Reprezentanţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare participă la cel mai mare eveniment european dedicat asigurărilor

Delegaţia Comisiei Naţionale a Pieţei Financiară (CNPF) din Republica Moldova, condusă de vicepreşedintele Adrian Gheorghiţă, a participat la cea de-a XXIII-a ediţie a Forumului Internaţional Asigurări-Reasigurări (FIAR), care s-a desfăşurat în perioada 22-24 mai 2022, la Bucureşti.

Evenimentul de anvergură în industria de asigurări din Europa Centrală şi de Est, organizat de XPRIMM, a reunit peste 250 de profesionişti din domeniul (re)asigurărilor, reprezentanţi ai companiilor de brokeraj, membri ai autorităţilor şi asociaţiilor de profil, dar şi specialişti din domenii conexe, de talie naţională şi internaţională.

Timp de trei zile, participanţii au avut ocazia să asiste la ateliere de specialitate şi evenimente de socializare ce s-au desfăşurat într-un format interactiv, dinamic şi cu un conţinut axat pe patru subiecte de actualitate: “Tendinţe în Asigurări”, „Asigurări Auto”, “Brokerajul în Asigurări” şi “Asigurări de Sănătate”.

În cadrul Conferinţei dedicate tendinţelor în asigurări, vicepreşedintele CNPF, Adrian Gheorghiţă, în calitate de invitat de onoare, a susţinut o prezentare despre piaţa asigurărilor din Republica Moldova şi provocările cu care se confruntă aceasta.

Principalele aspecte menţionate au vizat structura pieţei de asigurări din Moldova, evoluţiile înregistrate şi noile reglementări legislative care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023. De asemenea, Adrian Gheorghiţă a precizat că piaţa de asigurări este dominată de segmentul asigurărilor generale, care are o pondere de 95% şi doar 5% revenind asigurărilor de viaţă. Referindu-se la clasele de asigurare, vicepreşedintele CNPF a menţionat că asigurările auto deţin peste 70% din piaţă.

În cadrul vizitei la Bucureşti, delegaţia CNPF a avut o întrevedere şi cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară din România, discuţiile axându-se pe intensificarea colaborării bilaterale, schimbul de experienţă şi incluziunea financiară.

Notă: Forumul Internaţional Asigurări-Reasigurări reprezintă cel mai important eveniment european de primăvară dedicat asigurărilor, reasigurărilor şi pensiilor private, cu o tradiţie de peste 20 de ani.

Numarul ziarului: 
Nr.20 (944) din 25 mai 2022