Banca Mondială va susţine Moldova în eficientizarea procesului de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat

Banca Mondială este deschisă pentru susţinerea autorităţilor Republicii Moldova în elaborarea şi aplicarea unor noi regulamente de evaluare şi desfăşurare a procesului de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, precum şi organizarea unei administrări corporative mai eficiente a întreprinderilor de stat.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Economiei, declaraţia a fost făcută de directorul regional al Grupului Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, Satu Kahkonen, în cadrul întrevederii la Chişinău cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc.

Părţile au făcut un schimb de opinii şi informaţii asupra procesului de privatizare de către autorităţile de la Chişinău a bunurilor proprietate publică de stat, eficienţei acestuia, precum şi măsurilor care pot fi implementate în viitor pentru transparentizarea şi eficientizarea acestui proces.

Ministrul Economiei a vorbit despre metodele aplicate de autorităţile naţionale în cadrul rundelor de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, organizate anterior, inclusiv în cea anunţată pentru perioada 26 mai – 30 iunie, precum şi elaborarea unor noi metode de desfăşurare a privatizărilor în viitor, bazate pe experienţa naţională şi internaţională.

Experţii Băncii Mondiale şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine autorităţile Republicii Moldova în această problemă, venind cu cele mai eficiente şi utile experienţe, utilizate în diferite state.

Interlocutorii au abordat şi problemele legate de reforma administraţiei publice centrale, iniţiate de Guvernul Republicii Moldova, implementarea strategiilor de dezvoltare naţională, în special în sectorul economic, colaborarea bilaterală între autorităţile Republicii Moldova şi Banca Mondială, precum şi participarea instituţiei financiare la realizarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională, în special în domeniile infrastructură, transporturi şi sectorul energetic.

Numarul ziarului: 
Nr.22 (694) din 31 mai 2017