Şefa statului a anunţat rezultatele summitului Comunităţii Politice Europene

Preşedintele Maia Sandu a vorbit despre rezultatele summitului CPE, subliniind că evenimentul a confirmat că ţara noastră nu este singură, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

„Europa a venit la noi acasă pe 1 iunie pentru a confirma că Moldova este importantă şi are un loc în rândul ţărilor puternice şi libere ale lumii. Summitul CPE a pus Moldova în centrul Europei şi a arătat lumii întregi că noi, moldovenii, putem face orice ne propunem”, a spus preşedintele.

Şefa statului a subliniat că, chiar dacă traversăm o perioadă plină de incertitudini, evenimentul, care a adus toată Europa în Moldova, ne-a arătat mai multe certitudini legate de ţara noastră.

„Am văzut că Moldova este un partener respectat de toate ţările europene. Moldova este în siguranţă alături de prietenii săi şi nu este singură în faţa greutăţilor. Ţara noastră este tot mai conectată la spaţiul european şi beneficiază de sprijin concret pentru a face faţă crizei energetice. Moldova merge pe calea dezvoltării. Uniunea Europeană şi partenerii europeni şi-au reafirmat angajamentul de a ne sprijini în continuare pentru ca noi să putem îmbunătăţi viaţa oamenilor”, a mai adăugat Maia Sandu.

Şefa statului a mai subliniat că este nevoie de unitate ca să ne atingem obiectivul european propus: „Avem în faţă un drum clar, ştim unde mergem – vrem să construim Moldova europeană acasă. Pentru a reuşi, avem nevoie de unitate, de alegeri înţelepte şi de multă muncă. Suntem pe drumul cel bun şi sunt convinsă că vom reuşi – am încredere în puterea noastră de a construi acasă Uniunea Europeană”.

Numarul ziarului: 
Nr.22 (997) din 7 iunie 2023