CNPF contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară a tinerilor

Vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Adrian Gheorghiţă, a moderat o sesiune de educaţie financiară pentru participanţii taberei de vară FINedu Camp 2022, ce s-a desfăşurat în perioada 25-30 iulie 2022.

Scopul proiectului constă în creşterea gradului de familiarizare a tinerilor cu noţiuni de bază din finanţe publice, finanţe corporative şi finanţe personale, astfel încât aceştia să poată lua decizii financiare inteligente.

În cadrul activităţii de educaţie financiară moderate de CNPF, participanţii au avut posibilitatea să afle despre misiunea şi rolul autorităţii de supraveghere, precum şi aspectele de activitate a celor trei sectoare ale pieţei financiare nebancare (asigurări, de capital şi creditare nebancară). Tinerii au fost interesaţi de tipurile de asigurări obligatorii şi facultative, condiţiile de contractare a unui credit nebancar, ce reprezintă dobânda anuală efectivă, instrumentele, produsele şi serviciile financiare disponibile în Republica Moldova.

La final, CNPF a premiat cei mai activi participanţi, oferindu-le cărţi de educaţie financiară şi de dezvoltare personală.

Instruirea a fost organizată în contextul parteneriatului dintre CNPF şi Asociaţia Obştească FINEDU şi se înscrie în noile abordări instituţionale privind creşterea interesului faţă de activităţile de educaţie financiară şi conştientizarea importanţei acesteia în dezvoltarea economică a ţării.

Notă: Tabăra de vară FINedu Camp 2022 este realizată în cadrul Programului de granturi oferite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în colaborare cu mai mulţi parteneri din mediul public şi privat.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.30 (954) din 3 august 2022