Dumitru Budianschi, noul Preşedinte al CNPF, a fost prezentat angajaţilor instituţiei

Dumitru Budianschi, desemnat de Parlament în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), a fost prezentat vineri, 31 martie 2023, colectivului instituţiei.

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Radu Marian, care a participat la evenimentul de prezentare, şi-a exprimat gratitudinea faţă de activitatea desfăşurată de fostul preşedinte al CNPF, Cornelia Cozlovschi, subliniind rolul important pe care l-a avut în îmbunătăţirea proceselor gestionate.

Totodată, deputatul Radu Marian l-a felicitat pe Dumitru Budianschi cu învestirea în funcţie şi i-a urat succes în activitatea profesională, asigurându-l de faptul că Parlamentul va continua să sprijine iniţiativele şi proiectele necesare pentru dezvoltarea pieţei financiare nebancare.

La rândul său, noul preşedinte al CNPF a mulţumit pentru încrederea ce i-a fost acordată, menţionând că, alături de echipa autorităţii de supraveghere, va depune toate eforturile necesare în vederea asigurării stabilităţii şi eficienţei pieţei reglementate.

Dumitru Budianschi a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi Academia de Studii Economice din Moldova, este master în ştiinţe economice, finanţe publice şi fiscalitate. Până a fi numit în funcţia de ministru al Finanţelor în august 2021, a fost deputat în Parlament. De asemenea, de-a lungul carierei sale profesionale a fost director de program la Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, a activat în domeniul consultingului şi expertizei în diferite instituţii din ţară şi de peste hotare, inclusiv la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.13 (988) din 5 aprilie 2023