MediaFax.ro

Subscribe to Лента MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Обновлено: 1 час 54 минуты назад

Şeful Termoenergetica spune că unele condiţii din contractele cu furnizorii, ce au stat la baza datoriei RADET, vor fi schimbate

2 часа 29 минут назад
Directorul general al Companiei Muncipale Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a anunţat, joi, schimbarea mai multor condiţii din contractele cu furnizorii, care au stat la baza situaţiei financiare a RADET, respectiv la înregistrarea datoriei istorice de 3,7 miliarde de lei.
Категории: MediaFax.ro

Forma finală a OUG 51 pentru a cărei abrogări Guvernul şi-a asumat răspunderea

2 часа 33 минуты назад
Guvernul şi-a asumat răspunderea, joi, în şedinţa plenului reunit al celor două Camere, pe abrogarea OUG 51, acceptând două amendamente din cele opt propuse de parlamentari. Astfel, au fost mărită valabilitatea licenţelor de traseu cu şase luni. Totodată, se impun obligaţii consiliilor judeţene.
Категории: MediaFax.ro

Cinci antreprenori clujeni au primit burse pentru a-şi deschide afaceri în SUA. Cine este în spatele proiectului

3 часа 5 минут назад
Cinci antreprenori din România au primit burse printr-un program privat iniţiat de fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, pentru a-şi deschide afaceri pe teritoriul SUA.
Категории: MediaFax.ro

Industria germană vede lumina de la capătul tunelului. Experţii spun cât timp va mai dura recesiunea

4 часа 3 минуты назад
Industria germană rămâne în recesiune, însă datele recente ce arată creşterea comenzilor, exporturilor şi o îmbunătăţire a climatului de business indică că sectorul manufacturier nu mai este în cădere liberă şi că treptat apare o lumină la capătul tunelului, arată Ifo într-un raport remis MEDIAFAX.
Категории: MediaFax.ro

Noile accize pentru anul viitor, publicate de Ministerul Finanţelor. Ce vom plăti mai mult

4 часа 14 минут назад
Ministerul Finanţelor a publicat accizele care vor fi aplicate în 2020, care au fost actualziate cu creşterea preţurilor de consum comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică.
Категории: MediaFax.ro

Acţiunile Aramco continuă să crească. La cât este evaluată cea mai valoroasă companie listată din lume

5 часов 28 минут назад
Acţiunile Aramco au urcat joi cu 10% la startul celei de-a doua zi de tranzacţionare la bursa de la Tawadul, evoluţie ce i-a oferit companiei, pentru scurt timp, evaluarea de 2.000 de miliarde de dolari mult-ţintită de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, arată Reuters.
Категории: MediaFax.ro

INS: Producţia industrială a scăzut cu 1,9% în primele 10 luni din 2019

5 часов 55 минут назад
Категории: MediaFax.ro

Zece tendinţe în securitatea informatică pentru 2020. Ameninţările ating pragul de un miliard

6 часов 23 минуты назад
Anul 2019 va stabili un nou record, în care numărul ameninţărilor informatice va atinge pragul de un miliard. Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender anticipează că în 2020 atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, cu consecinţe devastatoare pentru oameni şi companii.
Категории: MediaFax.ro

Care este profilul omului de afaceri român în 2019

6 часов 30 минут назад
Peste 1,8 milioane de oameni au făcut afaceri, în acest an, cu peste 63.000 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de Frames, cei mai mulţi români angrenaţi în business fiind bărbaţi cu vârsta între 40-49 de ani, din Bucureşti, cu studii superioare.
Категории: MediaFax.ro

Alimentul la care trebuie să renunţe omenirea pentru a combate încălzirea globală

7 часов 2 минуты назад
Oamenii de ştiinţă au avertizat că producţia de carne trebuie să atingă un maxim până în 2030 pentru a face faţă crizei climatice, pentru că reducerea consumului de carne şi lactate va duce la scăderea concentraţiilor de metan şi va permite pădurilor să se regenereze, scrie The Guardian.
Категории: MediaFax.ro

Comenzile noi în industrie au crescut cu 13% în octombrie, faţă de septembrie. Diferanţa faţă de anul trecut

7 часов 15 минут назад
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 13% în luna octombrie 2019, pe total (piaţă internă şi piaţă externă) faţă de luna septembrie 2019, arată datele publicate joi de INS. În ritm anual însă, comenzile noi au scăzut cu 0,7% în octombrie 2019 comparativ cu octombrie 2018.
Категории: MediaFax.ro

Sindicatele din Franţa resping propunerile premierului privind modificarea sistemului de pensii

7 часов 17 минут назад
Sindicatele franceze au decis să continue greva la nivel naţional care a blocat transporturile, respingând propunerile premierului Edouard Philippe privind modificarea sistemului de pensii.
Категории: MediaFax.ro

Rezerva Federală din SUA menţine nivelul dobânzii de politică monetară

11 декабря, 2019 - 21:19
Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, miercuri după-amiază, menţinerea actualei rate a dobânzii de politică monetară, semnalând că ar putea să nu existe modificări în 2020, dat fiind că va fi an electoral iar starea economiei este solidă, relatează agenţia de presă Bloomberg.
Категории: MediaFax.ro

UE pregăteşte subvenţii de 100 de miliarde de euro destinate tranziţiei spre combustibili ecologici. Cine va beneficia de fonduri

11 декабря, 2019 - 21:01
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, intenţionează să ofere subvenţii în valoare de 100 de miliarde de euro ţărilor din cadrul Uniunii Europene, pentru programe de tranziţie de la combustibilii fosili, în scopul reducerii emisiilor poluante.
Категории: MediaFax.ro

Congresul SUA vrea sancţiuni pentru companiile implicate în Nord Stream 2, printre care şi una din România

11 декабря, 2019 - 18:38
Comisiile pentru servicii armate din Congresul american au convenit asupra unor amendamente la legea apărării naţionale care ar forţa administraţia Trump să aplice sancţiuni economice asupra companiilor implicate în construcţia gazoductului rusesc Nord Stream 2, transmite miercuri Financial Times.
Категории: MediaFax.ro

Poşta Română are un nou director

11 декабря, 2019 - 18:28
Horia Grigorescu este noul director general provizoriu al Poştei Române, în locul lui Mircea Tudosie, conform site-ului companiei.
Категории: MediaFax.ro

Ministerul Finanţelor a publicat noile niveluri ale accizelor, care vor fi aplicate în 2020

11 декабря, 2019 - 18:05
Ministerul Finanţelor a publicat accizele care vor fi aplicate în 2020, care au fost actualziate cu creşterea preţurilor de consum comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică.
Категории: MediaFax.ro

Tesla va construi o fabrică de 4 miliarde de euro în Europa. Câte maşini vrea să fabrice pe an

11 декабря, 2019 - 15:11
Tesla intenţionează să fabrice 500.000 de vehicule electrice pe an, la noua sa fabrică din Berlin, a informat ziarul Bild din Germania, potrivit Reuters.
Категории: MediaFax.ro

Ministerul Finanţelor a informat Parlamentul că nivelul accizei la carburanţi este sub cel acceptat de UE

11 декабря, 2019 - 14:59
Ministerul Finanţelor Publice a informat Parlamentul că nivelul accizei la carburanţi stabilit după eliminarea supra-accizei prin proiect de lege se situează sub nivelul minim prevăzut de legislaţia europeană, se arată într-un răspuns al ministerului la o solicitare a MEDIAFAX.
Категории: MediaFax.ro

Preşedintele sindicatului Metrorex anunţă: Contractul cu firma care asigură mentenanţa trenurilor a expirat

11 декабря, 2019 - 14:04
Ion Rădoi, preşedintele sindicatului Metrorex, a anunţat miercuri, că a expirat contractul cu firma Alstom, care asigura mentenanţa trenurilor. Opţiunile ar fi prelungirea contractului, care ar însemna cheltuieli în plus de 3 milioane de euro sau internalizarea. Angajaţii ameninţă cu greva.
Категории: MediaFax.ro

Страницы