorda la pensionare pachete mai puţin generoase, cursa remuneraţiilor ar încetini.“
Categorii: ZF.ro

Mădălin Roşu, BAAR: Doar 7% din clienţii RCA şi-ar repara maşina la un service auto independent. Aproape 50% ar prefera un service partener al asigurătorului şi regia proprie

2 ore 25 de minute în urmă
Doar 7% din clienţii RCA şi-ar repara autoturismul avariat la un service auto independent, în timp ce majoritatea clienţilor ar prefera un service partener al companiei de asigurări sau repararea în regie proprie în baza unei oferte de despăgubire primite de la asigurător, potrivit lui Mădălin Roşu, preşedinte al Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), care a citat un studiu IRES realizat pentru UNSAR - asociaţia profesională a asigurătorilor locali.
Categorii: ZF.ro

Oligarhi, loialitate, trădare, răzbunare: cum şi-a construit premierul Ungariei, Viktor Orban, un imperiu media şi cea mai mare maşinărie de propagandă din Europa

22 Mai, 2019 - 20:03
În scandalul care zguduie guvernul austriac, principalul protagonist, fostul vicecancelar şi politician de extremă dreapta Heinz-Christian Strache vorbeşte cu o presupusă fiică a unui oligarh rus despre construirea în Austria a unui imperiu media cum este cel pe care şi l-a clădit premierul Ungariei, Viktor Orban.
Categorii: ZF.ro

Pagini