GRAWE Carat celebrează 15 ani de existenţă

GRAWE Carat Asigurări a împlinit 15 ani de existenţă pe piaţa din Republica Moldova. Evenimentul aniversar a avut loc vineri, 17 mai curent, la Palatul Republicii din Chişinău şi a reunit reprezentanţi ai autorităţilor din Austria şi din Republica Moldova, membri din conducerea concernului internaţional Grawe, parteneri de afaceri şi colaboratori ai companiei.

GRAWE Carat Asigurări a luat fiinţă în anul 2004, prin intrarea grupului financiar austriac GRAWE pe piaţa locală. Cele aproape două secole de experienţă GRAWE au constituit un fundament solid pe care s-a construit un edificiu sănătos, o companie puternică şi stabilă care contribuie semnificativ la susţinerea economiei naţionale.

Aflată pe prima poziţie în topul asigurătorilor din Republica Moldova, GRAWE Carat Asigurări oferă produse şi servicii la standarde europene. Echipa GRAWE – care cuprinde 289 de profesionişti şi activează sub motto-ul „Asigurarea de partea Ta” – are în portofoliul de contracte mai mult de 26.000 de asigurări de viaţă şi 60.000 de asigurări generale.

„Împlinirea celor 15 ani este un bun prilej de a ne angaja să păstrăm încrederea clienţilor noştri şi să promovăm în continuare valorile europene, conştienţi fiind că angajamentul nostru este angajamentul Grupului Grawe în Republica Moldova” a declarat Directorul General Grawe Carat Asigurări, Veronica Malcoci.

Christine Freilinger, Ambasadoarea Austriei la Chisinau: „Grawe Group reprezintă o istorie de peste 190 de ani în asigurări. Aceasta înseamnă că oamenii au încredere în această companie. Eu cred că Grawe Carat este o companie de încredere şi în Moldova, care a obţinut o bună performanţă în ultimii 15 ani”.

Othmar Ederer, Preşedinte al Consiliului GRAWE, a transmis colegilor din Republica Moldova: “Mesajul nostru este unul de apreciere, de încurajare şi de susţinere. De 15 ani, GRAWE Carat contribuie substanţial la creşterea renumelui nostru. Pentru Grupul GRAWE, acesta este un motiv de a continua activitatea pe piaţa moldovenească de asigurări şi de a extinde business-ul”.

Compania GRAWE Carat Asigurări va rămâne şi pe viitor centrată pe clienţi şi necesităţile acestora, continuând să construiască şi să consolideze o imagine de putere financiară, stabilitate şi profesionalism.

Nota redacţiei:

Prezent la eveniment, Valeriu Chiţan, Preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, în discursul de salut a ţinut să remarce că “specializată iniţial preponderent pe asigurările de viaţă, pe parcurs Compania şi-a diversificat portofoliul, corespunzător extinzându-şi activităţile de intermediere financiară în asigurări de proprietăţi, de răspundere civilă, de sănătate şi de accidente. Prin urmare, apreciem rezultatele operaţional-financiare ale Companiei, aceasta în mod constant clasându-se pe unul din locurile de top pe piaţa de asigurări”.

În acelaşi timp, Valeriu Chiţan a sensibilizat atenţia celor prezenţi asupra faptului că, “având în vedere procesul continuu de schimbări structural-instituţionale, sectorul de asigurări fiind, în mod prioritar, vizat în acest sens, este important să perseverăm şi să ne angajăm plenar în transpunerea graduală a standardelor eurocomunitare, oferindu-le participanţilor profesionişti ai pieţei financiare non-bancare reguli predictibile şi transparente, mediu atractiv şi competitiv”.

Numarul ziarului: 
Nr.20 (794) din 22 mai 2019