Moldova şi-a menţinut perspectiva stabilă în ratingul Moody’s Investors Service

Agenţia de evaluare Moody’s Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală al Republicii Moldova la “B3” şi a menţinut perspectiva ţării drept stabilă.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al organizaţiei financiare, decizia a fost luată în urma creşterii economice semnificative a ţării.

“Poziţia Moldovei a fost determinată de creşterea economică solidă, de datoria guvernamentală moderată, îmbunătăţirea capacităţii instituţionale, pe fondul dificultăţilor de guvernare şi al predictibilităţii politice reduse, a riscurilor politice moderate şi a diminuării riscurilor din sectorul bancar. Ratingul pe termen lung pentru obligaţiunile guvernamentale şi depozitele în valută rămâne neschimbat, la “B2” şi, respectiv, “Caa1””, menţionează Moody’s.

Potrivit agenţiei, calificativul pentru obligaţiunile guvernamentale şi depozitele în monedă locală se menţine la nivelul “B2”.

Decizia Agenţiei de evaluare financiară Moody’s vine după îmbunătăţirea, la 13 ianuarie 2017, a perspectivei ratingului “B3” de ţară al Republicii Moldova de la negativă la stabilă. Moody’s menţiona atunci că a revizuit ratingul ca urmare a “reducerii riscurilor de finanţare guvernamentală” după semnarea Acordului cu FMI, care a declanşat finanţarea multilaterală şi bilaterală suplimentară, precum şi după adoptarea noului cadru de reglementare bancară menit să consolideze guvernanţa sistemului bancar”.

Numarul ziarului: 
Nr.43 (767) din 7 noiembrie 2018