ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 1 oră 57 de minute

Primele estimări despre impactul proiectului Noua casă asupra pieţei imobiliare. Piaţa poate merge spre case şi apartamente cu 4 camere, locuinţe mai mari, dar e nevoie şi de TVA de 5%, până la 150.000 de euro

2 ore 57 de minute în urmă
Modificările aduse progra­mu­lui Noua casă, fostul Prima casă, ce prevăd ma­jorarea pla­fonului pentru creditele pentru achi­ziţia de locuinţe noi de la 70.000 euro la cel puţin 140.000 euro, cu o valoare a ga­ranţiei de 80% din valoarea cre­ditului, le-ar pu­tea permite con­sumatorilor să mear­gă spre achi­ziţia de locuinţe cu trei sau pa­tru camere, afir­mă jucători din domeniul imobiliar.
Categorii: ZF.ro

Alegerea irlandezului Paschal Donohoe la şefia eurogrup, o lovitură dată marilor puteri ale UE. Premiul acestuia: sarcina dură de a conduce redresarea economică şi a rezolva divergenţele nord-sud privind politica fiscală

9 ore 49 de minute în urmă
Ţările mai mici din zona euro au pus în scenă o revoltă pentru a aduce un reprezentant propriu la conducerea eurogrupului şi a da o lovitură marilor puteri ale blocului, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care anunţaseră public că o susţin pe favorita spaniolă Nadia Calvino.
Categorii: ZF.ro

Afaceri de la zero. Silvia Floareş a adunat 98 de mici antreprenori în 15 ediţii de Mezanin Market, o serie de târguri care au loc la Palatul Universul din Bucureşti

9 ore 50 de minute în urmă
Silvia Floareş a organizat primele două târguri cu antreprenori români în urmă cu doi ani, ca un proiect pilot, care să reunească entuziasmul celor care porniseră afaceri de la zero. Reacţiile pozitive din partea publicului au făcut ca proiectul să se extindă cu încă zece evenimente în decurs de un an.
Categorii: ZF.ro

Ce şansă are comerţul stradal în România într-o perioadă în care supremaţia mallurilor stă sub semnul întrebării? „E nevoie de implicarea autorităţilor“

9 ore 50 de minute în urmă
Comerţul stradal ar putea să câştige teren în aceas­tă perioadă în care spaţiile mari şi aglomerate, cum e cazul mallurilor, sunt evitate de cumpărătorii tot mai atenţi şi prudenţi.
Categorii: ZF.ro

Ce se va discuta la ZF Bankers 2020, 14-15 iulie: Cum vor evolua dobânzile la lei, cât de stabil este cursul leu/euro şi dacă BNR va mai scădea dobânda de referinţă?

9 ore 50 de minute în urmă
Evoluţia dobânzilor la lei, stabilitatea cursului leu/euro (care este mult prea stabil) şi o nouă reducere a dobânzii de politică monetară a BNR vor fi subiecte de discuţie la ZF Banker 2020, care va avea loc marţi-miercuri, 14-15 iulie.
Categorii: ZF.ro

Criza se vede în datele statistice: Exporturile şi-au continuat şi în luna mai declinul sever, minus 40%

9 ore 50 de minute în urmă
Exporturile au scăzut cu 40% în mai, faţă de mai 2019, o ameliorare uşoară comparativ cu căderea de 47% din aprilie, faţă de aprilie trecut. Exporturile, de 23,7 mld. euro, la cinci luni, au pierdut, faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut, 5,6 mld. euro (minus 19%), iar importurile, de 30 mld. euro, au fost mai mici cu 4,8 mld. euro (minus 13,5%).
Categorii: ZF.ro

Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank. Adrian Manole, Avicod Codlea: În toamnă riscăm să oprim activitatea dacă statul nu ne ajută. Când s-a închis HoReCa, nimeni nu s-a gândit ce se întâmplă mai departe, pe lanţurile de aprovizionare

9 ore 51 de minute în urmă
Companiile din industria avi­colă românească au nevoie de ajutorul statului în peri­oada următoare, în contextul în care fluctuaţia pe stocuri din ultimele luni şi blocajul din industria HoReCa au adus lovituri puternice pentru jucă­torii din această piaţă, a explicat Adrian Manole, director adjunct, Avicod Codlea, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.
Categorii: ZF.ro

ZF Live. Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei agricole Timlactagro: „Asocierea este singura cale ca fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte. În cooperativă suntem scutiţi de impozite, cumpărăm inputuri mai ieftine şi vindem produsul finit mai...

9 ore 52 de minute în urmă
Zootehnia din România, o ramură deficitară în prezent, având în vedere datele statistice în scădere privind efectivele de animale, se poate dezvolta numai dacă fermierii cu până în 10-50 de capete de animale se asociază în cooperative agricole, consideră Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei Timlactagro.
Categorii: ZF.ro

Mai multă carne românească pe masă: investiţiile în zootehnie trebuie accelerate pentru ca România să treacă de la piaţă de consum a Europei la piaţă de desfacere

9 ore 52 de minute în urmă
Investiţiile în ferme zootehnice ar trebui să fie o prioritate pentru agricultura românească, mai ales de bovine şi suine, unde România este deficitară la pro­duc­ţia primară, pentru a pu­tea satisface con­sumul intern, pe de o parte, şi pentru a creşte, prin colaborarea pe lanţ, valoarea adăugată a industriei agro-alimentare, consideră jucătorii din domeniu.
Categorii: ZF.ro

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Operaţiunea Repatrierea. Managerii români de top se întorc acasă

9 ore 52 de minute în urmă
♦ Au lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii din lume, pe pieţe care de care mai puternice sau mai spe­ciale.
Categorii: ZF.ro

Tranzacţie „mamut” cu acţiuni SIF Banat-Crişana: un pachet de 1,8% din societate schimbă vineri proprietarii pentru suma de 21 mil. lei

9 ore 57 de minute în urmă
Un număr de 9,55 de milioane de acţiuni SIF Banat-Crişana (SIF1), respectiv 1,8% din numărul total de acţiuni ale societăţii, au schimbat vineri proprietarii în trei tranzacţii de tip deal care s-au ridicat la valoarea 21 de milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF şi datelor de la Bursă.
Categorii: ZF.ro

Dezvoltatorul imobiliar Impact plăteşte investitorilor, începând cu 17 august, dividende în valoare de 10,7 mil. lei: randament de 2,7%

9 ore 57 de minute în urmă
Conturile investitorilor Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, vor fi alimentate, începând cu 17 august 2020, cu dividende în valoare de 10,7 milioane de lei, potrivit unui raport la Bursă.
Categorii: ZF.ro

Operatorul portuar Socep Constanţa, controlat de oamenii de afaceri Ion şi Nicolae Duşu, are OK-ul ASF pentru fuziunea prin absorbţie a societăţii Casa de Expediţii Phoenix

9 ore 57 de minute în urmă
Socep Constanţa (simbol bursier SOCP), societate de exploatare portuară şi expediţii, manipulare şi operare controlată de oamenii de afaceri Ion şi Nicolae Duşu, a anunţat vineri la Bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de fuziune întocmit în vederea fuziunii prin absorbţie a societăţii Casa de Expediţii Phoenix.
Categorii: ZF.ro

Avertisment OCDE. Marile economii ale lumii rămân fragile după revenirea iniţială

9 ore 57 de minute în urmă
Cele mai mari economii ale lumii au înregistrat o revenire semnificativă în iunie, însă redresarea acestora rămâne fragilă, avertizează OCDE, potrivit Bloomberg.
Categorii: ZF.ro

Semne bune pentru zona euro: producţia industrială din Franţa şi Italia s-a redresat în mai

9 ore 57 de minute în urmă
Producţia industrială din Italia s-a redresat mai rapid decât se anticipase, notează Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Turcia, foarte aproape“ de încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie

9 ore 57 de minute în urmă
Turcia este „foarte aproape“ de semnarea unui acord de comerţ liber cu Marea Britanie care acoperă bunurile, agricultura şi serviciile, a anunţat ministrul turc al afacerilor externe, relatează Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Top 5 cele mai vizitate site-uri, 9 iulie 2020

9 ore 57 de minute în urmă
Categorii: ZF.ro

Cheltuielile consumatorilor britanici rămân scăzute în pofida redeschiderii sectorului puburilor şi restaurantelor

9 ore 57 de minute în urmă
Redeschiderea puburilor şi restaurantelor din Anglia şi Irlanda de Nord a dat un impuls economiei britanice, însă date neoficiale indică faptul că cheltuielile se menţin scăzute, potrivit Financial Times.
Categorii: ZF.ro

China: Creşterea pentru a doua lună consecutiv a producţiei de cupru sugerează o redresare robustă a celei de-a doua mari economii a lumii

9 ore 57 de minute în urmă
Producţia de cupru a Chinei a continuat să crească în iunie pentru a doua lună consecutiv, sporind dovezile că cel mai mare producător de materii prime al lumii îşi revine de pe urma crizei generate de pandemie, scrie Financial Times.
Categorii: ZF.ro

Şi mai bogaţi. Numărul de milionari în dolari din Germania a crescut în 2019 deşi economia ţării a evitat recesiunea la mustaţă

9 ore 57 de minute în urmă
Numărul milionarilor în dolari ai Germaniei a crescut cu 100.000 în 2019, potrivit World Wealth Report, scrie Deutsche Welle.
Categorii: ZF.ro

Pagini