Din INIMĂ pentru oameni! Angajaţii CNPF s-au solidarizat campaniei de donare a sângelui

Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, angajaţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) au participat şi în acest an la acţiunea de donare voluntară a sângelui pentru a sprijini sistemul de sănătate în vederea atragerii atenţiei asupra rolului pe care donarea voluntară de sânge îl joacă în salvarea de vieţi şi pentru a creşte solidaritatea în cadrul comunităţilor.

Prin acest gest de bunăvoinţă, făcut din inimă, angajaţii instituţiei au dorit prin propriul exemplu să-i încurajeze şi să-i motiveze pe cei din jurul nostru să salveze vieţi prin donarea benevolă de sânge. Donarea de sânge este un act generos, solidar şi responsabil, care permite tratarea a mii de pacienţi în fiecare an. Donarea de sânge este un act de solidaritate şi SALVEAZĂ VIEŢI!

Sângele donat de angajaţii CNPF va permite suplinirea rezervelor de componente sanguine ale Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Studiile au demonstrat că donarea de sânge este o procedură sigură şi benefică pentru sănătate: acest gest reduce cu 30 la sută riscurile apariţiei bolilor cardiovasculare. 

Donatorii de sânge trăiesc mai mult decât ceilalţi oameni şi au un sistem imunitar mai puternic. În plus, fie­care voluntar este supus unor analize gratuite: le este măsurată tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura corpului şi nivelul de hemoglobină.

Totodată, este bine de ştiut că donarea regulată împrospătează sângele şi întăreşte sistemul imunitar, iar cu ocazia unei singure donări se produce arderea a 650 de calorii.

Serviciul de presă al CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.24 (948) din 22 iunie 2022