Cardurile Bunsiness de la Moldova Agroindbank – abordare europeană a unei afaceri rentabile

Moldova Agroindbank este o bancă universală care serveşte interesele a peste 500 mii de clienţi, inclusiv sute de mii de persoane fizice, mii de întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderi micro, dar şi peste 300 de clienţi corporativi – companii mari şi prospere. Fiind o umbrelă unică, MAIB tratează fiecare client în mod special, individualizat. Printre instrumentele din arsenalul băncii destinate clienţilor business, unul absolut indispensabil în condiţiile integrării rapide a ţării noastre în comunitatea europeană este Cardul Business de la Moldova Agroindbank.

Cardul Business (de afaceri) Visa sau MasterCard de la Moldova Agroindbank este un card de debit şi se emite în USD, EUR şi MDL. Cardul de afaceri poate fi utilizat atât în ţară, cât şi peste hotare. Acesta se adresează persoanelor juridice angajaţii cărora efectuează deplasări în interes de serviciu, atât în ţară cât şi în străinatate, în special companiilor care practică activităţi economice externe.
În Republica Moldova, Cardul Business de la Moldova Agroindbank poate fi utilizat pentru:
• Acoperirea cheltuielilor de reprezentanţă, inclusiv procurarea biletelor de avion, rezervarea hotelului, achitarea consumului în restaurant;
• Achitarea unor cumpărături mici, inclusiv prin Internet. De exemplu, achitarea combustibilului pentru alimentarea automobilului de serviciu;
• Ridicarea numerarului de la ATM-uri şi de la ghişeele băncilor.
Cardul Business este un produs ideal pentru persoane juridice aflate în străinătate. Acesta permite efectuarea tranzacţiilor comerciale şi retrageri de numerar în orice colţ al lumii, iar cheltuielile pot fi efectuate în orice valută. Persoana care este delegată în deplasare în interes de serviciu nu are nevoie de decont, de avans. Îşi poate rezerva cu Cardul Business hotelul, biletele de avion, îşi poate achita nota de la restaurant sau de la staţia de alimentare PECO etc. şi beneficiază de asistenţa Serviciului clientelă 24 din 24 de ore.
Cu un Card de afaceri, administratorul companiei scapă de dureri de cap, pentru că firma are posibilitatea de a limita şi monitoriza cheltuielile anumitor angajaţi la nivelul fiecărui card în parte sau de a asigura efectuarea cheltuielilor în limita soldului contului. Alimentarea contului de card se face doar prin virament, iar extrasul de cont permite verificarea cheltuielilor şi simplifică perfectarea dării de seamă. Astfel, Cardul de afaceri este un bun instrument de monitorizare şi control a cheltuielilor de protocol sau ale celor efectuate în deplasări.
Cardurile de afaceri de la Moldova Agroindbank reprezintă un instrument absolut necesar pentru cei care practică activităţi economice externe. Societăţile cu activitate externă au dreptul, în conformitate cu legislaţia europeană, să îşi revendice TVA pentru o gamă largă de cheltuieli înregistrate în străinătate, în interes de afaceri.
În această situaţie posesorii de carduri de afaceri de la MAIB beneficiază de TaxBack – soluţie simplă, rapidă şi sigură de rambursare a TVA. În cadrul acestui proiect, Moldova Agroindbank în colaborare cu compania internaţională Taxback.com oferă servicii de rambursare a TVA, plătită la serviciile de care au beneficiat în străinătate deţinătorii de carduri de afaceri MAIB, fiind unica bancă de pe piaţa locală care oferă acest serviciu deţinătorilor cardurilor de afaceri.

Pentru a beneficia de TaxBack, clientul trebuie să urmeze o cale simplă şi logică:

Fiecare client urmează să se înregistreze online în cadrul programului Taxback.com. Înregistrarea este foarte simplă şi nu implică costuri.
Clientul va fi contactat de reprezentanţii companiei Taxback.com pentru a comunica detalii referitor la genul de activitate, rulajele aproximative şi ţările de interes strategic pentru client (regiunea unde au cele mai frecvente delegări în interes de serviciu) şi va primi consultaţia absolut gratuită referitor la modalitatea de recuperare a TVA pentru mărfurile şi serviciile achitate în străinătate.
În rezultatul încheierii contractului cu Taxback.com, în care vor fi stipulate condiţiile şi termenele rambursării TVA, clientul va avea posibilitatea de a primi rambursarea direct în contul de card Business.
Înregistrarea în cadrul programului Taxback.com pentru a beneficia de rambursare TVA se efectuează direct de pe www.taxback.com sau www.maib.vat.taxback.com
Clienţii, deţinătorii cardurilor business au dreptul să-şi revendice taxa TVA la cheltuielile suportate peste hotare şi achitate cu cardul MAIB precum:
• Târguri şi evenimente internaţio­nale;
• Hoteluri/Restaurante;
• Combustibil/Transport;
• Telecomunicaţii;
• Traininguri;
• Publicitate/Taxe profesionale;
• Protocol ş.a. (în funcţie de ţară şi servicii).
Informaţia completă privind avantajele Cardului Business de la MAIB, inclusiv aspectele ce ţin de rambursarea TVA prin intermediul Tax­back.com, o găsiţi pe site-ul băncii:
http://www.maib.md/ro/taxback/. De asemenea, puteţi apela Serviciul InfoTel al MAIB: (37322) 26 89 98.
Cardurile Business sunt un instrumentul de plată ideal în mediul economic european. Fiind în căutarea căilor de acces către pieţele şi partenerii occidentali, nici o companie din Republica Moldova nu ar trebui să rateze această şansă – de a fi jucător “cu Cardul Business în regulă” pe piaţa comunităţii europene. ◙

Numarul ziarului: 
Nr.36 (556) din 24 septembrie 2014