Cursuri de educaţie financiară acordate de Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank s-a implicat în activităţile de educaţie financiară a tinerilor, pentru îmbunătăţirea nivelului lor de cunoaştere a mediului financiar, precum şi pentru a le oferi instrumentele şi inspiraţia necesară în vederea modelării propriului viitor.

În perioada 27 martie – 2 aprilie 2017, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare, specialiştii MAIB au susţinut ore de educaţie financiară în mai multe instituţii de învăţământ din Chişinău, împărţind din experienţa lor profesională.

Reprezentanţii Moldova Agroindbank au făcut pentru liceeni şi profesori o prezentare a produselor şi serviciilor bancare, a paşilor necesari pentru accesarea unui credit sau a unui depozit, a oportunităţilor de economisire şi investire, avantajelor cardurilor bancare şi a plăţilor în numerar etc. Liceenii şi profesorii, la rândul lor, s-au arătat interesaţi de deschiderea unui cont bancar, modalitatea de transferare a banilor din străinătate, condiţiile de acordare a creditelor, rata dobânzilor la depozite, oportunităţile oferite de Internet Banking etc. Seminarele au fost organizate în liceele teoretice “Hyperion”, “Mihai Viteazul”, “Ion Creangă” şi “Vasile Alecsandri”.

La fel, în filiala nr. 18 a fost organizată săptămâna uşilor deschise, în cadrul căreia doritorii au avut posibilitatea de a lua cunoştinţă de activitatea instituţiei, li s-a demonstrat cum se deosebeşte o bancnotă falsă de una autentică, precum şi li s-a oferit o posibilitate unică de a vedea în ce condiţii se păstrează Tezaurul Filialei.

Totodată, Moldova Agroindbank provoacă tinerii la un concurs pe Facebook! În cadrul seminarelor educative doritorii şi-au făcut un selfie pe fundalul bannerului GMW, după care poza au plasat-o pe profilul său din Facebook, etichetând @Moldova Agroindbank şi folosind hashtag-urile #GMW2017, #MoldovaAgroindbank. O altă opţiune de a participa la concurs presupune găsirea pe pagina oficială a MAIB a logotipului GMW, realizarea unui PrintScreen a paginii şi plasarea acestuia pe profilul de Facebook al băncii, cu menţiunea @Moldova Agroindbank şi hashtag-urile #GMW2017, #MoldovaAgroindbank. În ambele cazuri este necesar de a da „Like” paginii oficiale de Facebook a Moldova Agroindbank. Câştigătorii, desemnaţi în data de 5 aprilie 2017, vor primi de la MAIB unul din cele 8 premii.

Săptămâna Internaţională a Educaţiei Financiare este o mişcare internaţională civică care îşi propune să îmbunătăţească abilităţile, cunoştinţele şi independenţa financiară a tinerilor din toată lumea. Prima ediţie în Republica Moldova a avut loc în 2013. În acest an, Săptămâna Internaţională a Educaţiei Financiare s-a desfăşurat sub egida Băncii Naţionale a Moldovei şi organizaţiei Child and Youth Finance International.

Numarul ziarului: 
Nr.14 (686) din 5 aprilie 2017