Experţii FMI au discutat cu CNPF despre noul proiect de asistenţă în domeniul prevenirii spălării banilor

Reprezentanţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) au avut miercuri, 7 septembrie curent, o şedinţă cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), în cadrul căreia au fost examinate subiecte privind noul proiect de asistenţă în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.

Proiectul vizează asistarea autorităţilor din Republica Moldova în procesul de îmbunătăţire a cadrului normativ şi instrumentelor de supraveghere, cu accent pe riscul transfrontalier de spălare a banilor şi finanţare a terorismului.

Vizita la CNPF a experţilor FMI face parte din prima misiune de evaluare tematică a gradului de implicare a non-rezidenţilor în sectoarele supravegheate de CNPF, precum şi a ponderii mijloacelor financiare investite de aceştia.

De asemenea, în cadrul şedinţei, au fost discutate mai multe aspecte ce ţin, pe de o parte, de vulnerabilitatea aferentă fluxurilor externe de finanţare a sectorului financiar nebancar, iar pe de altă parte, de necesitatea dezvoltării instrumentelor financiare şi atragerea investiţiilor străine în Republica Moldova.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.36 (960) din 14 septembrie 2022