Progresele în realizarea Memorandumului de politici economice şi financiare, analizate de CNPF şi FMI

Reprezentanţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) au avut vineri, 22 iulie a.c., o întrevedere cu experţii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

Oficialii au discutat despre progresele înregistrate de autoritatea de supraveghere nebancară în implementarea acţiunilor incluse în Memorandumul de politici economice şi financiare, încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi FMI în anul 2021.

De asemenea, la şedinţă au fost prezentate informaţii referitoare la evoluţiile sectorului de asigurări şi de creditare nebancară, inclusiv prin prisma măsurilor şi intervenţiilor CNPF în cadrul exercitării atribuţiilor de reglementare şi supraveghere, cu scopul consolidării stabilităţii şi sustenabilităţii atât sectoriale, cât şi a pieţei financiare per ansamblu.

Menţionăm că, în perioada 20-29 iulie 2022, misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) va purta discuţii la Chişinău cu mai multe autorităţi din Republica Moldova în contextul primei evaluări a programului ECF-EFF, susţinut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) şi Mecanismul de finanţare extinsă (EFF). Discuţiile vizează evoluţiile economice recente şi perspectivele, progresul atins în implementarea programului şi riscurile cu care se confruntă economia.

Serviciul de presa al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.29 (953) din 27 iulie 2022