CNPF îndeamnă comunitatea asigurătorilor la solidaritate

În aceste momente dificile pentru poporul ucrainean, Comisia Naţională a Pieţei Financiare sensibilizează toate părţile implicate în procesul de asigurare de răspundere civilă auto şi vine cu următoarele precizări:

În contextul declarării stării de urgenţă conform Hotărârii Parlamentului nr. 41 din 24.02.2022 şi având în vedere Dispoziţia nr. 1 din aceeaşi dată a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, în legătură cu declanşarea conflictului militar în Ucraina, Comisia Naţională a Pieţei Financiare informează că cetăţenii străini, care intră în R. Moldova cu autovehicule înmatriculate în Ucraina şi nu deţin o poliţă de asigurare „Carte Verde”, eliberată de companiile de asigurări din statul vecin, urmează să încheie, în termen de 24 de ore, contracte de asigurare de răspundere civilă auto internă, eliberate de asigurătorii licenţiaţi din R. Moldova.

Autovehiculele aflate pe teritoriul R. Moldova în tranzit pentru a avea acoperire de asigurare de răspundere civilă auto în zona Euro, urmează să contracteze la frontiera cu România asigurări de frontieră emise de asigurătorii autorizaţi români.

Asigurarea de frontiera încheiată în România este valabilă în toate statele din Spaţiul Economic European şi în Elveţia şi este valabilă pentru un termen de 30 zile. Mai multă informaţie privind asigurarea de frontieră poate fi vizualizată accesând link-ul https://www.baar.ro/asigurare-de-frontiera/.

Autoritatea de supraveghere nebancară din R. Moldova îndeamnă întreaga comunitate de asigurări să manifeste solidaritate şi înţelegere în vederea oferirii informaţiilor şi suportului necesar cetăţenilor ucraineni care sunt nevoiţi să-şi părăsească ţara.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.08 (932) din 2 martie 2022