ZF.ro

Subscribe to Лента ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Адрес: https://www.zf.ro/
Обновлено: 1 час 3 минуты назад

Investiţi în România! Petrişor Grindeanu, Sanex: Am investit 25 mil. euro în producţia din România, dar pentru a fi competitivi, avem nevoie de reducerea costurilor cu energia

5 часов 55 минут назад
Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, are în plan să majoreze exporturile în următorii cinci ani, astfel ca producţia din România să ajungă pe cât mai multe pieţe europene.
Категории: ZF.ro

Afaceri de la zero. Liviu Baltă cultivă legume bio în solarii, pe 5.000 mp, pe care le vinde la peste 300 de abonaţi din judeţul Cluj şi speră să treacă de venituri de 1 mil. lei

5 часов 55 минут назад
Liviu Baltă, 39 de ani, are o ex­pe­rienţă de peste un deceniu ca antreprenor, iar în 2016 a ho­tă­rât să facă o fermă de legume or­ganice de la zero – Colina Farms - pe o suprafaţă protejată (solar) de 1.000 mp, care a crescut de cinci ori până în pre­­zent şi acum livrează producţia, săptă­mâ­nal, la peste 300 de clienţi, abonaţi, din judeţul Cluj şi estimează afaceri de un milion de lei în 2020.
Категории: ZF.ro

Ediţie specială ZFLive. Capitalul privat românesc în industrie: Pentru a se dezvolta, companiile cu capital românesc au nevoie de forţă de muncă specializată şi planuri de internaţionalizare

5 часов 55 минут назад
Companiile private româneşti, sector ce a înregistrat o creştere de peste 1% a profitabilităţii în 2018, ultimul an pentru care există date disponibile, ajungând la aproape 8%, de la 6,7% în anul precedent, au nevoie de planuri de extindere la nivel internaţional şi forţă de muncă calificată.
Категории: ZF.ro

Noiembrie 2020, lună de vis pentru investitorii de la Bursă: creştere de 9,1% prin BET, cea mai bună lună din februarie 2019 încoace. Pentru a reveni la valoarea de la începutul anului 2020 şi să depăşească astfel criza, indicele principal BET are...

5 часов 55 минут назад
Cu o creştere de 9,12% pentru indicele principal BET în noiembrie 2020, bursa românească a încheiat cea mai bună lună din ultimii aproape doi ani, în contextul în care aprecierile indicilor de pe plan extern, determinate în mare parte de informaţiile cu privire la dezvoltarea unor vaccinuri împotriva COVID-19, s-au reflectat şi la Bucureşti.
Категории: ZF.ro

ZF 15 minute cu un antreprenor. Ruben Filimon, coproprietar Captain Bean: Pandemia ne-a propulsat, aveam în plan să ne extindem cu încă 6 cafenele, dar vom reuşi în 2020 să ajungem la 10 unităţi deschise

5 часов 57 минут назад
Ruben Filimon, coproprietarul Captain Bean, un lanţ de cafenele prezent în marile oraşe ale ţării, spune că pandemia a reprezentat un ajutor pentru businessul pe care îl conduce.
Категории: ZF.ro

Piaţa de capital din România, aproape două secole de existenţă: la 1840, primele iniţiative de înfiinţare a unei pieţe bursiere

5 часов 58 минут назад
1 decembrie, Ziua Naţională a românilor, te trimite cu gândul invariabil la istorie, la momentul Unirii Principatelor, la momentul construirii României mari şi moderne.
Категории: ZF.ro

Anuarul ZF „Top 100 cele mai valoroase companii din România“, ediţia a 15-a apare joi 3 decembrie. Care sunt surprizele din clasament?

5 часов 58 минут назад
Unsprezece nume noi, pentru prima dată doi reprezentanţi din industria de tehnologie în top zece, o companie care ajunge în primii cinci după un salt de aproape douăzeci de poziţii.
Категории: ZF.ro

Lovitură pentru România: Retailerul britanic Debenhams închide toate magazinele şi se pregăteşte de faliment. În România grupul a avut două încercări şi tot atâtea eşecuri dar principala problemă este că fabricile de textile din România sunt printre...

5 часов 58 минут назад
Retailerul britanic Debenhams, care a fost prezent în România de două ori şi care s-a retras ultima dată din moda locală în 2017, va închide ultimele 124 de magazine pe care le mai are.
Категории: ZF.ro

Adrian Vasilescu, BNR: Când ne-au confiscat radiourile...

5 часов 58 минут назад
Ţin minte şi azi, după atâta vreme, ziua în care am înţeles că acestei ţări i se întâmpla ceva rău. În ziua aceea tata a plâns.
Категории: ZF.ro

Adrian Luca, Transfer Pricing Services: Merită această amanetare a viitorului la care recurgem astăzi cu atâta dezinvoltură?

5 часов 58 минут назад
Adrian Luca, managing partner al Transfer Pricing Services, companie de consultanţă fiscală, crede că majorarea gradului de îndatorare al statului va fi privită de investitorii străini ca o piedică pentru a investi în România.
Категории: ZF.ro

Tot mai mulţi văd la orizont apusul erei petrolului

5 часов 58 минут назад
În urmă cu un an, dacă vreun specialist al pieţei petrolului ar fi sugerat că momentul Peak Oil - anul producţiei maxime - a trecut deja, s-ar fi râs de el chiar de pe platforma de foraj. Însă a venit 2020, scrie Bloomberg.
Категории: ZF.ro

Mult aşteptata listare: Airbnb ţinteşte o evaluare de 35 mld. dolari şi vrea de la investitori 3 mld. dolari

6 часов 3 минуты назад
Gigantul Airbnb Inc ţinteşte o evaluare de aproape 35 mld. dolari în ceea ce va fi ultimul mare eveniment de listare al acestui an, un an în care compania de închirieri pe termen scurt a recuperat mare parte din scăderile rezultatelor financiare după ce acestea au fost puternic impactate de pandemia de COVID-19, scrie Reuters.
Категории: ZF.ro

Zoom raportează venituri mai mari cu 367%, însă acţiunile scad pe 1 decembrie cu peste 13%

6 часов 3 минуты назад
Zoom Video Communications a anunţat luni că veniturile au crescut în T3/2020 cu peste 350% pentru al doilea trimestru consecutiv, continuând seria de creşteri fulminante înregistrate în T1/2020 (plus 169%) şi T2 (plus 355%), însă acţiunile sale scădeau luni în urma anunţului, ora 17.50 (ora României), cu 13,3%, potrivit datelor agregate de ZF de la Investing.com.
Категории: ZF.ro

După aproape 5 ani la conducerea grupului italian UniCredit, care este prezent şi în România, bancherul francez Jean Pierre Mustier pleacă pe neaşteptate din poziţia de CEO

6 часов 3 минуты назад
Jean Pierre Mustier, bancherul francez de investiţii care a fost la conducerea grupului italian UniCredit pentru a repune banca pe linia de plutire după perioada dificilă din criza anterioară, a decis după o discuţie cu boardul să plece din cadrul grupului în aprilie 2021, potrivit Financial Times.
Категории: ZF.ro

Colapsul Arcadia şi sfârşitul domniei regelui britanic al magazinelor de la bulevard

6 часов 3 минуты назад
Un nou episod tragic al apocalipsei retailului din Marea Britanie, colapsul grupului Arcadia marchează sfârşitul domniei lui Philip Green ca rege al magazinelor de bulevard, scrie Bloomberg.
Категории: ZF.ro

Alianţă între giganţii europeni BMW şi SAP

6 часов 3 минуты назад
Cele mai mari firme industriale şi tehnologice din Germania au format o alianţă de partajare a datelor cu producătorii de automobile, pe măsură ce cea mai mare economie din Europa luptă pentru recuperarea terenului pierdut în faţa concurenţei din SUA şi China.
Категории: ZF.ro

Aplicaţia zilei: Wondershare Player

6 часов 3 минуты назад
Категории: ZF.ro

Top 5 cele mai vizitate site-uri, 30 noiembrie

6 часов 3 минуты назад
Категории: ZF.ro

Boris Johnson oferă bani cash puburilor britanice care se închid

6 часов 3 минуты назад
Boris Johnson, premierul Marii Britanii, promite subvenţii în formă de numerar pentru puburile tradiţionale engleze obligate să se închidă prin noile restricţii aplicate de guvern ca să domolească pandemia de COVID-19, scrie Bloomberg.
Категории: ZF.ro

Informaţia a devenit noul petrol în era digitală. „S-ar putea să nu te îmbogăţeşti folosind toate informaţiile disponibile, dar cu siguranţă vei deveni sărac dacă nu o faci“

1 декабря, 2020 - 22:17
Scandalul colectării de date personale Cambridge Analytica-Facebook, care a costat la un moment dat platforma de socializare peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea sa, megaafacerea de 44 de miliarde de dolari prin care colosul S&P Global preia compania de informaţii şi analize de piaţă IHS Markit - acestea sunt semne că datele au devenit noul petrol în era digitalizării şi a serviciilor, ofertelor şi publicităţii trimise cât mai precis la ţintă.
Категории: ZF.ro

Страницы