Licitaţia cu strigare, de vânzare a proprietăţii publice, a fost anulată din cauza lipsei cererilor de participare

Potrivit datelor Agenţiei Proprietăţii Publice de pe lângă Ministerul Economiei, licitaţia nu a avut loc din cauza lipsei doritorilor de a participa la aceasta.

În cadrul evenimentului, la vânzare au fost scoase 10 obiective la preţul iniţial de 41,01 mil. lei, inclusiv 6 construcţii nefinalizate, două complexe de bunuri şi două companii de stat (în pachete de bunuri unice). Dintre acestea, nouă sunt în raioanele Basarabeasca, Sângerei, Rezina, Călăraşi, Comrat, Orhei, Taraclia şi în comuna Stăuceni din municipiul Chişinău. Cel mai scump obiectiv scos la vânzare este clădirea administrativă a Institutului de microbiologie şi virusologie din Chişinău, cu un teren aferent de peste 9 hectare, propus la preţul iniţial de 38 mil. lei.
Anterior, a fost anunţat că în cadrul rundei de primăvară de privatizare, care se desfăşoară în perioada 3 aprilie – 22 mai, Agenţia Proprietăţii Publice a scos la vânzare active ale statului în valoare de peste 784 mil. lei. Astfel până pe 12 mai, în cadrul concursului investiţional, urmează să fie vândute cinematografele din Făleşti şi Leova la preţul iniţial de 1,37 mil. lei, cu condiţia că investitorii vor aloca în aceste active, timp de 3 ani, nu mai puţin de 2,7 mil. lei. În cadrul concursului comercial, urmează să fie vândute acţiunile statului în două societăţi, 18 companii de stat de diferit profil (2 – poligrafice, 2 – curativ-sanatoriale, o avicolă şi o companie din domeniul hotelier etc), iar un obiectiv a fost scos la vânzare în complex unic.
De asemenea, 5 companii au fost scoase la privatizare cu păstrarea profilului (Combinatul poligrafic din Chişinău, Combinatul republican de instruire auo, hotelul Zarea, profilactoriul Constructorul, ferma de creştere a cailor AT-Prolin din Ceadîr-Lunga). Pachetul de stat din SA Rif-Acvaaparat e scos la vânzare cu condiţia înregistrării societăţii şi continuarea activităţii în calitate de rezident al parcului industrial Răut. Costul total al proprietăţii publice scoase la vânzare în cadrul concursului comercial este de 557,5 mil. lei.
În cadrul licitaţiei cu strigare, la privatizare sunt scoase 10 obiective la preţul iniţial de 41,01 mil. lei, inclusiv 6 construcţii nefinalizate, 2 companii de stat (în pachete unice) etc. În final, pe 19-22 mai, la Bursa de valori va avea loc licitaţia de vânzare a acţiunilor statului în 24 de societăţi la preţul iniţial de 167,92 mil. lei. În 11 SA, cota statului depăşeşte 51% (Aeroport Catering – 100%; Complecons – 100%; Amelioratorul – 99,385%; Aqua-Prut – 76,5%; Floare-Carpet – 59,486% etc.). Pachetul informaţional deplin privind activele scoase la privatizare a fost publicat în Monitorul Oficial pe 3 aprilie, dar şi pe site-ul Agenţiei: http://app.gov.md.

InfoMarket

Numarul ziarului: 
Nr.18 (588) din 6 mai 2015