Comisia Naţională a Pieţei Financiare marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

Anual, pe 15 martie, Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova (CNPF) se alătură comunităţii globale în celebrarea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, dedicată protejării şi promovării drepturilor consumatorilor de servicii financiare.

În calitate de autoritate de reglementare şi supraveghere a sectorului financiar, într-un mediu în care serviciile financiare devin tot mai complexe, CNPF îşi reafirmă angajamentul ferm faţă de protejarea intereselor şi drepturilor consumatorilor de servicii financiare din Republica Moldova. Prin intermediul unei abordări proactive şi colaborative, CNPF depune eforturi să asigure că fiecare consumator financiar beneficiază de acces la informaţii corecte, transparente şi complete despre produsele şi serviciile financiare disponibile.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, preşedintele CNPF, Dumitru Budianschi, a transmis, pe pagina de YouTube a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, un mesaj special adresat consumatorilor de servicii financiare, subliniind importanţa cunoaşterii drepturilor şi responsabilităţilor lor în cadrul relaţiilor financiare.

CNPF încurajează consumatorii să fie proactivi şi să-şi exercite drepturile atunci când interacţionează cu participanţii profesionişti şi îşi reafirmă disponibilitatea de a contribui la informarea acestora şi de a interveni de fiecare dată când drepturile beneficiarilor de servicii financiare sunt încălcate.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.11 (1037) din 20 martie 2024