MediaFax.ro

Subscribe to Flux MediaFax.ro MediaFax.ro
Mediafax
Actualizat: în urmă cu 22 de minute 39 de sec

Majoritatea statelor UE au ajuns la un acord pe tema modificării reglementărilor privind angajaţii detaşaţi, un subiect major de dispută

5 ore 20 de minute în urmă
Majoritatea miniştrilor Muncii din statele UE au ajuns, luni seara, la un acord pe tema modificării reglementărilor comunitare privind angajaţii detaşaţi, un subiect major de dispută între ţările membre, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters şi postul France 24.
Categorii: MediaFax.ro

Majoritatea statelor UE au ajuns la un acord pe tema modificării reglementărilor privind angajaţii detaşaţi

5 ore 20 de minute în urmă
Majoritatea miniştrilor Muncii din statele UE au ajuns, luni seara, la un acord pe tema modificării reglementărilor comunitare privind angajaţii detaşaţi, un subiect major de dispută între ţările membre, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters şi postul France 24.
Categorii: MediaFax.ro

Dacia pregăteşte lansarea lui Duster 2 în Franţa: SUV-ul va avea patru versiuni de echipare. Ce surpriză pregăteşte constructorul

23 Octombrie, 2017 - 20:30
Grupul Renault, care deţine marca Dacia, se pregăteşte pe ultima sută de metri pentru a lansa noul Duster pe piaţa franceză, iar pe Internet au apărut primele informaţii cu privire la versiunile SUV-ului. În total, noul Duster va fi disponibil în Franţa în patru versiuni de echipare – Duster, Essentiel, Confort şi Prestige.
Categorii: MediaFax.ro

UDMR anunţă că va vota împotriva Legii de aprobare a ordonanţei privind split TVA

23 Octombrie, 2017 - 19:58
UDMR este în asentimentul mediului de afaceri şi solicită renunţarea la mecanismul split TVA, iar dacă proiectul va fi în continuare promovat, va vota împotriva Legii de aprobare a ordonanţei, a precizat, luni, în plenul Camerei, deputatul UDMR Erdei Istvan.
Categorii: MediaFax.ro

ANPC sancţionează 15 bănci pentru publicitate înşelătoare şi lipsa avertizărilor de risc

23 Octombrie, 2017 - 17:55
Publicitatea înşelătoare, practicile comerciale incorecte şi neavertizarea clienţilor privind riscul valutar şi riscul fluctuaţiei indicilor de referinţă (cum este şi ROBOR) au fost princiaplele motive pentru care Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului - ANPC - a sancţionat 15 bănci.
Categorii: MediaFax.ro

Sute de persoane vor da în judecată Omnia Turism şi Ministerul Turismului

23 Octombrie, 2017 - 17:28
Peste 200 de persoane s-au constituit, până la ora transmiterii acestei ştiri, într-un litigiu colectiv împotriva Omnia Turism; compania şi statul român, prin Ministerul Turismului, urmând să fie date în judecată, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Adrian Călin Cuculis.
Categorii: MediaFax.ro

Toma Petcu: Centrul de management al apei grele este în curs de avizare, CNU îşi menţine activitatea

23 Octombrie, 2017 - 15:47
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat luni că a fost constituit un „Centru de management al apei grele” pentru valorificarea acestei resurse în urma falimentului RAAN.
Categorii: MediaFax.ro

O companie japoneză investeşte 30 de milioane de euro în România şi creează 300 de locuri de muncă

23 Octombrie, 2017 - 15:36
Compania niponă Calsonic Kansei se extinde în România şi investeşte 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea aproape 300 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Categorii: MediaFax.ro

Documentaţiile pentru aproape 56 de km din autostrada Transilvania, transmise spre validare la ANAP

23 Octombrie, 2017 - 14:24
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat procesul de elaborare a documentaţiilor de atribuire şi a transmis spre validare la ANAP procedurile de proiectare pentru mai multe secţiuni din autostrada Transilvania, potrivit unui comunicat emis luni de instituţie.
Categorii: MediaFax.ro

România, printre statele care au avut un deficit bugetar egal sau mai mare de 3% din PIB, în 2016

23 Octombrie, 2017 - 13:20
România (3,0%), Franţa (3,4%) şi Spania (4,5%) au avut un deficit guvernamental egal sau mai mare de 3% din PIB, în 2016, cele mai mici deficite fiind raportate în Estonia şi Danemarca, în timp ce Luxemburg şi Malta au înregistrat excedente bugetare, potrivit unui raport al Eurostat publicat luni.
Categorii: MediaFax.ro

Premierul Mihai Tudose i-a propus fostului prim-ministru PSD Sorin Grindeanu să preia şefia ANCOM - FOTO DOCUMENT

23 Octombrie, 2017 - 12:26
Premierul Mihai Tudose a trimis, luni dimineaţa, Birourilor Permanente ale celor două Camere, propunerea ca fostul prim-ministru Sorin Grindeanu să preia funcţia de preşedinte al ANCOM. Tudose i-a propus, luni, precedesorului său Sorin Grindeanu să îl numească şef la ANCOM, după ce vineri fostul preşedinte al autorităţii, Adrian Diţă, şi-a depus demisia.
Categorii: MediaFax.ro

Peste 6.800 de companii vor fi premiate la Topului Firmelor din Bucureşti

23 Octombrie, 2017 - 12:02
Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va premia, la cea de a XXIV-a ediţie a Topului Firmelor din Bucureşti, 6.840 firme, adică 18,1% din totalul firmelor considerate eligibile şi care reprezintă 5,5% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.
Categorii: MediaFax.ro

Indicele ROBOR la trei luni a explodat şi a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii trei ani

23 Octombrie, 2017 - 11:42
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut luni la 1,85%, de la 1,84%, cât a fost cotat vineri, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).
Categorii: MediaFax.ro

Atenţie! Proiectul de lege care transferă contribuţiile în sarcina angajatului nu obligă firmele să crească salariile brute

23 Octombrie, 2017 - 11:26
Salariile nete ale angajaţilor vor rămâne la fel în 2018 doar dacă firmele majorează salariile brute cu 23%, o situaţie greu de anticipat, scrie Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Indicele Nikkei a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani după alegerile din Japonia

23 Octombrie, 2017 - 09:56
Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din 1996, după ce sondajele la ieşirea de la urne au indicat o victorie categorică a partidului prim-ministrului Shinzo Abe în scrutinul legislativ care a avut loc duminică, potrivit BBC News.
Categorii: MediaFax.ro

Luni şi marţi, termene-limită de depunere a ofertelor la construcţia Drumului Expres Craiova-Piteşti

23 Octombrie, 2017 - 08:00
Luni, 23 octombrie, şi marţi, 24 octombrie, se încheie termenele-limită de depunere a ofertelor pentru cele 4 loturi ale Drumului Expres Craiova-Piteşti, atenţionează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR.
Categorii: MediaFax.ro

Unde se va deschide cel mai nou centru de fitness World Class, în valoare de de 1 mil. euro

23 Octombrie, 2017 - 07:05
World Class România, cea mai extinsă reţea locală de centre de fitness, deţinută de fondul de investiţii polonez Resource Partners, investeşte un milion de euro într-un club nou în centrul comercial Bucureşti Mall din Capitală, scrie Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Noul cuvânt de ordine în Europa: Majoraţi salariile sau economia îşi va pierde suflul

22 Octombrie, 2017 - 23:26
Nimeni nu s-a gândit vreodată că o bancă centrală va ajunge să ceară politicienilor sau guvernelor, să majoreze salariile ca să crească consumul, ca să crească inflaţia şi să scoată economia din mlaştina unei stagnări, scrie Cristian Hostiuc, în editorialul său din Ziarul Financiar.
Categorii: MediaFax.ro

Pagini