ZF.ro

Subscribe to Flux ZF.ro
Ziarul Financiar - ZF.ro
Actualizat: în urmă cu 2 ore 16 minute

Industria textilă în ultimul deceniu: au dispărut 135.000 de locuri de muncă, dar salariul a crescut cu 150%

13 ore 16 minute în urmă
Salariile mici, de multe ori minimul pe economie, precum şi ascensiunea continuă a pieţelor din Asia au dus la dispariţia a 135.000 de locuri de muncă din industriile de textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte în perioada 2007-2017.

Categorii: ZF.ro

Studiu al Universităţii Babeş-Bolyai: Un student din Cluj contribuie anual cu până la 6.000 de euro la economia oraşului

13 ore 16 minute în urmă
În medie, un student la ciclul licenţă pe un loc la buget şi cazat în căminul universităţii are o cheltuială medie anuală de aproximativ 12.800 de lei (peste 2.800 de euro/an).

Categorii: ZF.ro

Asociaţia evaluatorilor: 55.000 de euro, valoarea medie a unui apartament din România în trimestrul trei din 2017

13 ore 16 minute în urmă
Trei sferturi dintre evaluările realizate de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) în trimestrul al treilea al anului trecut au fost pentru apartamente în bloc, cumulând valori de aproape un miliard de euro.

Categorii: ZF.ro

Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff şi MacKenzie Bezos: S-au cunoscut la muncă, au fost logodiţi după trei luni şi au o avere mai mare decât oricine altcineva din lume

19 Ianuarie, 2018 - 22:57
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a fost singur când a creat de la zero cea mai mare companie de retail online, pe care analiştii o estimează ca fiind prima companie din lume cu potenţialul de a atinge valoarea de o mie de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Categorii: ZF.ro

Rovinieta pentru dube şi camioane se va scumpi cu cel puţin 85%. Cât vor plăti şoferii în 2018

19 Ianuarie, 2018 - 22:44
Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România - rovinieta - va creşte pentru vehiculele pentru transportul de marfă mai grele de 3,5 tone (categoriile C şi D), urmând să se majoreze cu cel puţin 85%, reiese dintr-un proiect normativ publicat de Ministerul Transporturilor.

Categorii: ZF.ro

Funcţionarii ANAF, pe Facebook la fel ca la ghişeu: se va răspunde la întrebările postate până la ora 16,30. Zeci de nelămuriri despre Formularul 600, fără răspuns: “Ce facem, plătim din banii pe care nu îi mai câştigăm?”; “Se regularizează CASS plătit...

19 Ianuarie, 2018 - 19:11
Funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt copleşiţi de furtuna declanşată de obligaţia apărută peste noapte pentru sute de mii de români de a-şi declara veniturile extrasalariale din 2017 astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuţii sociale au de plătit în 2018, dovadă stând atât faptul că funcţionarii Fiscului nu fac faţă volumului de întrebări primit online de la cetăţeni şi evită unele teme, cât şi cel că instituţia nu a pregătit din start posibilitatea transmiterii în format electronic a declaraţiei, ci a introdus posibilitatea pe măsură ce presiunea publică asupra instituţiei a început să crească.

Categorii: ZF.ro

Cine este şefa ANAF care a dat celebrul Formular 600?

19 Ianuarie, 2018 - 17:47
Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF, şi prima persoană de sex feminin aflată la conducere în toată istoria de 28 de ani a instituţiei, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului 2018.

Categorii: ZF.ro

Scriitorul britanic Peter Mayle a murit la vârsta de 78 de ani

19 Ianuarie, 2018 - 17:25
Scriitorul britanic Peter Mayle, celebru pentru bestsellerul "A Year in Provence/ Un an bun", o odă adusă regiunii franceze Provence, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat, vineri, editura franceză NiL éditions, citată de AFP.

Categorii: ZF.ro

Răspunsul unui hotel de lux din Dublin după ce un influencer de pe social media a cerut să se cazeze gratuit a ajuns viral. „Ai nevoie de mult tupeu să ceri să stai gratis doar pentru că esti influencer”

19 Ianuarie, 2018 - 16:58
Un hotel de lux din Dublin, Irlanda a interzis accesul vedetelor de pe YouTube şi Instagram, după ce unui influencer de 22 de ani i-a fost refuzată propunerea de a primi cazare gratuită timp de cinci nopţi, iar aceasta a încercat să pornească un scandal în social media la primirea răspunsului, potrivit The Independent.

Categorii: ZF.ro

Pagini