MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 1 oră 8 minute

Liderii avocaţilor din UE: „Cerem norme mai clare în apărarea secretului profesional al avocatului”

3 ore 58 de minute în urmă
Avocaţii Maria Ślązak (Polonia) şi Ranko Pelicarić (Croaţia), reprezentanţi la vârf ai Consiliului Barourilor Europene (CCBE), au declarat vineri, la Bucureşti, că forul european al avocaturii va solicita elaborarea unui set de norme care să garanteze secretul avocatului în relaţia cu clientul.
Categorii: MediaFax.ro

Preţul ţiţeiului scade după criticile lui Donald Trump privind decizia OPEC de a majora preţurile

4 ore 5 minute în urmă
Preţul ţiţeiului a scăzut vineri în New York, după ce preşedintele american Donald Trump a criticat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), declarând că preţurile la ţiţei sunt „în mod artificial foarte ridicate”.
Categorii: MediaFax.ro

Orban, privind aderarea României la OECD: Din nou dracu, mă refer la Dragnea, şi-a băgat coada

4 ore 12 minute în urmă
Preşedintele PNL Ludovic Orban a criticat vineri intervenţiile liderului PSD Liviu Dragnea privind aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică(OECD) spunând că nu ar trebui amestecate relaţiile personale cu politica externă a statului.
Categorii: MediaFax.ro

Ministrul Agriculturii: Producătorii de lapte să intre în cooperative, să vândă produsele după modelul cărnii de porc/ Ce spune Petre Daea despre „oaia la groapă” | FOTO

4 ore 33 de minute în urmă
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că producătorii de lapte ar putea urma modelul de vânzare a cărnii de porc româneşti pe rafturi speciale, ca o soluţie de calmare a preţurilor, recomandându-le să intre în cooperative pentru a negocia mai bine, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Ministrul Agriculturii: Producătorii de lapte să intre în cooperative, să vândă produsele după modelul cărnii de porc

4 ore 33 de minute în urmă
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că producătorii de lapte ar putea urma modelul de vânzare a cărnii de porc româneşti pe rafturi speciale, ca o soluţie de calmare a preţurilor, recomandându-le să intre în cooperative pentru a negocia mai bine, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Ministrul Transporturilor cere CFR S.A. să recupereze datoriile de milioane de lei, inclusiv de la CFR Marfă,

5 ore 20 de minute în urmă
Ministrul Transporturilor a cerut CFR SA să recupereze datoriile, inclusiv de la CFR Marfă, pentru ca banii să meargă în infrastructura feroviară. Anunţul a fost făcut în cadrul unei întâlniri a ministrului cu reprezentanţii federaţiilor sindicale.
Categorii: MediaFax.ro

Donald Trump avertizează că nu va accepta majorarea artificială a preţurilor la petrol

5 ore 59 de minute în urmă
Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat vineri decizia statelor membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a majora preţurile, afirmând că această creştere artificială nu va fi acceptată.
Categorii: MediaFax.ro

O nouă extragere la LOTERIA bonurilor fiscale. Când va avea loc tragerea la sorţi

6 ore 36 de minute în urmă
Extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise între 1 şi 31 martie 2018 este programată duminică, 22 aprilie 2018, iar fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, arată un comunicat transmis vineri de Ministerul Finanţelor.
Categorii: MediaFax.ro

Sindicaliştii feroviari, în marş de la Gară la Victoriei „pentru evitarea falimentului CFR Marfă”

7 ore 19 minute în urmă
Proximativ 250 de sindicalişti din domeniul feroviar au mărşăluit vineri, de la Ministerul Transporturilor (zona Gării de Nord) la Piaţa Victoriei (sediul Guvernului) pentru a cere adoptarea statutului personalului feroviar, susţinerea investiţiilor în calea ferată şi evitarea falimenului CFR Marfă.
Categorii: MediaFax.ro

Compania britanică Thomsons Online Benefits a inaugurat noul sediu din Cluj Napoca şi angajează 70 de oameni până la finalul anului

19 Aprilie, 2018 - 21:59
Compania britanică Thomsons Online Benefits, furnizor de software care administrează pachete de beneficii pentru două milioane de persoane din 90 de ţări, a inaugurat noul sediu din Cluj-Napoca, cu o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi, urmând să angajeze 70 de persoane până la sfârşitul anului.
Categorii: MediaFax.ro

Banca Mondială: 515 milioane de utilizatori şi-au deschis conturi bancare în perioada 2014-2017

19 Aprilie, 2018 - 20:20
În perioada 2014-2017, un număr de 515 milioane adulţi şi-au deschis conturi bancare, iar peste 200 de milioane de utilizatori încă nu au acces la servicii bancare, se arată în baza de date a Băncii Mondiale „Global Findex” (care se publică o dată la trei ani), transmisă joi.
Categorii: MediaFax.ro

Românii îşi doresc de la UE mai multă stabilitate în economie şi mai puţină corupţie - studiu

19 Aprilie, 2018 - 19:04
Românii îşi doresc ca Uniunea Europeană să facă mai mult pentru rezolvarea unor probleme precum stabilitatea economică, diminuarea corupţiei, politica publică şi educaţie, arată un studiu al Comitetului European al Regiunilor care arată cum este percepută Europa în regiuni şi oraşe.
Categorii: MediaFax.ro

Omul de afaceri Adrian Porumboiu încearcă să recupereze grupul Racova, vândut în 2015

19 Aprilie, 2018 - 17:37
Omul de afaceri Adrian Porumboiu încearcă să recupereze societăţile agricole din grupul Racova, vândute în 2015, dar cumpărătorul - Babylon Overseas din Emiratele Arabe Unite - „nu poate fi găsit niciunde, nici chiar cu ajutorul autorităţilor”, potrivit avocatului care îl reprezintă pe Porumboiu.
Categorii: MediaFax.ro

Ministerul Finanţelor a publicat noile norme de aplicare a Codului Fiscal. Care sunt noutăţile

19 Aprilie, 2018 - 17:32
Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal a fost publicat joi pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Categorii: MediaFax.ro

CFR a cerut ca în patru luni să fie gata lucrările pe tronsonul de cale ferată Podul Mureş - Coşlariu

19 Aprilie, 2018 - 16:55
Directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a solicitat joi constructorului ca în termen de patru luni de zile să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş - Coşlariu, zona aflată pe secţia Coşlariu-Micăsasa, arată un comunicat transmis de CFR.
Categorii: MediaFax.ro

Autostrada Sibiu-Piteşti | Proiectarea şi execuţia unor secţiuni de 68 km, scoase la licitaţie. Ce zone sunt vizate

19 Aprilie, 2018 - 16:05
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat joi, în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), două anunţuri de intenţie privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a unor secţiuni totalizând 68 de kilometri din Autostrada Sibiu-Piteşti.
Categorii: MediaFax.ro

Reabilitarea liniei ferate Bucureşti-Constanţa a costat dublu faţă de standarde şi a întârziat 6 ani

19 Aprilie, 2018 - 12:35
La demararea lucrărilor de reabilitare a liniei ferate Bucureşti-Constanţa, în 2005, se estima că investiţia va fi de 665 de milioane de euro şi că va fi gata în 2008, dar magistrala feroviară a fost finalizată abia în 2014, iar costurile totale s-au ridicat la aproape un miliard de euro.
Categorii: MediaFax.ro

TARIFELE la energie ar putea scădea în premieră în România. Anunţul lui Bogan Chiriţoiu despre preţurile exagerate din trecut la electricitate

19 Aprilie, 2018 - 12:20
Tarifele de energie electrică la nivelul consumatorilor vor scădea în premieră, pentru a se recupera un prejudiciu creat de cartelul distribuitorilor, care au practicat preţuri exagerat de mari în ultimii ani, a declarat joi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Categorii: MediaFax.ro

Războiul tarifelor comerciale | China anunţă măsuri ani-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

18 Aprilie, 2018 - 18:17
China a anunţat măsuri de combatere a dumpingului (vânzări sub preţurile de cost) împotriva importurilor de sorg din Statele Unite, relatează BBC.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini