Reprezentanţii CNPF au efectuat o vizită de studiu la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România

O delegaţie a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), condusă de preşedintele autorităţii, Cornelia Cozlovschi, a efectuat o vizită de documentare la Bucureşti, pe data de 12 septembrie 2022, în cadrul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din România, Nicu Marcu.

Întrevederea cu colegii români a avut ca obiectiv schimbul de experienţă şi preluarea celor mai bune practici europene în materie de mecanisme şi instrumente menite să impulsioneze dezvoltarea pieţei de capital.

Pornind de la faptul că Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană (UE), părţile au analizat posibile căi de asistenţă pentru ajustarea cadrului legal şi armonizarea legislaţiei naţionale în domeniu cu cea a UE.

Programul vizitei, găzduite de ASF România, a inclus şi discuţii referitoare la procedura de supraveghere a entităţilor din perspectiva supravegherii bazate pe risc, condiţiile de acces şi operarea directă a companiilor de investiţii, digitalizarea serviciilor, protecţia drepturilor consumatorilor etc.

Totodată, reprezentanţii CNPF au realizat un schimb de opinii privind platformele de tranzacţionare şi căile de atragere pe bursă a cererii şi ofertei de capital.

Preşedintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a remarcat nivelul înalt de cooperare dintre cele două autorităţi, exprimându-şi deschiderea pentru a intensifica în continuare relaţiile de colaborare bilaterală pe diferite segmente de activitate.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.37 (961) din 21 septembrie 2022