MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 1 oră 13 minute

GALERIE FOTO, VIDEO Peste 300 de taximetrişti în marş cu maşinile prin oraş cerând ca Uber să plece din România

29 Aprilie, 2017 - 11:25
Peste 300 de taximetrişti din Cluj-Napoca au protestat, sâmbătă, faţă de concurenţa neloială practicată de Uber şi au pornit într-un marş cu maşinile prin oraş cerând interzicerea acestui serviciu în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

Cum a câştigat primii bani proprieratul Betty Ice, care a construit o companie cu afaceri de 28 milioane euro „La 18 ani am fugit din România” - FOTO

29 Aprilie, 2017 - 10:49
Vasile Armenean, proprietarul producătorului de îngheţată Betty Ice din Suceava, a fondat compania la începutul anilor ’90, într-o perioadă când primele afaceri româneşti se conturau. Cum a făcut primii bani antreprenorul primii bani?
Categorii: MediaFax.ro

Uber oferă şoferilor din Marea Britanie facilităţi speciale pe fondul criticilor legate de drepturile angajaţilor

29 Aprilie, 2017 - 07:30
Uber oferă şoferilor din Marea Britanie plata concediului de boală, asigurare medicală, acoperire în service de până la 2.000 de lire şi acces la consiliere gratuită şi sprijin pentru plata taxelor, pe fondul criticilor legate de drepturile angajaţilor, relatează The Independent.
Categorii: MediaFax.ro

Multinaţionalele din Germania şi Franţa controlează cele mai multe companii locale

29 Aprilie, 2017 - 06:00
Majoritatea companiilor controlate de câte o multinaţională sunt deţinute de persoane juridice sau fizice din Germania (18%), Franţa (10,5%) ṣi Italia (10,5%), raportat la ponderea numărului de salariaţi din 2015, se arată în comunicatul transmis vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Categorii: MediaFax.ro

Preţurile vor creşte în următoarele trei luni

29 Aprilie, 2017 - 06:00
Numărul de salariaţi va înregistra o creştere în domeniul construcţiilor, iar preţurile vor creşte moderat în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit tendinţelor în evoluţia activităţii economice în perioada aprilie – iunie 2017, publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS)
Categorii: MediaFax.ro

Românii pleacă la mare cu trenul de 1 MAI. Vagoanele sunt PLINE, CFR Călători suplimentează numărul de locuri/ Care sunt TARIFELE la tren, autocar, Uber şi maşini particulare

28 Aprilie, 2017 - 12:10
Pentru minivacanţa de 1 Mai sunt fi puse în circulaţie trenuri suplimentare, iar faţă de graficul de circulaţie obişnuit capacitatea de transport va creşte cu peste 8.000 de locuri, precizează vineri CFR Călători, în contextul în care gradele de ocupare ale vagoanelor sunt între 85% şi 110%.
Categorii: MediaFax.ro

A crescut substanţial numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale

28 Aprilie, 2017 - 12:02
Aproape 3.500 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în luna martie 2017, în creştere cu 47,4% faţă de luna februarie 2017 şi cu 4,5% faţă de luna martie 2016, se arată în comunicatul publicat vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Categorii: MediaFax.ro

Impozitul pe gospodărie. Cine câştigă şi cine pierde?

28 Aprilie, 2017 - 10:25
De la publicarea proiectului prin care PSD ar putea schimba regulile de impozitare în România, prin impozitul pe venitul global pe gospodărie, au apărut nenumărate întrebări şi îngrijorări, speciaşiştii atrăgând atenţia că nimeni n-ar avea de câştigat dacă se implementează modificările fiscale.
Categorii: MediaFax.ro

ANALIZĂ Taxi contra Uber, un conflict care se va stinge doar prin relaxarea normelor din transporturi

28 Aprilie, 2017 - 06:00
Condiţiile birocratice de licenţiere şi tarifele mari de avizare percepute transportatorilor în regim de taxi limitează apetitul întreprinzătorilor pentru acest tip de activitate şi încurajează utilizarea de alternative online, afirmă specialiştii în transporturi consultaţi de MEDIAFAX.
Categorii: MediaFax.ro

DISPONIBILIZĂRI în masă: 900 din cei o mie de salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia, în preaviz. Conducerea companiei aşteaptă alte cereri de plecări voluntare

27 Aprilie, 2017 - 19:32
Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au anunţat, joi, că 900 din cei o mie de salariaţi care vor rămâne fără slujbă, în luna mai, au intrat în preaviz. Conducerea CEO susţine că cererile pentru plecarea voluntară din cadrul companiei vor fi primite până vineri.
Categorii: MediaFax.ro

UBER: Modificările la legea taximetriei nu vor afecta serviciul nostru

27 Aprilie, 2017 - 19:03
Ministrul Transporturilor, al Consultării Publice şi Dialogului Social, cel al Comunicaţiilor şi reprezentanţi MAI au discutat joi cu reprezentanţi ai platformelor sociale de ridesharing, ulterior firma UBER anunţând că a primit asigurări că modificările legislative nu vor afecta serviciul.
Categorii: MediaFax.ro

Airbus Helicopters România a semnat un contract cu Finlanda prin care va transforma elicopterele Super Puma în H215

27 Aprilie, 2017 - 18:15
Airbus Helicopters România (AHRO) a semnat un contract cu Finlanda prin care va aduce la fabrica din Braşov elicoptere Super Puma pentru a fi modernizate şi transformate în H215, cea mai nouă versiune a Puma, producţia modelului H215 fiind amânată pentru 2019, a spus Serge Durand, directorul AHRO.
Categorii: MediaFax.ro

Consultanţii fiscali spun că impozitul global va tăia din salarii, angajatorii îi contrazic

27 Aprilie, 2017 - 17:39
Proiectul noului Cod Fiscal prevede că angajatorii nu vor mai reţine lunar impozitul pe venit din salariul angajaţilor, lucru care în opinia consultanţilor fiscali duce la scăderea salariilor. Dar liderii patronali spun că angajatorii se confruntă cu o criză de personal, deci nu vor tăia salariile.
Categorii: MediaFax.ro

GALERIE FOTO Tarife de la 60 la 450 de lei pe litoralul românesc, pentru minivacanţa de 1 Mai

27 Aprilie, 2017 - 17:16
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi anul acesta să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral, preţurile pentru o noapte de cazare plecând de la aproximativ 15 euro într-o vilă din Eforie, Costineşti sau Vama Veche. La un hotel de cinci stele, turiştii ajung să plătească peste 450 de lei.
Categorii: MediaFax.ro

Ţara în care se oferă GRATIS zeci de mii de dolari. În ce condiţii se dau banii

27 Aprilie, 2017 - 17:02
După implementarea unui sistem-pilot prin care autorităţile din Ontario, Canada, vor să ofere un venit minim unui număr de 4.000 de persoane, cetăţenii canadieni cu vârste cuprinse între 18-64 de ani ar putea primi până la 17.000 de dolari pe an, în funcţie de celelalte venituri obţinute.
Categorii: MediaFax.ro

O firmă start-up românească a obţinut o finanţare-record de 30 de milioane de dolari

27 Aprilie, 2017 - 16:38
UiPath – o firmă românească specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software – a obţinut o finanţare de 30 de milioane de dolari care reprezintă o performanţă unică în mediul start-up românesc, au anunţat joi reprezentanţii companiei.
Categorii: MediaFax.ro

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat startul licitaţiei pentru podul Brăila-Tulcea cu adiacenţă şi la Galaţi

27 Aprilie, 2017 - 16:21
Premierul Sorin a anunţat, joi, că în următoarele 24 de ore va fi încărcată pe SEAP documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, cu adiacenţă şi la Galaţi, despre care a afirmat că este o investiţie despre care se vorbeşte de foarte mult timp.
Categorii: MediaFax.ro

Producţie de aur şi argint la mina din Mănăila - Suceava: Vast Resources a început testele

27 Aprilie, 2017 - 15:41
Vast Resources a demarat primele teste în ceea ce priveşte procesarea de metale preţioase, aur şi argint, la mina din Mănăila. Compania preconizează că va putea să extragă lunar aproximativ 30 de tone de concentrat de aur şi argint începând cu luna mai 2017.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini