FinComBank va avea acţiuni de tezaur şi un serviciu universal de asigurări

Acestea sunt principalele decizii aprobate la Adunarea Acţionarilor băncii din 27 octombrie, curent.

Conform deciziei Consiliului acţionarilor, FinComBank S.A. va achiziţiona 5-7% din acţiunile proprii, în valoare de 30 mln. lei, aflate în circulaţie, în acţiuni de tezaur. În timpul apropiat, FinComBank S.A. urmează să iniţieze procedura de achiziţionare a acţiunilor proprii prin intermediul ofertei publice. Potrivit prevederilor legislaţiei, acțiunile de tezaur nu constituie capital propriu al societății, nu dau dreptul la vot în adunarea generală a acționarilor, dreptul la primirea dividendelor şi a unei părți din bunurile societății în cazul lichidării acesteia.

De asemenea, adunarea acţionarilor a aprobat introducerea unor modificări şi completări în Statutul FinComBank S.A., potrivit cărora banca va lansa un nou serviciu financiar şi de asigurări universal - Agent Bancassurance. Lansarea serviciului de asigurări urmează să aibă loc până la sfârşitul anului curent, după finalizarea procedurilor necesare pentru întroducerea modificrărilor în Statut şi licenţa Băncii. Astfel, în afară de produsele bancare, clienţii vor putea accesa o gamă largă de produse de asigurare. Aceste produse vor fi similare cu cele ale companiilor de asigurare şi vor putea fi accesate în aceleaşi condiţii şi la acelaşi preţ.


FinComBank este banca orientată spre finanţarea micului business, proporţia microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii în portofoliul de credite al instituţiei constituind 67,43% (conform 9 luni ale 2014). Astfel, FinComBank pune la dispoziţia clienţilor săi linii de afaceri specializate, precum operaţiuni zilnice, credite investiţionale şi pentru suplinirea mijloacelor circulante, pachete salariale, credite de consum, produse de depozitare cu dobanzi atractive, internet banking, carduri de debit şi alte produse.

Strategia de dezvoltare a FinComBank se bazează pe o creştere echilibrată, care serveşte economiei reale şi intereselor a peste 100 000 de clienţi, 540 angajaţi şi a 136 de acţionari.

Pentru mai multe informaţii contactaţi:

FinComBank S.A., mun. Chişinău, str. A. Puşkin, 26
Теl.: (+373-22) 269-822
E-mail: marketing@fincombank.com
Web site: http://www.fincombank.cоm
Facebook - https://www.facebook.com/pages/Fincombank-SA/1503075789949416?ref=hl