Cinci tineri specialişti au fost selectaţi pentru stagiile de practică plătite de Comisia Naţională a Pieţei Financiare

Beneficiarii stagiilor de practică plătite de Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) au participat miercuri, 28 februarie curent, la o discuţie cu preşedintele CNPF, Dumitru Budianschi, în cadrul căreia şi-au exprimat impresiile şi opiniile, după cele câteva săptămâni de stagiu, perioadă în care au fost implicaţi în activităţile autorităţii de supraveghere.

Principalele subiecte discutate au fost legate de sistemul de învăţământ superior din Republica Moldova, precum şi factorii care determină tinerii să plece sau să rămână în ţară. De asemenea, a fost discutat rolul tinerilor în procesele de dezvoltare a ţării şi oportunităţile de valorificare a capacităţilor personale în Republica Moldova, inclusiv în cadrul CNPF.

Precizăm că, în urma concursului desfăşurat de CNPF, au fost selectaţi cinci tineri, care au obţinut posibilitatea de a efectua, în perioada 1 februarie – 31 mai 2024, stagiul de practică la Comisia Naţională cu achitarea unei burse lunare în mărime de 3 mii de lei.

Cei cinci tineri stagiari sunt: Maria Efros, Ionuţ Grosu, Sabin Cioară, Vadim Sandu şi Dumitru Niculăiţă.

Tinerii specialişti îşi efectuează stagiile de practică în următoarele subdiviziuni:
• Departamentul piaţa de capital;
• Departamentul juridic;
• Direcţia supravegherea protecţiei consumatorilor;
• Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară.

În cadrul stagiilor, tinerii au posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice, să-şi dezvolte abilităţile şi să acumuleze experienţă valoroasă în domeniile de interes.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.09 (1035) din 6 martie 2024