Comisia Naţională a Pieţei Financiare a găzduit vizita unui grup de elevi de la Liceul „Petru Rareş”

Circa 60 de elevi de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” au participat vineri, 6 octombrie 2023, la o activitate educativă organizată de Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) în colaborare cu Junior Achievement Moldova. Evenimentul a marcat încheierea campaniei de promovare a instrumentelor de investiţii pe piaţa de capital, desfăşurată de CNPF în contextul Săptămânii Internaţionale a Investitorului (2-8 octombrie 2023).

Activitatea a fost moderată de vice­preşedintele autorităţii de supraveghere, Adrian Gheorghiţă, care le-a vorbit tinerilor despre principiile esenţiale de funcţionare a pieţei de capital din Republica Moldova şi despre instrumentele financiare disponibile pe această piaţă. De asemenea, elevii au aflat ce reprezintă o emisiune de acţiuni sau de obligaţiuni, cine sunt participanţii pieţei, care sunt principalele tipuri de tranzacţii bursiere, dar şi extra bursiere, drepturile şi obligaţiile acţionarului sau ale investitorului şi alte informaţii utile.

La final, liceenii au avut posibilitatea să-şi testeze cunoştinţele, să exerseze propriul ritm de învăţare şi să însuşească informaţia într-un mod interactiv, participând la un quiz cu întrebări specifice domeniului. Elevii care au obţinut cel mai înalt scor au fost premiaţi de CNPF cu cărţi de educaţie financia­ră şi dezvoltare personală.

Notă: În perioada 2-6 octombrie 2023, CNPF a desfăşurat o serie de acţiuni ce au avut drept scop conştientizarea importanţei şi rolului educaţiei în dezvoltarea unor atitudini financiare echilibrate în rândul elevilor şi studenţilor, dar şi a populaţiei adulte, în contextul Săptămânii Internaţionale a Investitorului (World Investor Week 2023) – iniţiativă susţinută de Organizaţia Internaţională a Reglementărilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.40 (1015) din 11 octombrie 2023