CNPF a găzduit un eveniment de educaţie financiară, organizat cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Investitorului

Un grup de elevi de la Clubul de educare financiară al Liceului Teoretic „Spiru Haret” (FINEDU SH) au participat miercuri, 5 octombrie curent, la o sesiune de educaţie financiară, organizată de Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) în contextul marcării Săptămânii Internaţionale a Investitorului (3-9 octombrie 2022). Activitatea s-a desfăşurat în format interactiv şi a fost destinată liceenilor din clasele a XI-a – XII-a.

În cadrul sesiunii moderate de vicepreşedintele CNPF, Adrian Gheorghiţă, tinerii s-au familiarizat cu cele trei sectoare reglementate de autoritatea de supraveghere şi cu instrumentele financiare nebancare. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a afla cum se pot efectua investiţiile pe piaţa de capital naţională, cine sunt participanţii pieţei, drepturile şi obligaţiile investitorului.

Viitorii absolvenţi s-au arătat interesaţi de instrumentele, produsele şi serviciile financiare disponibile în Republica Moldova. La final, CNPF a premiat cei mai activi participanţi, oferindu-le cărţi de educaţie financiară.

Prezentă la eveniment, preşedintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a menţionat că „Din ce în ce mai multe decizii zilnice au implicaţii financiare mai mult sau mai puţin conştientizate. Fiecare zi poate aduce oportunitatea, dar şi riscul, unei investiţii. CNPF îşi propune să contribuie activ la creşterea nivelului de educaţie financiară în rândul tinerilor, astfel încât aceştia să cunoască în mod corect piaţa financiară non-bancară, produsele şi serviciile aferente acesteia şi să poată lua decizii financiare corecte şi înţelepte”.

Notă: Instruirea a fost organizată în parteneriat cu FINedu şi face parte dintr-un plan de acţiuni amplu ce conţine o serie de activităţi de educaţie financia­ră setate pentru perioada anilor 2022-2023, dezvoltat în baza Acordului de colaborare dintre CNPF şi FINedu.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.40 (964) din 12 octombrie 2022