CNPF a elaborat un nou set de întrebări pentru atestarea specialiştilor în domeniul asigurărilor

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a întocmit un nou set de întrebări pentru procedura de atestare a specialiştilor în domeniul asigurărilor.

 

Modificarea a survenit ca urmare a intrării în vigoare, la 1 ianuarie 2023, a Legii nr. 92/2022 privind activitatea de asigurare sau de reasigurare, dar şi în rezultatul adoptării unei noi Legi privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de vehicule (nr. 106/2022, în vigoare de la 1 aprilie 2023).

Astfel, au fost formulate, în baza actelor normative aferente domeniului de asigurări, 78 de întrebări, testul desfăşurându-se în baza Regulamentului privind cerinţele de pregătire şi competenţă profesională în asigurări.

Susţinerea testului reprezintă una din condiţiile pentru obţinerea certificatului de calificare în domeniul asigurărilor, care se eliberează pentru o perioadă de 5 ani (475 de persoane deţin astfel de certificate).

CNPF sprijină dezvoltarea entităţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea sau care intenţionează să activeze pe piaţa asigurărilor sau în domenii conexe/similare. Astfel, evaluarea de competenţe sporeşte calitatea formării profesionale adaptată noilor procese organizaţio­nale, determinate de cerinţele legislative, contribuind la maturizarea pieţei financiare nebancare.

Direcţia generală comunicare şi educaţie financiară a CNPF

Numarul ziarului: 
Nr.06 (981) din 15 februarie 2023