ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 1 oră 35 de minute

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Serbia

2 ore 33 de minute în urmă
Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a anunţat lansarea operaţiunilor în Serbia odată cu liberalizarea pieţei de transporturi de mărfuri pe calea ferată din acestă ţară, devenind astfel primul operator privat român de profil care activează în regiunea respectivă.
Categorii: ZF.ro

Digitalizarea, provocare şi oportunitate pentru bancheri. Băncile sunt prinse între două modele de business

3 ore 5 minute în urmă
Entuziasmul tehnologic a pătruns şi în universul bancar, iar valul internaţional al digitalizării trage după el şi bankingul local. Astfel, digitalizarea câştigă teren în sectorul bancar, într-un ritm mai alert la nivel internaţional şi ceva mai lent pe plan intern.
Categorii: ZF.ro

ZF la 20 de ani. Anul 2016. De la mai puţin de 50 de bani la 6 lei pe litrul de carburant

3 ore 24 de minute în urmă
Anul 2018 a reiterat un record pentru carburanţii vânduţi în România, sortimentele premium de benzină şi motorină „spărgând” pragul de 6 lei pe litru, o situaţie similară cu cea din 2012.
Categorii: ZF.ro

Cinci galerii de artă din România au fost prezente în această toamnă la viennacontemporary, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din Europa. Cum văd galeriştii scena artistică locală? "Prinde contur - încet, dar sigur"

3 ore 32 de minute în urmă
La final de septembrie, când toamna abia începe să dea primele semne că se trezeşte la viaţă, toată lumea bună îşi dă întâlnire la Viena. De la colecţionari, la pasionaţi de artă şi de la artişti mari şi mici, la iubitori de frumos. Unde? La viennacontemporary, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană de pe Bătrânul Continent. An de an, capitala Austriei devine astfel, pentru câteva zile, „subiectul de bârfă al Europei“, după cum spunea recent Christina Steinbrecher-Pfandt, directorul artistic al festivalului.
Categorii: ZF.ro

EY România deschide un centru de inovare în Bucureşti

3 ore 33 de minute în urmă
EY România deschide la Bucureşti centrul local EY wavespaceTM, parte din reţeaua globală de iniţiative de inovare axată pe dezvoltarea de soluţii digitale pentru companii aflate în dezvoltare şi transformare.
Categorii: ZF.ro

Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR: Trebuie făcută o distincţie între o recesiune tehnică şi o recesiune. Într-adevăr, în cazul unei recesiuni, cea mai mare vulnerabilitate a României este deficitul bugetar

5 ore 33 de sec în urmă
În cazul unei recesiuni, cea mai mare vulnerabilitate a României este deficitul bugetar, iar veniturile bugetare trebuie crescute. Cu toate acestea, trebuie făcută o distincţie între o recesiune tehnică şi o recesiune, a spus Daniel Dăianu, membru al Consililiului de Administraţie al Băncii Naţionale, în cadrul conferinţei anuale a trezorierilor din România.
Categorii: ZF.ro

Austriecii de la Uniqa au raportat la nouă luni prime brute subscrise de 69 mil. euro în România, minus 9%

5 ore 10 minute în urmă
Grupul austriac Uniqa, care deţine la nivel local o companie de asigurări de generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă), a înregistrat în primele nouă luni ale anului prime brute subscrise de 69 milioane de euro pe piaţa locală, cu 9% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scădere asumată în contextul strategiei de vânzări ce a vizat reducerea expunerii pe segmentul motor şi creşterea potenţialului de vânzare a asigurărilor facultative.
Categorii: ZF.ro

ZF la 20 de ani. Anul 2015. Numărul de hoteluri şi pensiuni a crescut, dar insuficient

5 ore 20 de minute în urmă
Capacitatea de cazare în hoteluri, pensiuni sau cabane a crescut cu 22% în ultimele două decenii, dar insuficient pentru potenţialul turistic al României. Din cele aproximativ 350.000 de locuri de cazare, peste 193.000 sunt în hoteluri.
Categorii: ZF.ro

Vin vremuri grele: Încetinirea economiei mondiale îi determină pe economiştii români să anticipeze pentru România o recesiune tehnică în 2019 sau în 2020

15 ore 27 de minute în urmă
Evoluţia României depinde în mod semnificativ şi de ceea ce se întâmplă în SUA şi, mai cu seamă, în Europa.
Categorii: ZF.ro

Cei mai puternici trei retaileri din România au postat creşteri pe linie în S1/2018: avansul variază între 10 şi 20%

15 ore 27 de minute în urmă
♦ Kaufland, Carrefour România şi Lidl, cele mai puternice trei companii din comerţul local, au obţinut în primul semestru din 2018 afaceri cumulate de peste 12 mld. lei după ce fiecare companie şi-a menţinut businessul pe un trend ascendent, cu rate de creştere ce variază între circa 10% şi 20% ♦ În ceea ce priveşte profitul net, evoluţiile sunt contrastante, cu Lidl pe minus şi cu Carrefour care anunţă o triplare ♦ Retailerii au continuat să deschidă magazine, însă în cazul Kaufland se remarcă o „eficientizare“ în ceea ce priveşte numărul efectiv de salariaţi, mai exact o scădere cu aproape 400 de oameni.
Categorii: ZF.ro

Oficialii Enel avertizează: Reglementările din energie din România nu susţin investiţiile în reţele. De aceea, am redus planul aproape la jumătate

15 ore 27 de minute în urmă
Enel are planuri de investiţii de 300 mil. euro în distribuţie pentru următorii trei ani în România, cu 250 mil. euro mai puţin decât prevăzuse iniţial.
Categorii: ZF.ro

Un apel de la Craiova: Toţi antreprenorii trebuie să se implice în educaţie, pentru că altfel nu o să mai avem forţă de muncă

15 ore 27 de minute în urmă
ZF a organizat la Craiova a şaptea conferinţă din seria de evenimente „România 100 de ani de business. 100 de idei să creştem:, unde a reunit clasa de business locală pentru a discuta despre ideile de dezvoltare pentru România de mâine.
Categorii: ZF.ro

Cu educaţia şi sănătatea de acum, un copil născut azi în România va avea la 18 ani o productivitate de doar 60% din potenţial. Atragerea companiilor în sistemul de educaţie, o idee

15 ore 28 de minute în urmă
Copiii care se nasc azi în România vor intra în câmpul muncii cu o productivitate de numai 60% din potenţialul lor real, cel mai mic nivel din Uniunea Europeană, din cauza lipsurilor din sistemul de educaţie şi din zona de sănătate
Categorii: ZF.ro

ZF Live. Teodor Blidăruş, CEO şi acţionar: FintechOS: Acum am fost evaluaţi la 7-8 mil. euro prin finanţarea de la fondul GapMinder. La următoarea rundă, ţintim o evaluare de 15 mil. euro

15 ore 28 de minute în urmă
Start-up-ul FintechOS, desprins din compania locală Softelligence, specializat în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, a fost evaluat la 7-8 milioane de euro când a atras finanţarea de 600.000 de euro de la fondul de investiţii de capital de risc GapMinder, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Teodor Blidăruş, CEO al FintechOS.
Categorii: ZF.ro

Delta Dunării, comoara turistică a României, afaceri oficiale de doar 25 de milioane de lei din cazare

15 ore 28 de minute în urmă
Sub 100.000 de vizitatori ajung anual în tot judeţul Tulcea, unde se află Delta Dunării, de zece ori mai puţin decât în delta Camargue din Franţa.
Categorii: ZF.ro

Pagini