Angajaţii CNPF şi-au perfecţionat abilităţile de formare în domeniul educaţiei financiare

Angajaţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) au beneficiat miercuri, 25 ianuarie curent, de un curs de Formare de Formatori (Train the Trainers) în domeniul educaţiei financiare, organizat de autoritatea de supraveghere în parteneriat cu FINedu.

Activitatea a fost destinată specia­liştilor din cadrul Departamentului piaţa de capital, care vor contribui, prin abilităţile şi cunoştinţele obţinute, la dezvoltarea unor comportamente financiare responsabile şi la educarea unei generaţii de cetăţeni informaţi, ce iau decizii financiare asumate şi bine calculate.

Trainingul, moderat de Veronica Sireţeanu, preşedinta A.O. FINedu, s-a axat pe analiză, definire, implementare şi învăţare, adică pe dezvoltarea de competenţe, fiind conceput în cheia unui model de urmat în organizarea de activităţi pentru tineri şi adulţi.

Formarea continuă a formatorilor este esenţială pentru CNPF, întrucât misiunea acestora este de a facilita dobândirea de competenţe prin proiectarea unui proces de învăţare interactiv, care să încurajeze schimbul de idei şi de experienţă în cadrul activităţilor de educaţie financiară pe care le vor modera.

Notă: Formarea de formatori a fost organizată în parteneriat cu FINedu şi face parte dintr-un plan de acţiuni amplu, care conţine o serie de activităţi de educaţie financiară setate pentru perioada anilor 2022-2023, dezvoltat în baza Acordului de colaborare dintre CNPF şi FINedu.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.04 (979) din 1 februarie 2023