Moldexpo lansează un nou proiect expoziţional – Eco & Green Expo

Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” lansează un nou proiect expoziţional. În perioada 8-10 septembrie curent, Centrul va găzdui prima ediţie a expoziţiei Eco & Green Expo – 2023. La eveniment vor participa peste 30 de companii din Republica Moldova şi de peste hotare, care activează în domeniul economiei verzi şi al produselor şi serviciilor ecologice, transmite MOLDPRES.

Expoziţia va cuprinde o suprafaţă de două mii de metri pătraţi. În standurile participanţilor vor fi promovate inovaţii în domeniu, tehnologii de reciclare a deşeurilor, de salubrizare, surse alternative de energie, transport ecologic, staţii de alimentare ale acestuia, afaceri ecologice, creditarea acestora, producători de alimente ecologice. Spre exemplu, Combinatul de Vinuri Cricova va prezenta un vin bio, certificat pe piaţa mondială şi primul în Moldova cu acest statut.

Directorul general al Moldexpo, Carolina Chiper, a afirmat că expoziţia „Eco & Green Expo – 2023” este un proiect în premieră, dedicat protecţiei mediului. Apariţia acestuia pe piaţa expoziţională nu este întâmplătoare şi a fost dictată de preocupările societăţii privind protecţia mediului, în special sporirea atenţiei la nivel de stat faţă de acest important domeniu şi, drept urmare – încurajarea tot mai insistentă a întreprinderilor în dezvoltarea economiei verzi şi circulare şi promovarea valorilor ecologice.

Potrivit organizatorilor, Eco & Green Expo are menirea de a contribui la sporirea accesibilităţii şi extinderea ariei de utilizare a tehnologiilor verzi şi de protecţie a mediului, optimizarea, eficientizarea resurselor şi dezvoltarea proceselor de producere mai pure, reciclarea deşeurilor.

Forumul expoziţional include un bogat program de seminare, activităţi de promovare a acţiunilor, tehnologiilor, produselor şi serviciilor eco, organizate de către Ministerul Mediului şi Green City Lab Moldova, care sunt coorganizatorii evenimentului. Totodată, Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului oferă suport subvenţional participanţilor la expoziţie. Eco & Green Expo este organizată în parteneriat cu Proiectul „Tehnologiile viitorului în Moldova”, USAID Moldova, UNDP Moldova şi misiuni diplomatice acreditate la Chişinău.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe 8 septembrie, ora 11:00, în pavilionul 2 al Centrului Moldexpo.

Numarul ziarului: 
Nr.34 (1009) din 30 august 2023