MediaFax.ro

Subscribe to Лента MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Обновлено: 12 минут 42 секунды назад

Fed anunţă o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în efortul de stabilizare a inflaţiei

22 марта, 2023 - 20:25
Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context financiar şi geopolitic instabil.
Категории: MediaFax.ro

Franţa interzice pescuitul în Golful Biscaya deoarece delfinii sunt în pericol de dispariţie

22 марта, 2023 - 17:15
Autorităţile din Franţa au decis să interzică pescuitul în Golful Biscaya, deoarece delfinii din Atlantic sunt în pericol de dispariţie, potrivit Sky News.
Категории: MediaFax.ro

Comisia Europeană aprobă o schemă a României în valoare de 103 milioane euro

22 марта, 2023 - 11:59
Comisia Europeană a aprobat o schemă a României în valoare de 103 milioane euro (512 milioane RON) pentru sprijinirea construirii de instalaţii de stocare a energiei electrice.
Категории: MediaFax.ro

6 din 10 angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023

22 марта, 2023 - 10:22
6 din 10 angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023. Mai mult de o treime vor oferi un plus între 5% şi 10% la salariu
Категории: MediaFax.ro

Cei care decid politica monetară în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" - şeful Bundesbank

22 марта, 2023 - 09:56
Joachim Nagel, şeful băncii centrale a Germaniei spune că factorii de decizie care stabilesc ratele de dobândă în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" şi să continue să majoreze costurile de împrumut pentru a combate inflaţia.
Категории: MediaFax.ro

Explicaţiile lui Daea privind compensările UE pentru agricultori: deciziile au fost luate la Comisie

21 марта, 2023 - 18:31
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat marţi că solicită recalcularea sumei alocate României de UE pentru fermierii afectaţi de criza economică şi de războiul din Ucraina.
Категории: MediaFax.ro

Tribunalul UE: producătorul de automobile trebuie să despăgubească cumpărătorul, dacă un sistem de emisii este falsificat

21 марта, 2023 - 16:41
Judecătorii din Luxemburg au fost chemaţi să se pronunţe asupra unui proces intentat în Germania de un cetăţean neamţ împotriva companiei Mercedes-Benz.
Категории: MediaFax.ro

Cad stelele lui Putin: Twins Garden, cel mai bun restaurant rusesc, se închide

21 марта, 2023 - 16:01
Restaurantul gemenilor Berezuţki, al 29-lea restaurant în clasamentul mondial întocmit de 50 Best, a anunţat că trage obloanele. După invazia rusă din Ucraina, restaurantul a fost exclus de ghizi turistici şi şi-a pierdut publicul internaţional. Este un exemplu concret despre cum sancţiunile occidentale „muşcă” din economia Rusiei.
Категории: MediaFax.ro

Câciu: CEC are o lună să depună documentele de autorizare ca asigurătorător la ASF

21 марта, 2023 - 14:43
CEC are o lună să depună documentele de autorizare ca asigurătorător la ASF, afirmă ministrul de Finan ţe, Adrian Câciu: „ASF va da tot concursul ca autorizaţiile, respectând criteriile legale, să vină cât mai rapid şi CEC să vină cât mai rapid în piaţă”.
Категории: MediaFax.ro

Avertizare ANAF. Zeci de maşini de lux aduse din Germania şi Franţa prin firme fantomă

21 марта, 2023 - 12:51
ANAF îi avertizează pe oameni să fie atenţi de unde cumpără maşini. ANAF a confiscat 78 de maşini de lux după ce a identificat firme „fantomă” care le vindeau.
Категории: MediaFax.ro

Câciu: donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare în noua emisiune de titluri Fidelis

21 марта, 2023 - 11:06
Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare în noua emisiune de titluri Fidelis, din 27 martie şi până pe 10 aprilie.
Категории: MediaFax.ro

40.000 de bancheri ar putea rămâne fără un loc de muncă

21 марта, 2023 - 10:56
Salvarea Credit Suisse de către UBS ar urma să ducă la zeci de mii de concedieri, sectorul financiar elveţian pregătindu-se deja pentru o lovitură puternică din cauza acestei preluări controversate.
Категории: MediaFax.ro

Tot mai mulţi americani se îndreaptă către Europa. De ce emigrează în ţările „bătrânului” continent?

21 марта, 2023 - 02:00
Pe fondul inflaţiei, din ce în ce mai mulţi americani nu-şi mai pot permite locuinţa de vis în marile oraşe ale SUA şi se îndreaptă către Europa, în special Europa de Sud, care le oferă şansa să gestioneze costuri mai mici, scrie The New York Times, citat de Business Magazin.
Категории: MediaFax.ro

Victorie majoră a lui Macron în faţa protestatarilor. Moţiunile de cenzură au eşuat. Controversata creştere a vârstei de pensionare merge la promulgare

20 марта, 2023 - 21:25
Guvernul francez a supravieţuit luni la două moţiuni de cenzură pentru a permite adoptarea imediată a controversatului proiect de lege al preşedintelui Emmanuel Macron privind reforma pensiilor, fără a organiza un vot complet în parlament.
Категории: MediaFax.ro

Cine sunt marii câştigători, dar şi pierzătorii crizei Credit Suisse

20 марта, 2023 - 18:39
UBS Group devine un câştigător în criza Credit Suisse după o afacere istorică, intermediată de guvern, titrează Bloomberg.
Категории: MediaFax.ro

Страницы