Comisia Naţională a Pieţei Financiare organizează o campanie de promovare a instrumentelor financiare de investiţii pe piaţa de capital

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) desfăşoară, în perioada 2-6 octombrie 2023, un şir de activităţi de popularizare a oportunităţilor de investiţii pe piaţa de capital din Republica Moldova, în contextul Săptămânii Internaţionale a Investitorului (World Investor Week 2023) – iniţiativă susţinută de Organizaţia Internaţională a Reglementărilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

Obiectivul de bază al acestui demers vizează sporirea abilităţilor de înţelegere a conceptelor, a noţiunilor şi a mecanismelor financiare în scopul creşterii nivelului de incluziune financiară.

Printre cele mai importante evenimente care vor avea loc, cu ocazia WIW 2023, se numără:
• Sesiune de informare cu antreprenorii privind „Oportunităţile de atragere a investiţiilor pentru dezvoltarea unei afaceri prin intermediul instrumentelor financiare disponibile pe piaţa de capital”, organizată de

CNPF în colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pe 4 octombrie 2023.
• Vizite de studiu la Bursa de Valori a Moldovei, în zilele de 3 şi 5 octombrie curent, desfăşurate pentru studenţii Academiei de Studii Economice.
• Pe 6 octombrie 2023, un grup de 50 de elevi de la LT „Petru Rareş” din capitală vor avea posibilitatea să afle ce reprezintă o emisiu­ne de acţiuni sau de obligaţiuni, care sunt principalele tipuri de tranzacţii bursiere, ce reprezintă finanţarea participativă (crowdfunding) etc., în cadrul unei activităţi desfăşurate la sediul CNPF, în colaborare cu Junior Achievement Moldova.

Dezvoltarea cunoştinţelor financia­re reprezintă un element esenţial în sporirea încrederii în instrumentele de investiţii pe piaţa de capital şi de protejare a drepturilor şi intereselor consumatorilor. Astfel, ne propunem să diseminăm informaţii utile direct către public, precum şi să obţinem un feedback, care să contribuie la dezvoltarea unor noi activităţi educaţionale.

Notă: World Investor Week este un eveniment în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile într-o campanie internaţională a investitorilor pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, prin diseminarea unor mesaje-cheie legate de educaţia şi protecţia investitorilor, precum şi prin promovarea oportunităţilor de învăţare.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.39 (1014) din 4 octombrie 2023