CNPF a organizat două vizite de studiu pentru studenţii de la ASEM

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a organizat săptămâna trecută două vizite de studiu la Bursa de Valori a Moldovei pentru studenţii din cadrul Academiei de Studii Economice (ASEM).

Vizitele la BVM au fost organizate cu prilejul campaniei desfăşurate de CNPF în contextul World Investor Week 2023, marcată în perioada 2-6 octombrie 2023.

În cadrul celor două evenimente, tinerii au avut posibilitatea să se informeze din prima sursă cu activitatea bursieră. Studenţii au aflat care sunt funcţiile pieţei de capital, ce servicii financiare sunt disponibile pe această piaţă, ce sunt acţiunile şi obligaţiunile, dar şi cum pot fi efectuate investiţii în vederea obţinerii unor viitoare câştiguri.

De asemenea, tinerii au fost familiarizaţi cu instrumentele financiare şi mecanismele existente pe piaţa de capital, cine sunt participanţii pieţei, drepturile şi obligaţiile investitorului.

În cadrul prezentărilor făcute de vicepreşedintele BVM, Ala Golban, studenţii au fost informaţi cu istoricul apariţiei Bursei de Valori a Moldovei, serviciile prestate de aceasta, instrumentele financiare admise şi tran­zacţionate pe pieţele administrate de BVM.

Prezent la prima vizită a studenţilor la BVM, preşedintele CNPF, Dumitru Budianschi, a menţionat că piaţa bursieră din Republica Moldova are perspective de a deveni o platformă cu un mediu prielnic pentru investitori, care să ofere o infrastructură modernă pentru întrunirea ofertelor şi cererilor de capital şi i-a îndemnat pe tineri să analizeze oportunităţile profesionale oferite de această piaţă.

Notă: În perioada 2-6 octombrie 2023, CNPF a desfăşurat o serie de acţiuni ce au drept scop conştientizarea importanţei şi rolului educaţiei în dezvoltarea unor atitudini financiare echilibrate în rândul elevilor şi studenţilor, dar şi a populaţiei adulte, în contextul Săptămânii Internaţionale a Investitorului (World Investor Week 2023) – iniţiativă susţinută de Organizaţia Internaţională a Reglementărilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.40 (1015) din 11 octombrie 2023