Autorităţile au lansat brandul de ţară pentru atragerea investiţiilor

Autorităţile au prezentat marţi brandul de ţară pentru atragerea investiţiilor cu sloganul „Grow in Moldova” (Creşte în Moldova). Acesta este dedicat atragerii capitalului extern în ţara noastră şi reprezintă o evoluţie firească a brandului turistic naţional „Pomul Vieţii”. Lansarea a avut loc în contextul organizării la Chişinău, în perioada 27-29 noiembrie curent, a celei de-a V-a ediţii a „Moldova Business Week”, informează MOLDPRES.

Potrivit conceptului prezentat de Agenţia de Investiţii, în ornament se regăsesc simbolurile legate de vinul moldovenesc, fructe, cultură, ospitalitate şi tradiţii. Acestea vor fi completate cu alte cinci simboluri ce caracterizează domenii strategice ale economiei naţionale. Acestea se referă la industria uşoară, automotive, tehnologii informaţionale, conectivitate şi creştere.

Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii, a declarat că Republica Moldova, ca piaţă de desfacere şi ca piaţă de atragere a investiţiilor, are mai multe avantaje, printre care se numără amplasarea geografică şi acordurile de liber schimb încheiate cu mai multe state. „R. Moldova are acces la o piaţă de aproape 1 miliard de consumatori, un regim fiscal blând, o creştere economică stabilă şi oferă facilităţi substanţiale antreprenorilor străini care îşi doresc să investească într-o piaţă emergentă”, a precizat ministrul.

„Am fost norocoşi să primim o moştenire care se numeşte „Pomul Vieţii”, dezvoltată pentru brandul turistic al Republicii Moldova, care avea o invitaţie de a descoperi ţara noastră. Ceea ce vă prezentăm este un brand-umbrelă, sub care vor fi reunite eforturile noastre comune – ale statului, mediului de afaceri, cetăţenilor, diasporei – de a promova Moldova, în vederea atragerii capitalului străin”, a spus Rodica Verbeniuc, director general al Agenţiei de Investiţii.

Brandul de ţară pentru atragerea investiţiilor ar urma să se regăsească nu doar în proiectele guvernamentale. Logo-ul va putea fi utilizat, în condiţiile legii, de antreprenorii moldoveni care participă la evenimente internaţionale, dar şi de organizatorii unor evenimente de business private, cu scopul de a spori atractivitatea investiţională a Republicii Moldova.

Numarul ziarului: 
Nr.45 (769) din 21 noiembrie 2018