CNPF şi ODA îşi propun să desfăşoare un program de mentorat pentru mediul de afaceri, cu accent pe obligaţiunile corporative

Oportunităţile de promovare a instrumentelor de finanţare alternativă existente pe piaţa de capital a fost subiectul întrevederii de miercuri, 21 iunie curent, a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Dumitru Budianschi, cu Dumitru Pîntea, directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

În cadrul discuţiilor, părţile au analizat posibilitatea organizării, în comun, a unor activităţi de instruire şi informare dedicate mediului de afaceri, cu accent pe instrumentele financiare disponibile pe piaţa de capital, în special, pe obligaţiunile corporative. Sesiunile de instruire pentru antreprenori urmează a fi desfăşurate în contextul parteneriatului dintre CNPF şi ODA.

Părţile au menţionat importanţa lansării unui program de mentorat pentru antreprenori în vederea promovării instrumentelor financiare disponibile pe piaţa de capital din Republica Moldova şi valorificării modalităţilor de atragere a investiţiilor pentru dezvoltarea propriilor afaceri, care deschid noi perspective de dezvoltare pentru companii, dar şi pentru economia naţională.

Notă: În baza Acordului de cooperare încheiat între CNPF şi ODA, în martie 2023, părţile s-au angajat să intensifice acţiunile direcţionate privind sporirea competitivităţii mediului de afaceri, cu accent pe incluziunea şi educaţia financiară.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.25 (1000) din 28 iunie 2023